Mobiilimainonnan testin valmistautumisopas

Asiakaspuheluiden määrän lisääminen: Googlen parhaat käytännöt

Virallinen opas soittomainosten ja puhelulaajennusten optimointiin

Best Practices logo

Asiakkaat voivat olla yrityksesi kanssa tekemisissä verkossa, kivijalkakaupassa tai puhelimessa. Seuraavassa on vinkkejä liiketoiminnan kasvattamiseen Google Adsin soittomainosten ja puhelulaajennusten avulla.

1. Päätä, onko puheluiden määrän lisääminen arvokkain tavoitteesi

• Päätä, haluatko priorisoida klikkaukset verkkosivustollesi vai puhelut yritykseesi.

Miksi: Jos puhelun arvo suhteessa klikkaukseen on riittävän suuri, sinun kannattaa ehkä käyttää soittomainoksia.

Lue lisää siitä, miten valitset soittomainosten ja puhelulaajennusten välillä

2. Luo tehokkaita soittomainoksia

• Kirjoita mainosteksti, joka korostaa yrityksesi tarjoamaa arvoa ja saa asiakkaat tarttumaan puhelimeen.

Miksi: Sinun on annettava käyttäjille hyvä syy soittaa.

• Ajoita puheluiden määrää kasvattavat mainokset näkymään silloin, kun joku on paikalla vastaamassa puhelimeen.

Miksi: Älä tuhlaa rahojasi äläkä käyttäjien aikaa kannustamalla soittamaan silloin, kun puheluihin ei voida vastata.

• Päätä soittoraportoinnista saamiesi tietojen perusteella, milloin tarvitset henkilöstöä vastaamaan puheluihin.

Miksi: Puheluiden kestoa ja esiintymistiheyttä koskevien tietojen perusteella voit päättää puhelinkeskuksen toiminnasta ja henkilökunnan työvuoroista.

Lue lisää tehokkaiden soittomainosten luomisesta

3. Mittaa yritykseesi tulevia puheluita

• Seuraa mainoksista tulevia puheluita soittoraportoinnin avulla.

Syy: Tämän vaihtoehdon avulla saat tarkkaa tietoa yritykseesi soitetuista puheluista ja voit seurata niitä online-konversioina.

• Seuraa puheluita konversioina.

Syy: Konversioseurannan avulla voit tunnistaa esimerkiksi avainsanat ja kampanjat, jotka tuottavat arvokkaita puheluita. Nämä tiedot voivat auttaa optimoimaan kohdistuksen, hintatarjoukset ja budjetin.

• Seuraa verkkosivuston puhelukonversioita.

Syy: Kaikki käyttäjät eivät soita heti. Osa heistä haluaa saada lisätietoja verkkosivustoltasi ennen puhelua. Varmista, että jokainen puhelu lasketaan online-konversioksi riippumatta puheluiden ajankohdasta.

Lue lisää yritykseesi tulevien puheluiden mittaamisesta

4. Optimoi soittomainostesi toiminta

• Selvitä, millaisia konversioita saat Google Ads ‑kampanjoillasi ja ‑avainsanoillasi.

Miksi: Havaitsemasi trendit voivat vaikuttaa strategiaasi. Paljon puheluita tuottavat kampanjat ja avainsanat voivat hyötyä erilaisista hintatarjouksista ja mainosteksteistä, joissa korostetaan puheluita.

• Määritä hintatarjoukset sen mukaan, miten arvokkaita puhelut ovat yrityksellesi.

Miksi: Kun ymmärrät puhelun arvon, voit maksimoida markkinointiin sijoittamasi pääoman tuottoprosentin entistä paremmin.

• Optimoi sivustosi puheluita varten: sijoita puhelinnumerot näkyvään paikkaan tietokoneversiossa ja tee numeroista klikattavia mobiiliversiossa.

Syy: Sivuston optimoinnilla voi olla huomattava vaikutus puheluiden määrään etenkin silloin, kun käyttäjät vierailevat sivustollasi matkapuhelimillaan.

• Tarjoa erinomainen asiakaskokemus, kun joku soittaa yritykseesi.

Miksi: Hyvän puhelukokemuksen vaikutukset ovat samat kuin toimivan laskeutumissivun: yleensä se parantaa konversioprosenttia ja tuo lisää asiakkaita.

Lue lisää soittomainosten toiminnan optimoinnista

Mail icon Haluatko Google Ads ‑vinkit ja ‑päivitykset suoraan sähköpostiisi? Tilaa parhaiden käytäntöjen uutiskirje.