Skapa textannonser med anpassad text

Du kan skapa textannonser som automatiskt uppdateras med informationen du vill ge dina kunder. I stället för att skapa flera statiska textannonser där den enda skillnaden är ett pris eller sökord, kan du skapa en enda annons som ändras dynamiskt baserat på sökord, företagsinformation eller tid på dagen.

Dynamisk text som du kan lägga till i dina textannonser:

• Nedräkning: Räknar ned till en viss händelse och visar återstående tid i annonserna. Läs mer
  • Annonsanpassare: Lägger till parametrar som ändras automatiskt baserat på ett visst attribut, som produkt, kategori eller pris. Det här alternativet visas om du har lagt till företagsinformation i ditt Google Ads-konto. Läs om hur du laddar upp annonsanpassardata
  • Sökord:Gör annonstexten mer relevant genom att dynamiskt infoga sökord som får annonsen att visas. Läs mer
  • IF-funktion: Infogar specifik text om ett villkor är uppfyllt i någon av följande dimensioner: enhet eller målgrupp. Du kan också ange standardvärden om texten överskrider teckenbegränsningen eller när villkoret inte är uppfyllt. Läs mer

Textannons med infogning av sökord, nedräkning och annonsanpassare

Exempel

Anta att du har en webbutik som säljer sportartiklar. Då kan du skapa en textannons som innehåller sökorden som användarna skriver för att hitta din annons, en viss produkt som du säljer, produktens pris och en nedräkning för en pågående rea.

Lägg till dynamisk text i dina annonser

När du vill använda dynamisk text i en textannons, skriver du ett klammertecken ( { ) i en befintlig eller ny textannons. Sedan väljer du önskad typ av dynamisk text på rullgardinsmenyn.