Succes behalen met 'Slim bieden': Praktische tips van Google

Best practices voor het maken van een account

Star icon

Baseer uw campagnes op doelstellingen

" "

• Automatisch bieden is op doelstelling gebaseerd bieden, wat betekent dat een enkele campagne over het algemeen één doel moet hebben.
    • Als u bijvoorbeeld optimaliseert voor klikken op bepaalde zoekwoorden. maar op andere zoekwoorden optimaliseert voor conversies, moet u hiervoor aparte campagnes maken.

Gear icon

Vereenvoudig uw accountstructuur

" "

• Voor automatisch bieden hoeven campagnes of advertentiegroepen niet worden uitgesplitst op zoekwoordtype, geografie, apparaat, enzovoort. Deze functie werkt voor verschillende accountstructuren.
  • Hier volgen nog enkele andere tips:
    • Maak advertentiegroepen (of campagnes) relevant. Relevante advertenties zijn nuttiger voor gebruikers en de klikfrequenties en conversiepercentages zijn vaak beter en hebben een hoge relevantie van zoekterm tot advertentie en landingspagina.
    • Vermijd campagnes die worden beperkt door een budget. Gebruik de biedstrategieën 'Aantal conversies maximaliseren' of 'Conversiewaarde maximaliseren' als u dagbudgetdoelen heeft.
    • Upload en onderhoud first-party doelgroeplijsten (bijvoorbeeld remarketing, Klantenmatch) om de efficiëntie te vergroten.
    • Als het vertoningspercentage hoger is dan 80%, moet u misschien uw bereik vergroten met aanvullende zoekwoorden, doelgroepen, uitgebreide targeting of Dynamische zoekadvertenties.

Conversion tracking icon

Automatiseer uw biedingen op basis van nauwkeurige conversiegegevens

" "

• Ga na welk systeem het beste beeld geeft en importeer deze gegevens in Google Ads om gebruik te maken van bieden tijdens de veiling.

People icon

Koppel Slim bieden aan brede zoekwoorden en responsieve zoekadvertenties

" "

•  Als u brede zoekwoorden gebruikt, kan de AI van Google extra zoekopdrachten vinden waarmee u uw doelstellingen kunt bereiken.

Casestudy

Tails.com logo

Dankzij de combinatie van breed zoeken, Slim bieden en responsieve zoekadvertenties heeft het Britse tails.com het aantal aanmeldingen in Duitsland met 182% en het aantal klikken met 258% verhoogd in vergelijking met hun algemene campagnes in het zoeknetwerk.

Bekijk hun verhaal:

Mail iconWilt u geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox krijgen? Meld u aan voor de nieuwsbrief met best practices.