Studieguide inför testet Mobilannonsering

Få fler samtal till ditt företag: Googles rekommenderade metoder

Officiell guide till optimering av samtalsannonser och samtalstillägg.

Best Practices logo

Mötet med kunden kan ske på nätet, i en butik eller per telefon. Här får du tips på hur du kan stärka verksamheten med samtalsannonser och samtalstillägg i Google Ads.

1. Ta reda på om samtalsgenerering är ditt mest värdefulla mål

• Bestäm om du vill fokusera på att få klick till din webbplats eller samtal till ditt företag.

Varför: Om värdet på samtal i förhållande till klick är tillräckligt högt kanske du väljer att använda samtalsannonser.

Läs mer om hur du avgör när du ska använda samtalsannonser eller samtalstillägg.

2. Skapa effektiva samtalsannonser

• Skriv annonstext som framhäver företagets värde och får kunderna att ringa.

Varför: Ge människor en god anledning att ringa dig.

• Schemalägg annonser som uppmuntrar till samtal när någon kan besvara dem.

Varför: Slösa inte pengar och användarnas tid på samtal som du inte kan besvara.

• Utgå från samtalsrapporteringen för att fatta mer välgrundade beslut om bemanning.

Varför: Om du känner till samtalens längd och frekvens kan du bemanna och driva callcentret bättre.

Läs mer om hur du lyckas med samtalsannonser.

3. Mät samtalen du får

• Använd samtalsrapportering för att spåra samtal från dina annonser.

Varför: Detta alternativ ger information om samtalen du får och gör det möjligt att spåra samtal som konverteringar.

• Spåra samtal som konverteringar.

Varför: Konverteringsspårning hjälper dig att identifiera sökord, kampanjer och annat som leder till värdefulla samtal. Denna information kan hjälpa dig att optimera din inriktning, budgivning och budget.

• Spåra samtalskonverteringar från webbplatsen.

Varför: Alla personer ringer inte direkt – vissa behöver mer information från din webbplats innan de lyfter luren. Oavsett när en person ringer måste du se till att samtalet räknas som en onlinekonvertering.

Läs mer om hur du mäter samtalen du får.

4. Optimera resultatet av dina samtalsannonser

• Ta reda på vilka typer av konverteringar som dina Google Ads-kampanjer och sökord leder till.

Varför: Trenderna du identifierar kan påverka din strategi. Kampanjer och sökord som fokuserar på telefonsamtal kan gynnas av andra bud och budskap.

• Lägg bud utifrån vilket värde du tillskriver ett samtal.

Varför: Det är lättare att få maximal avkastning på din investering i marknadsföring om du vet vad ett samtal är värt.

• Optimera webbplatsen för att ta emot samtal – se till att telefonnumren är väl synliga för datoranvändare och aktivera klicka för att ringa-funktionen för mobilanvändare.

Varför: Optimering av själva webbplatsen kan få mycket positiva effekter på den sammantagna samtalsvolymen, särskilt om användarna besöker din webbplats via mobilen.

• Erbjud en bra upplevelse för personerna som ringer.

Varför: Precis som när det gäller relevanta målsidor tenderar en relevant samtalsupplevelse att leda till högre konverteringsfrekvens och fler kunder.

Läs mer om hur du optimerar resultatet av dina samtalsannonser.

Mail iconVill du få avancerade tips och uppdateringar från Google Ads direkt till inkorgen? Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices.