Alt, hvad du har brug for at vide om onlinemarketing

Er dit website klar til at levere resultater?

Du kan bruge onlinemarketing til at få folk til at besøge dit website, men er dit website designet på en måde, så det får kunderne til at købe dine produkter eller tjenester? Lad os finde ud af det.

Åbn det website, du annoncerer for, i en anden browser. Følg herefter med på websitet, når vi gennemgår tjeklisten, for at se, om alt er OK, eller der skal foretages justeringer.

What makes a good website

1. Har dit website en tydelig og iøjnefaldende overskrift?

En iøjnefaldende overskrift på dit website er vigtig, da den hurtigt viser kunderne, at de er kommet det rigtige sted hen. Dette opfordrer dem til at blive længere på dit website og i sidste ende udføre en handling, der er værdifuld for dig.

2. Er dit mobilwebsite hurtigt nok?

Hvis du vil gøre dine besøgende til kunder, er det vigtigt, at dit website er hurtigt og effektivt på alt lige fra smartphones til bærbare computere. Find ud af, hvor hurtigt dit website indlæses på mobilenheder, og få løsninger til, hvordan du nemt og hurtigt kan optimere det:

Test dit website

3. Oplister dit website tydeligt de fordele, som kunderne får, hvis de køber dit produkt eller bruger din tjeneste?

Når kunderne lander på dit website, er det vigtigt, at de med det samme får en god grund til at blive der. Sørg for, at fordelene er nemme og hurtige at læse, f.eks. ved at bruge en punktopstilling.

4. Indeholder dit website billeder eller video?

Iøjnefaldende medier såsom billeder, video eller grafik, appellerer til kunderne og er en effektiv metode til at få dem til at engagere sig i din virksomhed. Pas på dog med at overdrive brugen heraf. For mange medier kan medføre, at dit website indlæses langsomt. Du ønsker jo ikke, at kunderne forlader dit website igen, før de har set de vigtigste oplysninger!

5. Er der en tydelig opfordring til handling på dit website?

En opfordring til handling er noget, der præcist fortæller din kunde, hvad du ønsker, vedkommende skal gøre på dit website og hvordan. Det kan f.eks. være en knap med titlen "Køb nu", der linker til en transaktionsside, eller en meddelelse med titlen "Ring i dag" ud for et fremtrædende telefonnummer.

Når kunderne finder en tydelig opfordring til handling på dit website, er der meget større sandsynlighed for, at de rent faktisk foretager den pågældende handling, og du dermed opnår det, du gerne vil.

6. Er det nemt at finde din virksomheds kontaktoplysninger på dit website?

Ved at gøre det nemt for folk at komme i kontakt med dig får du mulighed for at knytte bånd til potentielle kunder og øge gennemsigtigheden.

Her er nogle flere metoder til at øge kundernes tillid til din virksomhed:

• Medtag kundeudtalelser eller verifikationer fra tredjepart om din virksomhed
  • Vær åben omkring din virksomhed, og fortæl helt tydeligt, hvad den står for
  • Hvis du anmoder om personlige oplysninger fra kunderne, skal du gøre det klart, hvorfor du beder om dem, og hvad du vil bruge dem til
  • Hvis du viser annoncer på dit website, skal du sikre dig, at disse annoncer og eventuelle sponsorerede links tydeligt kan skelnes fra resten af dit websiteindhold
7. Hvad er det vigtigste, du vil vise de besøgende på dit website? Kan nye besøgende på website se disse oplysninger med det samme?

Et brugervenligt website, der er nemt at navigere på, er altafgørende for at omdanne potentielle kunder til betalende kunder.

Her er et par yderligere tips til, hvordan du opretter et meget effektivt website:

• Vis vigtige oplysninger øverst på siden. Gør det nemt for de besøgende på dit website at finde dit vigtigste indhold. Sørg for, at de kan se det, med det samme de lander på siden, så de ikke behøver at rulle ned på siden for at se det.
  • Tænk over, at kunderne i stigende grad besøger dit website fra små skærme. De dage, hvor man kun brugte computere til at browse med, er talte. I dag bruger kunderne mange forskellige digitale enheder, f.eks. mobiltelefoner og tablets, i løbet af dagen. Jo mindre skærmen er, desto sværere kan det være for kunderne at finde det, de ønsker. Hvis du opretter et website, der automatisk tilpasses brugernes enhed, sikrer du, at alle, der besøger dit website, finder det de leder efter, uanset hvilken enhed de bruger.
  • Gør det nemt at navigere på website. Hold dit website overskueligt, fokuseret og enkelt ved at:
    • Begrænse antallet af navigationslinks
    • Undgå brugen af pop op-vinduer eller andre funktioner, der kan forstyrre navigationen på dit website
    • Sikre, at dit website indlæses hurtigt, så kunderne ikke trykker på "Tilbage", inden de overhovedet når ind på det
  • Vis hurtige links til flere oplysninger. Gør det nemt for kunderne at finde eventuelle supplerende oplysninger om det annoncerede produkt, de er interesserede i. Det kan f.eks. gøres i form af et fremtrædende link med titlen "Få flere oplysninger".
8. Er din virksomhed til stede andre steder på nettet end via dit website, f.eks. i form af en fortegnelse på Virksomhedsprofil eller en side på sociale medier?
Building your online presence

Nettet er et stort sted, så det er vigtigt, at din virksomhed er til stede andre steder på nettet end blot via dit website. Dette kan gøre din virksomhed mere synlig og hjælpe dig med at nå ud til flere kunder.

Hvis du ikke allerede har en, kan du oprette en profil på Virksomhedsprofil. På den måde kan du få vist opdaterede virksomhedsoplysninger på Google Søgning og Google Maps, så dine kunder kan finde dig og komme i kontakt med dig, uanset hvilken enhed de bruger.

Sørg også for at oprette en side eller en fortegnelse for din virksomhed på de forskellige, gratis sociale medier.

Hvad så nu? Hvis du har svaret "Nej" på ét eller flere af ovenstående spørgsmål, kan det være en god idé at opdatere dit website. Dette giver både kunderne en bedre oplevelse og ruster dig bedre til at få mest muligt ud af din Google Ads-investering.

Få lidt flere oplysninger om, hvordan du forbedrer dit website, så du får bedre resultater. Du kan også kontakte en Google Ads-ekspert for at få en gratis samtale om dit website og få gode råd til, hvordan du kommer godt i gang med Google Ads.