Alt, hvad du har brug for at vide om onlinemarketing

Hvad er onlinemarketing?

Inden du kan udnytte alle fordelene ved onlinemarketing for din virksomhed, er det vigtigt, at du kender de grundlæggende principper.

Forskellen mellem annoncer og "organiske" søgeresultater

Lad os sige, at du annoncerer for dine produkter eller tjenester med Google Ads, som er Googles platform til onlineannoncering. Når en person foretager en Google-søgning efter termer, der er relateret til din virksomhed, kan din annonce blive vist øverst eller nederst på siden med søgeresultater på Google Søgning. Annoncen markeres med etiketten "annonce". Din annonces placering bestemmes primært af, hvor relevant og nyttig den er i forhold til, hvad personen søgte efter, dit bud, og et par andre faktorer.

Den resterende del af siden viser "organiske" søgeresultater. Dette er gratis links til websites med indhold, der er relateret direkte til det, som personen søgte efter. Jo mere relevant websitet er for søgetermen, desto højere vises linket oppe på listen. Dit relaterede website kan blive vist her, men det kan din annonce ikke.

Paid vs. organic search results

Fordelene ved onlineannoncering

Der er stor forskel på onlineannoncering og traditionel annoncering i f.eks. aviser, på TV eller via billboards. Vælg den af nedenstående påstande, der er en ægte fordel ved onlineannoncering. Det korrekte svar afslører endnu flere måder, hvorpå Google Ads kan gavne din virksomhed.

Ads showing up on different devices and mediums

Onlineannoncering kan hjælpe med at forbedre dit websites placering i organiske (gratis) søgeresultater

Forkert! Visning af onlineannoncer har ingen indvirkning på dit websites placering i organiske søgeresultater. Placeringen i organiske søgeresultater afgøres ud fra, hvor relevant et website er for det, personen søger efter. Jo mere relevant websitet er for personens søgeterm (blandt andre faktorer), desto højere vises linket oppe på listen.

Prøv én gang til, og se, om du kan finde den primære fordel ved onlineannoncering.

Onlineannoncering kræver et minimumbudget

Det er et godt bud, men desværre ikke rigtigt. Google Ads kræver ikke et minimumbudget. Vi anbefaler dog, at nye annoncører starter med et gennemsnitlig budget på 35-350 DKK pr. dag, så der er større mulighed for at få vist dine annoncer til potentielle kunder.

Med Google Ads bestemmer du selv, hvor meget du vil bruge, og du angiver dit budget i henhold hertil. Dette gør det muligt for virksomheder med et begrænset annonceringsbudget at annoncere online.

Prøv én gang til, og se, om du kan finde den primære fordel ved onlineannoncering.

Onlineannoncering giver dig mulighed for kun at målrette dine annoncer mod relevante personer

Rigtigt! Når du annoncerer online med Google Ads, kan du bruge forskellige målretningsmetoder til at nå ud til potentielle kunder, når de søger efter dine produkter eller tjenester. Dette kan hjælpe dig med at sikre, at du kun viser dine annoncer til de personer, der mest sandsynligt bliver til kunder.

Reaching the right audience

Når du annoncerer ud for søgeresultaterne på Google Søgenetværket, vælger du søgeord, der kan hjælpe dig med at målrette dine annoncer mod personer, der søger efter relaterede termer. Du kan også vælge kun at vise dine annoncer på bestemte tidspunkter på dagen og angive et sted og et sprog.

Når du annoncerer på websites, der viser Google-annoncer (dette kaldes for Google Displaynetværket), kan du indsnævre målgruppen yderligere ved at vælge personernes alder, hvilke typer websites de besøger, og deres interesseområder.

Her er nogle flere fordele ved at annoncere online med Google Ads:

Hold styr på dit budget

Det er helt op til dig, hvor meget du vil investere, og du betaler kun, når nogen klikker på din annonce.

Budget control

Find ud af, hvad der virker

Du kan hurtigt spore din annonces effektivitet og nemt foretage ændringer for at forbedre resultaterne.

Picture of advertiser finding out what works

Nå ud til flere personer på flere typer enheder

Nå ud til kunderne, uanset om de bruger en computer, en tablet, en mobiltelefon eller har åbnet en app!

Different types of ad formats

Skræddersy annoncerne til dine mål

Udnyt de forskellige annonceformater og funktioner til at skræddersy dine annoncer til dine forskellige forretningsmål. Du kan f.eks. føje knappen "Ring" til dine annoncer for at få flere telefonopkald eller bruge videoannoncer til at fremhæve dit varemærke.

Du kan betale for at få din annonce vist øverst i de organiske søgeresultater

Godt forsøg, men det er desværre ikke rigtigt. Annoncer på Google vises kun øverst eller nederst i organiske søgeresultater med en annonceetiket. Der vises aldrig annoncer i selve de organiske søgeresultater.

Where your ads can show up on the search network

Det beløb, du er villig til at betale for din annonce, kan have indvirkning på, hvor din annonce vises i forhold til andre annoncer, når en person søger efter en bestemt term. Beløbets størrelse har dog ingen indvirkning på de organiske søgeresultater, som en persons søgning genererer.

Prøv én gang til, og se, om du kan finde den primære fordel ved onlineannoncering.

Føler du, at du er ved at have styr på det grundlæggende omkring onlinemarketing? Så lad os sørge for, at dit website er klar til at modtage de besøgende, dine annoncer skaffer