Tulevan tapahtuman korostaminen laskurin avulla

Kerro potentiaalisille asiakkaille alennusmyynneistä tai erikoistapahtumista lisäämällä mainostekstiisi laskuri.

Käytettävissä on COUNTDOWN- ja GLOBAL_COUNTDOWN-muotoiset laskurimuokkaajat. Käytä GLOBAL_COUNTDOWN-laskuria, jos ajankohta on yleismaailmallinen, kuten tietyn ottelun alkamisaika.

Toiminto Toiminta
COUNTDOWN Näyttää ajan, joka on jäljellä ennen tietyn vuorokaudenajan koittamista hakua tekevän henkilön aikavyöhykkeellä.
GLOBAL_COUNTDOWN Näyttää ajan, joka on jäljellä ennen tietyn ajankohdan koittamista tilisi aikavyöhykkeellä. Jos mainoksessa näkyy Suomessa "päättyy 4 tunnin kuluttua", sama näkyy myös Ruotsissa.

Molemmissa laskureissa jäljellä oleva aika näkyy ensin päivinä, sitten tunteina ja lopuksi minuutteina. Laskurimuokkaajan sisältävällä mainostekstirivillä voi lukea esimerkiksi "Pidä kiirettä, ale päättyy 3 tunnin kuluttua". Kahden tunnin ja 28 minuutin kuluttua siinä lukisi "Pidä kiirettä, ale päättyy 32 minuutin kuluttua".

Voit lisätä laskurin mihin tahansa responsiiviseen hakumainokseen, tekstimainokseen tai dynaamiseen hakumainokseen.

Ohjeet

Aloita muokkaamalla mainosta

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemman reunan sivuvalikosta Mainokset ja elementit.
  3. Klikkaa Mainokset.
  4. Klikkaa mainosta, johon haluat lisätä laskurin, tai klikkaa pluspainiketta ja valitse Responsiivinen hakumainos tai Dynaaminen hakumainos.
  5. Lisää mainosteksti.

Laskuriwidgetin käynnistäminen

1. Lisää aaltosulje ( { ) kohtaan, jossa haluat laskurin näkyvän, ja valitse avattavasta valikosta Laskuri.
  2. Lisää Aikalaskenta päättyy ‑kohdan viereen päivämäärä ja kellonaika, jolloin haluat aikalaskennan päättyvän. Voit valita seuraavat:
    • Päivän alku
    • Päivän loppu
    • Omavalintainen aika
      • Lisää aika 24 tunnin muodossa (valinnainen). Jos päättymisaika on esimerkiksi puoli seitsemältä illalla 14.7.2017, päivämäärä olisi 2017/07/14 ja aika olisi 18:30:00.
  3. Lisää Aikalaskenta käynnistyy ‑kohdan viereen, kuinka monta päivää ennen päättymispäivää haluat mainoksen alkavan näkyä. Jos jätät kohdan tyhjäksi, mainos alkaa näkyä viisi päivää ennen päättymispäivää.
    • Huom. Päivien määrä määritellään sen mukaan, kuinka monta keskiyötä aikavälillä on. Jos päättymisaika on esimerkiksi 14.7.2022 klo 18.30 ja lisäät edellä mainittuun kohtaan seitsemän päivää, mainos alkaa näkyä keskiyöllä 7.7.2022.
Huom. Laskurimuokkaajan sisältävät mainokset lakkaavat automaattisesti näkymästä valitun päättymispäivän jälkeen. Muista poistaa otsikon kiinnitys tai muokata otsikkoa, kun laskenta on päättynyt, jotta mainos voi näkyä myös sen jälkeen.

Aikavyöhykkeen ja kielen valitseminen

1. Käytä laskurin päättymisajassa Google Ads ‑tilisi aikavyöhykettä valitsemalla Tilin aikavyöhyke tai käytä mainoksen katsojan aikavyöhykettä valitsemalla Mainoksen katsojan aikavyöhyke.
    • Jos lasket aikaa tietyssä paikassa pidettävään tapahtumaan, kuten peliin, keskusteluun, konserttiin tai konferenssiin, kannattaa käyttää tilisi aikavyöhykettä.
    • Jos lasket aikaa tapahtumaan, jolla ei ole tiettyä maantieteellistä sijaintia (kuten verkkokaupan alella), voit käyttää mainoksen katsojan aikavyöhykettä.
  2. Voit valita Kieli-kohdasta, mitä kieltä laskuri käyttää. Kun valitset uuden kielen, näet esimerkin siitä, miltä laskuri näyttää.
Huom. Et voi muuttaa Responsiivisissa hakumainoksissa näkyvän laskurin kieltä.

Laskurin käyttöönotto ja mainoksen tallentaminen

1. Tallenna laskuri klikkaamalla Käytä. Laskurimuokkaaja näkyy mainostekstissäsi.
  2. Varmista, että mainosteksti ei ylitä enimmäismerkkimäärää näkyessään. Laskurimuokkaaja voi luoda 8 merkin pituisen merkkijonon. Varmista, että mainostekstissä on tilaa kaikille merkeille.
  3. Klikkaa Tallenna mainos.
Huom. Esikatselussa näkyy aina staattinen laskuri, joka ei osoita todellista aikaa.

Responsiivisten hakumainosten laskurimuokkaajat

Responsiivisten hakumainosten laskurimuokkaajat ovat yksinkertaistettu versio alkuperäisistä laajennettujen tekstimainosten laskurimuokkaajista. Muista lisätä vähintään kolme otsikkoa ilman laskurimuokkaajaa. Voit myös käyttää oletustekstiä.

Syntaksin erot Laajennettujen tekstimainosten laskurimuokkaajat Responsiivisten hakumainosten laskurimuokkaajat
  • Poista yhtäsuuruusmerkki
  • Poista lainausmerkit
  • Yksinkertaista päivämäärämuoto
  • Poista kielivalinta, sillä järjestelmä tunnistaa kielen automaattisesti mainosaineiston kielen perusteella
  • {=COUNTDOWN(“yyyy/MM/dd HH:mm:ss”,”language”,daysBefore)}
  • {=GLOBAL_COUNTDOWN(“yyyy/MM/dd HH:mm:ss”,”language”,daysBefore)}
  • {COUNTDOWN(yyyy-MM-dd HH:mm:ss,daysBefore)}
  • {GLOBAL_COUNTDOWN(yyyy-MM-dd HH:mm:ss,daysBefore)}