Studiemateriaal voor de Mobile Advertising-kennistest

Meer telefoongesprekken genereren voor uw bedrijf: praktische tips van Google

De officiële handleiding voor optimalisatie van alleen bellen-advertenties en oproepextensies.

Klantinteractie kan online, in de winkel of via de telefoon plaatsvinden. Hier vindt u tien tips om meer verkopen te genereren met alleen bellen-advertenties en oproepextensies in Google Ads.

1. Bepaal of oproepen genereren uw waardevolste doel is

• Bepaal of u met uw advertenties zowel klikken als gesprekken wilt genereren, of alleen gesprekken.

Waarom? Als de waarde van oproepen aanzienlijk hoger is dan de waarde van klikken, is het wellicht verstandig u uitsluitend te richten op het genereren van oproepen met behulp van alleen bellen-advertenties.

Meer informatie over hoe u bepaalt welk type oproepadvertentie het best voor u werkt.

2. Haal meer uit uw oproepadvertenties

• Schrijf advertentietekst die de waarde van uw bedrijf benadrukt en klanten aanspoort om u te bellen.

Waarom? Gebruikers hebben een overtuigende reden nodig om te bellen.

• Plan advertenties die oproepen genereren op tijden waarop de telefoon wordt beantwoord.

Waarom? Het heeft geen zin om uw geld en de tijd van gebruikers te verspillen door een gesprek te genereren dat u niet kunt beantwoorden.

• Gebruik insights uit oproeprapportage voor een goed doordachte personeelsplanning, zodat u alle gesprekken kunt beantwoorden.

Waarom? Met insights over de duur en de frequentie van uw gesprekken kunt u een goede personeelsplanning maken en uw callcenter adequaat beheren.

Meer informatie over hoe u meer uit uw oproepadvertenties kunt halen.

3. Meet de ontvangen gesprekken

• Gebruik oproeprapportage om gesprekken via uw advertenties bij te houden.

Waarom? Met deze optie kunt u gegevens verzamelen over de telefoongesprekken die u ontvangt en gesprekken bijhouden als online conversies.

• Houd gesprekken bij als conversies.

Waarom? Door conversies bij te houden, kunt u de zoekwoorden, campagnes en andere elementen identificeren die waardevolle gesprekken genereren. Met deze gegevens kunt u uw targeting, uw biedingen en uw budget optimaliseren.

• Houd oproepconversies via de website bij.

Waarom? Niet alle gebruikers nemen meteen telefonisch contact op. Sommige mensen willen eerst nog even uw website raadplegen voordat ze bellen. Zorg ervoor dat u de oproep als online conversie wordt geregistreerd, ongeacht wanneer iemand u belt.

Meer informatie over hoe u ontvangen oproepen meet.

4. Optimaliseer de prestaties van uw oproepadvertenties

• Zorg dat u weet welke verschillende conversietypen door uw Google Ads-campagnes en -zoekwoorden worden gegenereerd.

Waarom? Eventuele trends die u ziet, kunnen van invloed zijn op uw strategie. Campagnes en zoekwoorden die vooral op gesprekken zijn gericht, presteren mogelijk beter met andere biedingen en advertentieteksten die benadrukken te bellen.

• Bied op basis van de waarde die gesprekken u opleveren.

Waarom? Als u weet wat een gesprek waard is, kunt u het rendement op uw marketinginvestering nog beter maximaliseren.

• Optimaliseer uw website om zo veel mogelijk gesprekken te genereren. Zorg ervoor dat telefoonnummers duidelijk worden weergegeven op desktopcomputers en dat gebruikers op mobiele apparaten kunnen klikken om te bellen.

Waarom? Door uw site te optimaliseren, kunt u het totale gespreksvolume een enorme impuls geven, vooral wanneer gebruikers uw site op hun mobiele telefoon bezoeken.

• Lever een geweldige gebruikerservaring wanneer u wordt gebeld.

Waarom? Door een relevante gebruikerservaring te bieden voor telefoongesprekken, zoals u ook doet op uw bestemmingspagina's, worden de conversiepercentages verhoogd en wint u klanten.

Meer informatie over hoe u de prestaties van uw oproepadvertenties kunt optimaliseren.

Meld u aan voor de nieuwsbrief met praktische tips om geavanceerde tips van Google Ads en updates rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.