Studieguide inför testet Mobilannonsering

Mäta det totala värdet av dina onlineannonser

När det gäller Google Ads-kampanjer är det viktigt att optimera dem så att de ger maximal avkastning för hela företaget. Oavsett om avkastningen kommer från en online- eller offlinekanal hamnar pengarna i samma säck. Det är därför det är så viktigt att mäta och följa upp den totala effekten av dina kampanjer. Det kan underlätta att inleda samtal eller planeringssessioner med att fundera på hur man bäst kommer i kontakt med dagens konsumenter som rör sig obehindrat mellan alla kanaler beroende på vilka behov de har för tillfället.

Vi ger dig lite hjälp på traven med en enkel modell som du kan berätta om i styrelserummet (eller fikarummet) och som får folk att fundera på den totala effekten från de digitala kanalerna. Sedan går vi igenom hur du kan få ännu bättre data att jobba med.

Den här videon gäller den tidigare versionen av AdWords. Läs om hur du tar reda på vilken version du använder.

Measure the Offline Value of Your Online Ads

Measuring and tracking the full impact of your AdWords campaigns is important to help maximize return on investment. This video will cover how to start measuring the offline value that’s driven by your online ads.

Beräkna värdet av offlineförsäljningen du får från dina onlineannonser.

Vi börjar med en enkel modell för att beräkna värdet av en offlinekonvertering från dina onlinekampanjer. Du kan samarbeta med dem som jobbar med marknadsföringen i butikerna så att du får något vettigt att utgå från.

Steg 1: Låt oss samla in lite information om dina offlinekonverteringsfrekvenser och ordervärden.

Exempel
Datapunkt 1: Antal butiksbesökskonverteringar = 7 500
Detta är antalet personer som besökte ditt företag efter att ha sett en onlineannons.

Tips

Butiksbesökskonverteringar för kampanjer i söknätverket, Shopping-kampanjer, kampanjer i Googles Display-nätverk och YouTube-kampanjer är en funktion som kvalificerade Google Ads-annonsörer kan använda. Uppgiften ger information om antalet användare som har besökt en butik 30 dagar efter att ha klickat på din annons i sök- eller Display-nätverket eller tittat på eller gjort något med din YouTube-annons. Kontakta en Google-kontoansvarig om du vill veta om du är kvalificerad att använda den här funktionen. Läs mer om olika lösningar för att mäta konverteringar från online till offline i den här guiden.

Tips

Om du inte är kvalificerad att använda butiksbesöksrapporter kan du göra några antaganden om antalet butiksbesök som du har fått genom att granska klicken på länken ”Begär vägbeskrivning” eller ”Hämta platsinformation” i dina adresstillägg. Du kan göra några antaganden om hur många personer som har besökt din butik som uttryckte intresse genom att klicka på länkarna.

Datapunkt 2: Konverteringsfrekvensen mellan besök och försäljning = 30 %
Hur många av personerna som besökte dig efter att ha sett en annons är benägna att handla?

Datapunkt 3: Genomsnittligt ordervärde på platsen = 500 kr
Vad är den genomsnittliga orderstorleken för ett offlineköp?

Tips

Om du inte har tillräckligt med information för att beräkna dessa siffror bör du prata med butiken eller de lokala marknadsföringsteamen.

Steg 2: Använd följande formel för att räkna ut offlineavkastningen på sökannonserna:

Attributable store sales from online ads

För annonser i söknätverket, på YouTube och i Display-nätverket:
Hänförbar butiksförsäljning = Totalt antal besök till butikerna × Butikens konverteringsfrekvens × Genomsnittligt konverteringsvärde

Besök i butiken på grund av dina annonser = 7 500

Hänförbara OFFLINE-transaktioner = 2 250 (eller 7 500 × 30 %)

Tips

Mätning av butiksförsäljning är tillgängligt för Google Ads för kvalificerade sök- och Shopping-annonsörer. Anta att en användare klickar på en annons och sedan besöker annonsörens butik i närheten för att köpa varan. Med hjälp av Butiksförsäljning (direktuppladdning) kan du koppla onlineklick till offlineköp genom att ladda upp transaktionsdata från kassan till Google Ads (t.ex. från ditt lojalitetsprogram eller din kunddatabas). Du kan också kategorisera olika typer och källor till butiksförsäljning för att få djupare insikter i resultatet offline.

Hänförbara intäkter från OFFLINE-försäljning = 1 125 000 kr (eller 2 250 × 500 kr)

Registrerad onlineförsäljning i Google Ads = 875 000 kr
Google Ads-utgifter = 200 000 kr

Med den här enkla modellen kan du beräkna att du för varje krona du investerar säljer för 5,63 kronor offline och tio kronor totalt. Nu kan du optimera dina bud och utgå från ett mer exakt mått på avkastningen från annonseringen. I det här fallet kan du höja budet tills CPA är omkring 130 % högre och ändå få samma avkastning på annonsutgifterna.

Fallstudie (söknätverket)

Matalan, en ledande detaljhandlare i Storbritannien, använde butiksbesöksrapporter för att få reda på att ytterligare sex kunder besöker en butik för varje webbplatstransaktion som en av deras onlineannonser ger. Genom att mäta offlineinköp med Butiksförsäljning (direktuppladdning) upptäckte företaget dessutom att det genererade 46 pund för varje pund de spenderade på mobilannonser. 31 pund av dessa kom från köp i butiker.

Fallstudie (YouTube)

Genom Googles butiksbesökslösning fick IHOP nyttiga konsumentinsikter som hjälpte dem att få besökare från YouTube för mindre än en dollar per gäst.

Fallstudie (söknätverket, YouTube)

Elgiganten upptäckte att företagets videokampanjer fick 6–10 % av de användare som tittade på annonser på YouTube att besöka butikerna. Totalt sett har varumärket ökat sin försäljning med 8,8 % och fått reda på att dess söktrafik ger 21 % högre avkastning på annonsutgifterna på mobiltelefoner jämfört med datorer.

Fallstudie (GDN)

Närbutikskedjan Lawson var den första annonsören i Japan som använde butiksbesök. Med en mer nyanserad bild av sitt offlineresultat fick företaget reda på att mobilannonser är mer effektiva och prisvärda när det gäller att få besökare till butikerna. Det sparar 45 % mer i kostnaden per besök jämfört med annonser på datorer och surfplattor.

En gång i tiden behöver man göra ett antal svepande antagande för att förstå sig på den totala avkastningen på annonseringsutgifter (ROAS) i alla kanaler. Men i takt med att nya verktyg har blivit tillgängliga kan man nu förlita sig på mer användbar data utan att behöva göra uppskattningar.

Här kommer några förslag:

Mätning du kan använda … Om du vill …
Rapporter om butiksbesök* se antalet besök på en företagsadress som härrör från annonser i Googles sök- och Display-nätverk.
Butiksförsäljning (direktuppladdning)* hänföra offlineförsäljning i butiker till annonser i Googles söknätverk och Shopping-annonser. Detta går även att använda med all information du har i ditt CRM- eller kundbonussystem.
Konverteringsimport komplettera butiksbesöks- och butiksförsäljningsrapporter i Google Ads med importerade CRM-uppgifter.
Search Ads 360* rapportera konverteringar i butikerna för alla söknätverk som är kompatibla med Google Marketing Platform.
*Kontakta din Google-kontoansvariga för att se om du är kvalificerad för detta.

Obs!

Folk som marknadsför exempelvis förpackade konsumentvaror eller elektronik ber ofta om bevis på hur deras onlineannonser gav försäljning offline. Om du vill veta mer om hur du kör dessa säljlyftexperiment och mäter effekten av små förändringar av marknadsföringen kan du kontakta din Google-kontoansvariga och be om mer information. Ladda även ned vår senaste guide, Proving Marketing Impact: 3 Keys to Doing It Right. Om du vill börja fundera på hur du ska hänföra försäljningen i alla marknadsföringskanaler kan du uppgradera till Google Marketing Platform.

Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices så får du avancerade tips och nyheter från Google Ads direkt i inkorgen.