Tekstadvertenties met aangepaste tekst maken

Belangrijk
  • Vanaf 30 juni 2022 kunt u geen advertentieparameters voor uitgebreide tekstadvertenties meer maken of bewerken omdat er dan geen ondersteuning meer is om nieuwe uitgebreide tekstadvertenties te maken.
  • U kunt de bedrijfsgegevens voor uitgebreide tekstadvertenties vanaf 30 juni 2022 ook niet meer uploaden of bewerken.
  • Bestaande advertentieparameters voor uitgebreide tekstadvertenties worden tot 31 december 2022 weergegeven.
  • We raden u ten zeerste aan over te stappen op responsieve zoekadvertenties.
  • Meer informatie over deze wijziging in uitgebreide tekstadvertenties

Maak tekstadvertenties die automatisch worden geüpdatet met informatie voor potentiële klanten. U kunt meerdere statische tekstadvertenties maken waarin het enige verschil de genoemde prijs of het zoekwoord is, maar u kunt ook één advertentie maken met tekst die dynamisch wordt geüpdatet op basis van zoekwoorden, bedrijfsgegevens of zelfs het tijdstip van de dag.

Dynamische tekst die u kunt toevoegen aan uw tekstadvertenties:

• Aftellingen: Hiermee wordt afgeteld tot een bepaald evenement en worden uw advertenties geüpdatet op basis van het huidige tijdstip. Meer informatie
  • Advertentieparameters: Hiermee voegt u parameters toe die automatisch veranderen op basis van kenmerken die u kiest, zoals producten, categorieën en prijzen. U ziet Advertentieparameter alleen als een van de opties als u bedrijfsgegevens aan uw Google Ads-account heeft toegevoegd. Meer informatie over hoe u gegevens voor advertentieparameters uploadt
  • Zoekwoorden: Hiermee maakt u de advertentietekst relevanter door dynamisch de zoekwoorden in te voegen die uw advertentie activeren. Meer informatie
  • IF-functie: Hiermee wordt specifieke tekst ingevoegd als aan een voorwaarde wordt voldaan voor een van de volgende dimensies: apparaat of doelgroep. U kunt ook standaardwaarden invoegen als uw tekst langer is dan de tekenlimiet of als niet aan de voorwaarde wordt voldaan. Meer informatie

Tekstadvertentie met zoekwoord invoegen, aftellen en advertentieaanpasser

Voorbeeld

Stel dat u een online winkel voor sportartikelen heeft. U kunt nu een tekstadvertentie maken met de zoekwoorden die mensen gebruiken om uw advertentie te vinden, een specifiek product dat u verkoopt, de prijs van dit product en een aftelling voor de uitverkoop die momenteel in uw winkel loopt.

Dynamische tekst aan uw advertenties toevoegen

Als u aan de slag wilt gaan met dynamische tekst, typt u een accolade ( { ) in een nieuwe of bestaande tekstadvertentie. Selecteer vervolgens in het dropdownmenu het gewenste type dynamische tekst.