Skapa bättre annonstillgångar för appkampanjer

Annonstillgångar är de komponenter som används för att skapa annonser i appkampanjer. I den här artikeln beskriver vi rekommenderade metoder för att framställa annonstillgångar – text, bild, video och HTML5 – som kan förbättra din appkampanjs resultat och räckvidd. Tekniska anvisningar, till exempel specifikationer för tillgångar som kan användas i appkampanjer, finns i beskrivningen av hur du skapar en appkampanj.

Rekommendationerna i det här dokumentet är endast avsedda som vägledning. Eftersom alla kampanjer är olika går det inte att garantera ett visst resultat även om du följer alla anvisningar. Vi rekommenderar att du kontrollerar tillgångsrapporten och regelbundet upprepar det som fungerar bra.

Allt annonsinnehåll måste följa våra policyriktlinjer och riktlinjer för anpassade annonser.

Allmän vägledning för tillgångar

Anpassa varumärkets mål, tonfall och stil

Tänk på att dessa riktlinjer kan leda till goda resultat men att varje företag är unikt. Utvärdera alla metodtips utifrån dina behov och se till att de överensstämmer med dina kampanjmål.

Utgå från dina kampanjmål

Dina annonstillgångar ska spegla de specifika målen för dina appkampanjer. Exempel:

• Om du vill generera installationer bör dina tillgångar spegla själva installationsåtgärden (till exempel en texttillgång som uppmanar användaren att ”Ladda ned nu!” eller ”Spela nu”).
  • Om du vill generera köp bör tillgångarna visa reor, rabatter eller saluförda varor (till exempel ”50 kronor i rabatt på din första beställning” eller en bild som visar en kampanj).
  • Om du vill stärka kundlojaliteten eller få tidigare kunder att komma tillbaka igen bör tillgångarna betona egenskaper i den nedre delen av tratten eller nya funktioner för att uppmuntra till interaktion (till exempel ”Fler än 100 nya artiklar i lager” eller en video som visar ett uppdaterat spel).

Anpassa till annonsgruppernas eventuella teman

Genom att använda annonsgrupper i annonskampanjer kan du gruppera dina annonstillgångar runt specifika appfunktioner eller budskap som du vill betona eller runt användarsegment som du vill engagera. Tillgångarna bör alltså motsvara exakt dessa funktioner, budskap och användarbehov. Ladda till exempel upp annonsmaterial med sushitema i en annonsgrupp för att engagera personer som gillar sushi och använd ett pizzatema i en annan annonsgrupp som riktar sig till pizzaälskare.

Diversifiera annonstillgångarna

Ladda upp tillgångar som skiljer sig åt sinsemellan så att appkampanjerna kan skapa fler annonser som tilltalar olika typer av användare. Denna mångfald kan också bidra till att annonserna visas bredare i fler annonskanaler. För att maximera antalet annonskombinationer och placeringar rekommenderar vi att du laddar upp det högsta tillåtna antalet tillgångar för varje tillgångstyp: fyra texttillgångar och 20 vardera av bilder, videor och i förekommande fall HTML5. Detta kan också ge den extra fördelen att resultaten varierar i mindre utsträckning i samband med att du uppdaterar annonstillgångarna.

Google Ads översätter inte annonserna, så välj rätt språk redan när du skapar din kampanj. Inkludera sedan alla länder där språket talas. En bred inriktning kan nå fler människor som kan uppfylla dina mål. Våra maskininlärningsmodeller får dessutom mer data för att finjustera dina kampanjer.

Engagera målgruppen

Tillgångarna bör ha informell text i rubriker och beskrivningar, igenkännliga bilder och intresseväckande ljudinnehåll för att attrahera och behålla användarnas uppmärksamhet.

Obs! Enligt Googles policy avvisas bilder där orden ”Ladda ned” eller ”Installera” är placerade ovanpå bilden.

Byt ut tillgångar som ger sämre resultat

Följ dina tillgångsrapporter noga. När statusen Inlärning inte längre är aktuell får de statusen Låg, Bra eller Bäst. Om du inte har laddat upp maximalt antal tillgångar bör du lägga till tillgångar som liknar dem som rankas som Bäst. Om du har nått det högsta tillåtna antalet tillgångar bör du byta ut tillgångar med statusen Låg. Gör detta gradvis för att minimera eventuella variationer i resultatet.

Använd tillgångar av högsta kvalitet

När du skickar in annonsmaterial av hög kvalitet har dina annonser större chans att ge bra resultat under lång tid. Annonstillgångar med hög kvalitet har större sannolikhet att fånga potentiella kunders uppmärksamhet. Annonstillgångar med lägre kvalitet kan dock ge sämre kampanjresultat eftersom kampanjen når en mindre möjlig målgrupp. Genom att använda tillgångar med högsta möjliga kvalitet kan du vara säker på att nå en maximal möjlig målgrupp i alla våra tjänster.

Vi har tagit fram ett antal riktlinjer för kvalitet för de olika typerna av tillgångar du kan skicka in för dina annonser.

Obs! Vi utvärderar löpande vår definition av kvalitet. Metodtipsen i den här artikeln kan därför komma att ändras vid ett senare tillfälle.

Texttillgångar

Ange fristående och fullständiga fraser

• Skriv fristående fraser med olika längd och korrekt grammatik, stavning och skiljetecken. Fraserna ska kunna användas tillsammans i vilken ordning som helst. Google Ads kombinerar fraserna automatiskt för att visa olika annonsvarianter som kan förbättra resultatet.
  • Fokusera varje fras på ett enda säljargument.

Använd tydliga uppmaningar

Använd knapptext för att förstärka målet med din kampanj:

• Om du vill generera fler installationer bör texten på knappen återspegla denna åtgärd (till exempel en uppmaning att ”Ladda ned nu” eller ”Spela nu”).
  • Om du vill generera fler försäljningar bör texten lyfta kampanjer, rabatter eller varor till försäljning (till exempel ”50 kronor rabatt” eller ”Spara nu”).
  • Om du vill stärka kundlojaliteten eller få tidigare kunder att komma tillbaka igen bör knapptexten betona egenskaper i den nedre delen av tratten eller nya funktioner för att uppmuntra till interaktion (till exempel ”Nyinkomna varor” eller ”Testa i dag”).

Undvik klickbete och överdrivna påståenden

• Överdrivna fraser, frågor och påståenden som är formulerade för att uppmuntra till klick på en annons är inte tillåtna.
  • Undvik att använda fraser med vaga referenser till ”detta” eller ”dessa”.

Följ alla stilregler

Alla annonser ska följa stilreglerna för att kunna godkännas. Här ser du de vanligaste anledningarna till avslag på annonser tillsammans med exempel.

Använd inte:

• sensationalism, inklusive överdriven användning av utropstecken (till exempel ”Du kommer inte att tro vad som händer sedan!”)
  • emojis
  • skiljetecken och symboler som inte används på rätt sätt eller i rätt syfte (till exempel ”@home” för ”hemma”)
  • felaktig användning av stora och små bokstäver (till exempel REA, R E A, ReA)
  • felaktigt avstånd mellan tecken (till exempel ”Sälj,köp sneakers”, ”S N E A K E R S”)
  • felaktig grammatik
Tips: Två textrubriker kan inte kombineras om båda slutar med utropstecken.

Bildtillgångar

Övertyga visuellt

Annonserna återspeglar ditt varumärke. Bildtillgångarna bör vara tilltalande och inte påverka varumärkets trovärdighet. Vi rekommenderar att du undviker att använda skeva, ovanligt formade, omformade, otydliga, färginverterade eller överdrivet filtrerade bilder, eller bilder som är upp och ned.

Bilderna bör ha hög pixeltäthet

Pixeltäthet är inte bara en kvalitetssignal. Högre pixeltäthet säkerställer också att bilden återges korrekt i alla storlekar och på skärmar med hög upplösning.

Använd hela ramen

En annons känns mer naturlig om den matchar själva innehållets form, storlek och placering. Det ska inte finnas något tomt utrymme mellan bildtillgångens kanter och dess ram.

Begränsa tomt utrymme i bilden

Tomt utrymme bör inte uppta mer än 80 % av bilden. Motivet i bilden ska vara det viktigaste och uppta mer utrymme för att vara visuellt framträdande och lättare att se på mindre skärmar.

Undvik att överlagra text, logotyper och uppmaningar ovanpå bilden

Överlagrad text ska inte dominera bilden. Helst ska texten och logotypen i en bild vara organiskt integrerad, till exempel på produktförpackningar, kläder, skyltar och liknande. Om text eller logotyper överlagras bör de hållas till ett minimum så att det inte drar uppmärksamheten från bilden. Bilder med lite eller inget överhoppningsbart innehåll gynnas av större räckvidd. Vi rekommenderar att du begränsar överlagrade element så att de täcker mindre än 20 % av bildytan.

Tips! Om du vill vara säker på att annonsen placeras i alla kanaler bör du ladda upp bilder utan överlagrad text eller logotyp.

Undvik klickbete och överdrivna påståenden i bilder

I likhet med texttillgångar bör du undvika bilder och text som uppmuntrar till klick genom sensationellt eller upprörande innehåll.

Videoannonser

Betona appupplevelsen framför berättelsen

Videorna ska leda till appupplevelsen så snabbt som möjligt, även om ett känslomässigt tilltal och storytelling också är viktigt. Använd snävt beskurna bilder (närbilder på personer och användargränssnitt) för att hjälpa tittarna att fokusera på funktioner som de kan använda i appen och deras fördelar.

Fånga tittarnas uppmärksamhet

• Mobilanvändare har kort koncentrationsförmåga, så försök fånga deras intresse inom de första två till tre sekunderna. I våra undersökningar har vi också upptäckt att framgångsrika appvideoannonser i genomsnitt innehåller fler än två klipp under de första fem sekunderna, vilket ger en dynamisk känsla i appupplevelsen.
  • Ljud är ett enkelt sätt att fördjupa användarnas intresse. Använd ljud och musik för att framhäva ditt varumärke och dina uppmaningar. Eftersom ljudet är avstängt som standard i vissa annonsutrymmen bör du visa bildtexter.

Visa varumärket i hela annonsen

• Presentera varumärket tidigt och visa det i hela annonsen.
  • Visa varumärket som en del av appen (i videor), längs sidorna (i vertikala annonser), med hjälp av ljud eller med en kombination av alla tre.

Diversifiera och experimentera

Experimentera med att skapa videor kring olika teman (till exempel komik kontra drama), stilar (till exempel seriöst kontra komik) eller ämnen (till exempel ett användningsfall eller en fördel med appen jämfört med andra). Detta förbättrar dina chanser att attrahera olika målgrupper.

Obs! Eftersom alla videotillgångar visas från YouTube måste du ladda upp dem direkt till den plattformen för att kvalificera dig för urval.

HTML5-tillgångar

HTML5-tillgångar kan vara svårare och dyrare att skapa än andra tillgångstyper. Vi rekommenderar starkt att du laddar upp det maximala antalet text-, bild- och videotillgångar innan du skapar HTML5.

Designa med mobilanpassning i åtanke

HTML5-tillgångar är interaktiva, så mobilanpassning bör vara en viktig aspekt av utformningen. De vanligaste sätten att interagera med HTML5-annonser är att trycka, svepa, dra och släppa, nypa för att zooma och skaka.

Inkludera anvisningar

Tittarna förväntar sig inte att annonserna ska vara interaktiva, så visa snabba bildtexter med anvisningar innan uppspelningen startar. Målet är att få tittarna att utföra den önskade handlingen inom tre till fyra sekunder.

Ta med tydlig varumärkesprofilering

Applogotypen samt installationsknappen eller nedladdningsknappen ska visas under hela annonsen för att skänka legitimitet och uppmuntra till handling. Vi rekommenderas starkt att både logotypen och knappen placeras bredvid varandra i fältet högst upp.

Inkludera bildtexter

Eftersom HTML5-tillgångstyper inte inkluderar video eller ljud bör du använda bildtexter. Se till att bildtexterna är tydligt läsbara i olika skärmstorlekar.