App-campagnes anders instellen, afhankelijk van uw doel

Met app-campagnes kunt u verschillende typen gebruikers voor uw app vinden. U kunt zich bijvoorbeeld richten op installaties van een nieuwe app of op in-app-acties.

Stel app-campagnes anders in, afhankelijk van uw onmiddellijke marketingdoel.

Meerdere app-campagnes beheren

Als u voor een ander doel wilt gaan optimaliseren, is het beter om een nieuwe campagne in te stellen. Een nieuwe campagne is beter in staat uw biedingen en advertenties te optimaliseren voor een doelgroep die elk doel kan bereiken.

Als u meerdere doelen wilt bereiken, kunt u gelijktijdige app-campagnes instellen die soms kunnen concurreren om vergelijkbare typen gebruikers. U kunt dit gevolg beperken door het bod en het budget te verhogen voor de app-campagnes die voldoen aan uw onmiddellijke doel:

Doel 1: Een gebruikersbestand voor een nieuwe app opbouwen

Als u het aantal installaties voor doelkosten per installatie (CPI) wilt maximaliseren, kunt u een app-campagne maken die voor 'Installatievolume' optimaliseert en 'Alle gebruikers' target.

Deze instelling is gericht op de opbouw van een gebruikersbestand voor uw app. Naarmate u meer nieuwe gebruikers krijgt, verzamelt u meer conversiegegevens om trends te identificeren onder de waardevollere gebruikers.

Voorbeeld: Een doel-CPI instellen op basis van waarde

Stelt u zich voor dat u een mobiele game promoot. Op basis van conversiegegevens van vergelijkbare games die u in het verleden heeft gepromoot, verwacht u dat één op de tien mensen die uw game installeren in de eerste 30 dagen een upgrade koopt met een winst van € 20.

Omdat één op de tien gebruikers een waarde heeft van € 20, kunt u het zich veroorloven maximaal € 2 per installatie (of € 20 ÷ 10 installaties) te betalen.

Tip

Zorg ervoor dat Google Ads genoeg conversiegegevens kan verzamelen voordat het budget op is.

Wanneer u optimaliseert voor 'Installatievolume', stelt u een dagbudget voor uw campagne in van minimaal 50 keer uw doel-CPI. Als uw doel-CPI € 2 is, stelt u dus een budget in van minimaal € 100.

Naar installaties zoeken die ook een specifieke actie uitvoeren

Maak een nieuwe app-campagne die is gericht op 'Installatievolume', maar 'Gebruikers die waarschijnlijk een in-app-actie uitvoeren' target in plaats van 'Alle gebruikers'. Stel in de meer getargete campagne een doel-CPI in die minimaal 20% hoger is dan de campagnetargeting 'Alle gebruikers'. Het is een goed idee om meer te betalen voor waardevollere installaties. Met een bodverhoging van ten minste 20% kan Google Ads beter de waarde tussen de twee doelgroepen scheiden.

Doel 2: U richten op gebruikers die in-app-acties voltooien

Nadat u heeft besloten welke in-app-actie het waardevolst is voor uw bedrijf, kunt u nieuwe gebruikers vinden die deze in-app-actie uitvoeren voor een doel-CPA (kosten per actie).

Maak nog een app-campagne en stel 'Campagneoptimalisatie' in op 'In-app-acties'.

Een in-app-actie kiezen die app-campagnes genoeg gegevens geeft om effectief te optimaliseren

Met een frequentere conversieactie krijgt Google Ads meer gegevens om te leren hoe nieuwe gebruikers kunnen worden gevonden die ook deze actie uitvoeren. Als u niet elke dag ten minste tien verschillende gebruikers heeft die de waardevolste in-app-actie voltooien, moet u in plaats daarvan een andere, meer gebruikelijke in-app-actie kiezen.

Als uw waardevolste in-app-actie bijvoorbeeld de aankoop van een upgrade in uw mobiele game is, maar minder dan tien mensen deze actie elke dag voltooien voor uw app-campagnes, moet u een andere actie kiezen. U kunt een actie kiezen die waarschijnlijk tot de upgrade zal leiden, zoals betalingsgegevens toevoegen of een hoger niveau behalen, maar die per dag door ten minste tien verschillende gebruikers in uw campagne wordt uitgevoerd.

Voorbeeld: Een doel-CPA instellen op basis van waarde

Laten we bij het voorbeeld van de mobiele game blijven, en stel dat u meer mensen wilt vinden die een upgrade kopen. De upgrade is een in-app-actie die elke keer dezelfde waarde heeft voor uw bedrijf, namelijk een winst van € 20.

In dit geval kunt u uw doel-CPA instellen op maximaal € 20. U kunt dit bedrag naar boven of naar beneden bijstellen, afhankelijk van de winst en het conversievolume waarnaar u streeft.

Tip: Als u niet weet wat u als doel-CPA moet instellen, begint u met de CPA van andere online campagnes die uw app promoten. Pas vervolgens uw doel-CPA aan als u meer gegevens ontvangt over de waarde van uw gebruikers.

Tip

Zorg ervoor dat Google Ads genoeg conversiegegevens kan verzamelen voordat het budget op is.

Wanneer u optimaliseert voor in-app-acties, stelt u een budget in van minimaal tien keer uw doel-CPA. Als uw doel-CPA € 20 is, stelt u dus een budget in van minimaal € 200.

Meld u aan voor de nieuwsbrief Praktische tips om geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.