Fremhev kommende arrangementer med nedtellinger

Fortell potensielle kunder om salg eller spesielle arrangementer ved å legge til en nedtelling i annonseteksten din.

Nedtellere som kan tilpasses, får du i både COUNTDOWN- og GLOBAL_COUNTDOWN-format. Bruk GLOBAL_COUNTDOWN hvis du teller ned til et tidspunkt som forekommer samtidig globalt, for eksempel avspark i en fotballkamp.

Funksjon Hva funksjonen brukes til
COUNTDOWN Teller ned til et angitt tidspunkt, justert til tidssonen for personen som søker.
GLOBAL_COUNTDOWN Teller ned til et «globalt» tidspunkt i samsvar med tidssonen for kontoen din. Hvis en annonse har ordlyden «slutter om 4 timer» i California, har den også ordlyden «slutter om 4 timer» i New York.

Begge nedtellingsfunksjonene teller ned etter dager, deretter timer og til slutt minutter. Med en tilpassbar nedtelling kan derfor annonseteksten «Skynd deg – salget slutter om 3 timer» se slik ut to timer og 28 minutter senere: «Skynd deg – salget slutter om 32 minutter».

Du kan bruke nedtellinger i alle tekstannonser, responsive søkeannonser og dynamiske søkeannonser.

Veiledning

Endre annonsen

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på den annonsen du vil ha med en nedtelling i, eller klikk på plussknappen og velg Tekstannonse, Responsiv søkeannonse eller Dynamisk søkeannonse.
  4. Skriv inn annonseteksten.

Åpne nedtellingsmodulen

1. På stedet i teksten der du ønsker at nedtellingen skal vises, taster du inn en venstre krøllparentes ( { ) og velger Nedtelling på rullegardinmenyen.
  2. Fyll inn datoen og klokkeslettet du ønsker at nedtellingen skal slutte på, ved siden av «Nedtellingen slutter». Du kan så velge blant disse alternativene:
    • Begynnelsen av dagen
    • Slutten av dagen
    • Egendefinert tidspunkt
      • Angi klokkeslettet i 24-timersformat (valgfritt). Hvis sluttiden for eksempel er kl. 18.30 14. juli 2020, blir datoen 14.07.2020 og klokkeslettet 18:30:00.
  3. Oppgi hvor mange dager før sluttdatoen du vil begynne å vise annonsen, ved siden av «Nedtellingen starter». Hvis du lar feltet stå tomt, begynner annonsen å vises fem dager før sluttdatoen du velger.
    • Hvis sluttidspunktet for eksempel er 14. juli kl. 18.30, og du ønsker at annonsen skal begynne å vises sju dager før (7. juli 2017 kl. 18.30), angir du «7» her.

Husk at visningen av tilpassere for nedtelling stopper automatisk etter den angitte sluttdatoen.

Angi språk og tidssone

1. Velg Tidssone for kontoen hvis du vil telle ned til sluttidspunktet i tidssonen for Google Ads-kontoen, eller velg Tidssonen der annonsen blir vist hvis du vil telle ned til sluttidspunktet i tidssonen der brukeren ser annonsen.
    • Hvis du teller ned til et arrangement som avholdes på et bestemt sted, for eksempel en kamp, forelesning, konsert eller konferanse, er det lurt å bruke tidssonen i kontoen din.
    • Hvis du teller ned til en aktivitet som ikke er geografisk spesifisert (f.eks. et salg på nettet) kan du bruke tidssonen der annonsen blir vist.
  2. Hvis du vil endre språket for nedtellingen, kan du velge et av språkene ved siden av «Språk». Når du velger et nytt språk, får du se et eksempel på hva som kan vises.
Merk: Du kan ikke endre språket i nedtellingen i responsive søkeannonser.

Angi nedtellingen og lagre annonsen

1. Klikk på Bruk for å lagre nedtellingen. Du får se nedtellingsvelgeren i annonseteksten.
  2. Påse at annonseteksten ikke overstiger tegngrensene når den vises. Koden for nedtellingsvelgeren kan generere en streng som er 8 tegn lang. Sørg for at annonseteksten har plass til de ekstra tegnene.
  3. Klikk på Lagre annonsen.

Linker til beslektet innhold