Studievejledning til Mobile Advertising-vurdering

Konfigurer appkampagner afhængigt af dit mål

Appkampagner kan hjælpe dig med at finde forskellige typer af brugere til din app. Du vil muligvis gerne have, at flere installerer din nye app, eller at flere foretager handlinger i appen.

Konfigurer appkampagner forskelligt alt efter det aktuelle marketingmål for din app.

Administration af flere appkampagner

Vi anbefaler, at du konfigurer en ny kampagne, hvis du gerne vil starte med at optimere til et nyt mål. En ny kampagne optimerer dine bud og annoncer bedre til en målgruppe, der kan opfylde hvert enkelt mål.

Hvis du vil opnå begge mål på samme tid, kan du konfigurere samtidige appkampagner, der til tider kan konkurrere om de samme typer af brugere. For at begrænse effekten af dette så meget som muligt skal du øge buddet og budgettet for den appkampagne, der opfylder dit umiddelbare mål:

Mål 1: Opbyg en brugerbase

Hvis du vil have flest mulige installationer for en målpris pr. installation (CPI, cost-per-install), skal du oprette en appkampagne, der optimerer for "Antal installationer" og målretter mod "Alle brugere".

Denne konfiguration fokuserer på at opbygge en brugerbase for din app. I takt med at du får flere nye brugere, indsamler du konverteringsdata, som du kan bruge til at identificere trends blandt de mest værdifulde brugere.

Eksempel: Angiv en mål-CPI baseret på værdi

Lad os sige, at du promoverer et mobilspil. Baseret på konverteringsdata fra lignende spil, du har promoveret tidligere, forventer du, at 1 ud af 10 personer, der installerer dit spil, køber en opgradering til 200 DKK inden for de første 30 dage.

Da hver tiende bruger køber for 200 DKK, har du derfor råd til at betale op til 20 DKK pr. installation (eller 200 DKK ÷ 10 installationer).

Tip!

Lad Google Ads indsamle nok konverteringsdata, uden at budgettet opbruges.

Når du optimerer til "Antal installationer", skal du angive et dagligt budget for din kampagne, der er mindst 50 gange større end din mål-CPI. Hvis din mål-CPI er 20 DKK, skal du altså som minimum angive et budget på 1.000 DKK.

Find installationer, der også udfører en bestemt handling

Opret en ny appkampagne, der fokuserer på "Antal installationer", men er målrettet mod "Brugere, der sandsynligvis vil udføre en handling i appen" i stedet for "Alle brugere". Angiv en mål-CPI i denne mere målrettede kampagne, der er mindst 20 % højere end iden kampagne, der er målrettet mod "Alle brugere". Det giver god mening at betale mere for mere værdifulde installationer. En budforøgelse på mindst 20 % hjælper Google Ads med at adskille værdien mellem de to målgrupper.

Mål 2: Engager brugere, der gennemfører handlinger i appen

Når du har besluttet, hvilken handling i appen der er mest værdifuld for din virksomhed, kan du finde nye brugere, der vil udføre denne handling i appen for en målpris pr. handling (CPA, cost-per-action).

Opret en ny appkampagne, og angiv, at dens "Kampagneoptimering" skal fokusere på "Handlinger i appen".

Vælg en handling i appen, der giver appkampagner data nok til at kunne optimere effektivt

En mere typisk konverteringshandling giver Google Ads flere data, som systemet kan bruge til at finde nye brugere, der også vil udføre den pågældende handling. Hvis du ikke har mindst 10 forskellige brugere, der udfører den mest værdifulde handling i appen hver dag, skal du vælge en anden og mere almindeligt forekommende handling i appen i stedet.

Hvis din mest værdifulde handling i appen f.eks. er, at en bruger køber en opgradering i dit mobilspil, men der er færre end 10 personer, der udfører denne handling hver dag i dine appkampagner, skal du vælge en anden handling. Du kan f.eks. vælge tilføjelse af betalingsoplysninger eller opnåelse af et nyt niveau, hvilket sandsynligvis fører til en opgradering, men som fuldføres af mindst 10 forskellige brugere hver dag i din kampagne.

Eksempel: Angiv en mål-CPA baseret på værdi

Vi bruger igen mobilspileksemplet, men lad os denne gang forestille os, at du gerne vil finde flere personer, der vil købe en opgradering. Opgraderingen er en handling i appen, som giver virksomheden 200 DKK i overskud, hver gang den udføres.

I dette tilfælde kan du angive din mål-CPA til 200 DKK. Du kan justere dette beløb op eller ned, alt efter hvor meget overskud og hvor stor en konverteringsvolumen du vil have.

Tip! Hvis du er i tvivl om, hvilken mål-CPA du skal angive, kan du starte med CPA'en fra andre onlinekampagner, der promoverer din app. Herefter kan du justere din mål-CPA, i takt med at du får flere data om dine brugeres værdi.

Tip!

Lad Google Ads indsamle nok konverteringsdata, uden at budgettet opbruges.

Når du optimerer til "Handlinger i appen", skal du angive et budget, der er mindst 10 gange større end din mål-CPA. Hvis din mål-CPA er 200 DKK, skal du altså som minimum angive et budget på 2000 DKK.

Mål 3: Øg antallet af tilmeldinger til forhåndsregistrering af din app, inden den lanceres

Denne kampagnetype bruger budstrategien Mål-CPA til at hjælpe dig med at opnå så mange konverteringer som muligt af typen "forhåndsregistrering". Når du angiver et bud, fortæller du Google Ads, hvilket beløb du i gennemsnit vil bruge, hver gang nogen forhåndsregistrerer sig til din app. Det specifikke bud er målprisen pr. forhåndsregistrering, som automatisk angives, når den første person forhåndsregistrerer sig til appen.

Mail iconVil du gerne modtage avancerede Google Ads-tips og -opdateringer direkte i din indbakke? Tilmeld dig nyhedsbrevet med tips og tricks.