Konfigurer appkampanjer på ulike måter, avhengig av målet

Med appkampanjer kan du finne ulike typer brukere til appen din. Du ønsker kanskje få flere installeringer av en ny app, eller kanskje du har fokus på å fremme handlinger i appen.

Sett opp appkampanjer på ulike måter, avhengig av det umiddelbare markedsføringsmålet for appen din.

Administrer flere appkampanjer

Det er bedre å konfigurere en ny kampanje hvis du ønsker å optimalisere for et annet mål. I nye kampanjer blir budene og annonsene bedre optimalisert for en målgruppe som kan bidra til at du når de aktuelle målene.

Hvis du ønsker å oppnå flere mål samtidig, kan du sette opp parallellkjøring av appkampanjer som til tider kan konkurrere om lignende typer brukere. Hvis du ønsker å redusere denne effekten, kan du øke budet og budsjettet for appkampanjer som oppfyller det umiddelbare målet ditt:

Mål 1: Bygg opp en brukerbase

Hvis du vil ha flest mulig installeringer for en målkostnad per installasjon (CPI), opprett en appkampanje som optimaliserer for «Installeringsvolum» og målretter mot «Alle brukere».

Denne konfigureringen fokuserer på å bygge en brukerbase for appen din. Etter hvert som du får flere nye brukere, samler du konverteringsdata for å identifisere trender blant de mest verdifulle brukerne.

Eksempel: Angi mål-CPI basert på verdi

Tenk deg at du markedsfører et mobilspill. Basert på konverteringsdata fra lignende spill som du har markedsført tidligere, forventer du at én av ti personer som installerer spillet ditt, kjøper en oppgradering i løpet av de første 30 dagene, som er verdt USD 20 i fortjeneste.

Ettersom 1 av 10 brukere er verdt USD 20, har du råd til å betale opptil USD 2 per installasjon (eller USD 20 delt på 10 installeringer).

Tips

La Google Ads samle inn nok konverteringsdata uten å bruke opp budsjettet.

Når du optimaliserer for «Installeringsvolum», angi et daglig kampanjebudsjett som er minst 50 ganger så høyt som mål-CPI-en din. Hvis mål-CPI-en er på 2 USD, angir du et budsjett som er på minst 100 USD.

Finn personer som sannsynligvis kommer til å installere appen og utføre bestemte handlinger

Opprett en ny appkampanje med fokus på «Installeringsvolum», men som målrettes mot «Brukere som sannsynligvis utfører en handling i app» i stedet for «Alle brukere». Angi en mål-CPI-verdi i den mer målrettede kampanjen som er minst 20 % høyere enn i kampanjen rettet mot «Alle brukere». Det er logisk at man betaler mer for mer verdifulle installeringer. Med en budøkning på minst 20 % blir det enklere for Google Ads å skille mellom verdiene for de to målgruppene.

Mål 2: Skap engasjement hos brukere som fullfører handlinger i appen

Når du har avgjort hvilken handling i appen som er mest verdifull for bedriften, kan du finne nye brukere som kommer til å utføre denne handlingen i appen, til en gitt målkostnad per handling (CPA).

Opprett en annen appkampanje og angi «Kampanjeoptimalisering» for å fokusere på «handlinger i appen».

Velg en handling i appen som gir appkampanjen nok data til å optimalisere effektivt

En konverteringshandling som skjer hyppigere, gir Google Ads mer data som brukes til å finne ut hvordan du kan oppdage nye brukere som også kommer til å utføre denne handlingen. Hvis du ikke har minst 10 forskjellige brukere som fullfører den mest verdifulle handlingen i appen hver dag, må du velge en annen handling i appen som skjer oftere, som erstatning.

For eksempel, hvis den mest verdifulle handlingen i appen er at noen kjøper en oppgradering i mobilspillet ditt, men færre enn 10 personer fullfører denne handlingen hver dag i appkampanjen din, må du velge en annen handling. Du kan da eksempelvis velge handlingen å legge til betalingsopplysninger, eller å gå opp et nivå – en handling som sannsynligvis også vil føre til oppgraderingen, men blir fullført av minst 10 forskjellige brukere hver dag i kampanjen din.

Eksempel: Angi mål-CPA basert på verdi

La oss fortsette med mobilspill-eksempelet vårt, og anta at du ønsker å finne flere personer som vil kjøpe en oppgradering. Oppgraderingen er en handling i appen som har samme verdi for bedriften din hver gang den inntreffer, som er en fortjeneste på USD 20.

I dette tilfellet kan du da angi en mål-CPA på opptil USD 20. Du kan justere dette beløpet opp eller ned avhengig av hvor stort overskudd og konverteringsvolum du ønsker.

Tips: Hvis du ikke vet hvilken mål-CPA du skal bruke, kan du starte med CPA-en fra andre internettkampanjer der markedsfører appen. Deretter justerer du mål-CPA-en etter hvert som du får mer informasjon om verdien av brukerne.

Tips

La Google Ads samle inn nok konverteringsdata uten å bruke opp budsjettet.

Når du optimaliserer for handlinger i appen, bør du ha et budsjett som er minst 10 ganger så høyt som mål-CPA-en. Hvis mål-CPA-en er NOK 200, bør budsjettet altså være minst NOK 2000.

Mål 3: Få flere til å registrere seg for appen din før den lanseres

I denne kampanjetypen brukes strategien for mål-CPA-budgivning for at du skal få flest mulig konverteringer som er optimalisert bare for forhåndsregistreringer. Når du fastsetter det aktuelle budet i Google Ads, oppgir du gjennomsnittsbeløpet du er villig til å betale hver gang noen forhåndsregistrerer seg for appen. Det spesifikke budet er målkostnaden per forhåndsregistrering, som automatisk blir angitt når den første personen forhåndsregistrerer seg for appen.

Mail icon Vil du ha avanserte Google Ads-tips og -oppdateringer sendt rett til innboksen din? Registrer deg for nyhetsbrevet med anbefalte fremgangsmåter.