5 tapaa parantaa tuloksia laatupisteiden avulla

Laatupisteet voi olla hyödyllinen työkalu, kun haluat löytää tapoja parantaa mainoksiasi, avainsanojasi ja laskeutumissivujasi. Laatupisteet on ikään kuin yleinen mittari siitä, mihin asioihin sinun kannattaa keskittyä, kun haluat parantaa mainostesi laatua. Laatupisteitä itsessään ei ole syytä yrittää optimoida.

Tässä artikkelissa kerrotaan eri tapoja, joilla voit parantaa tuloksiasi laatupisteiden avulla.

1. Tutustu laatupisteiden osatekijöihin

Voit löytää tarkkoja vinkkejä parannettavista asioista perehtymällä laatupisteiden kolmeen osatekijään:

• Odotettu klikkausprosentti: Tämä ilmaisee, kuinka todennäköisesti mainoksesi nähnyt käyttäjä klikkaa sitä.
  • Mainoksen relevanssi: Tämä kertoo, kuinka tarkasti mainoksesi vastaa käyttäjän hakuun liittyvää aikomusta.
  • Laskeutumissivukokemus: Tämä ilmaisee, miten osuva ja hyödyllinen laskeutumissivusi on mainostasi klikanneiden henkilöiden kannalta.

Näiden osatekijöiden avulla voit selvittää, kannattaako sinun muokata mainostekstiä, valitsemiasi avainsanoja tai laskeutumissivun sisältöä. Kukin osatekijä saa jonkin seuraavista arvioista: "Keskitasoa parempi", "Keskitasoa" tai "Alle keskitason". Näin saat käsityksen siitä, missä osatekijöissä on vielä parantamisen varaa.

Tärkeintä on muistaa, että kun tarjoat käyttäjillesi sitä, mitä he etsivät, saavutat todennäköisesti hyviä tuloksia. Keskity pitkän aikavälin tulostavoitteisiin ja niiden saavuttamiseen käyttämällä laatupisteitä diagnostiikkatyökaluna ja pyrkimällä parantamaan käyttäjien kokemusta.

2. Tee mainoksista osuvampia avainsanojen kannalta

Mainoksen relevanssi ilmaisee, kuinka osuvia mainoksesi ovat niiden avainsanojen kannalta, joita käytetään mainosten kohdistamiseen käyttäjille.

Jos mainoksesi relevanssi on saanut arvion "Alle keskitason" tai "Keskitasoa", kokeile näitä parhaita käytäntöjä:

• Muokkaa mainostekstiäsi niin, että se vastaa käyttäjän hakutermejä tarkemmin.
  • Etsi mainosryhmiä, jotka sisältävät monia eri avainsanoja, joita ei voi helposti sisällyttää samaan mainokseen. Jaa nämä mainosryhmät useaksi eri mainosryhmäksi, jotka vastaavat paremmin käyttäjien hakuja.
  • Kokeile ryhmitellä avainsanasi teemoittain, jotta relevanssi voi parantua. Teemat voivat perustua tuotteisiin, palveluihin tai muihin kategorioihin. Jos myyt esimerkiksi sormuksia, voit ryhmitellä avainsanat ryhmiin "kihlasormukset" ja "vihkisormukset."
Huomaa, että samat mainokset ja avainsanat sisältävän mainosryhmän siirtäminen toiseen kampanjaan ja toiselle tilille ei vaikuta mainoksen laatuun.

3. Yritä parantaa klikkausprosenttiasi

Odotettu klikkausprosentti kertoo, kuinka todennäköisesti mainostasi klikataan.

Jos odotettu klikkausprosentti on saanut arvion "Alle keskitason" tai "Keskitasoa", kokeile näitä parhaita käytäntöjä:

• Muokkaa mainostekstiäsi niin, että tarjouksesi on houkuttelevampi kohdeyleisön kannalta.
  • Varmista, että mainoksessa olevat tiedot vastaavat avainsanojesi tarkoitusta.
  • Korosta tuotteeseesi tai palveluusi liittyvää ainutlaatuista etua, kuten maksutonta toimitusta.
  • Kokeile erilaisia toimintakehotuksia, jotka liittyvät läheisesti laskeutumissivuusi.
  • Luo houkuttelevia toimintakehotuksia käyttämällä niissä esimerkiksi seuraavia sanoja ja ilmauksia: Osta, Myy, Tilaa, Selaa, Etsi, Rekisteröidy, Kokeile, Pyydä tarjous.
  • Tee mainostekstistäsi yksityiskohtaisempi.

Joskus tarkempi mainos voi johtaa alhaisempiin klikkausprosentteihin mutta korkeampiin konversioprosentteihin. Pyri tasapainoon, jonka avulla saavutat tavoitteesi parhaiten.

Oletetaan esimerkiksi, että myyt laadukkaita juhlakenkiä.

Lisäämällä mainokseesi esimerkiksi lausekkeen "kravatti kaupan päälle" voit houkutella tarjouksia etsiviä asiakkaita. Lausekkeilla "laadukasta käsityötä" ja "italialaista designia tilaustyönä" voit puolestaan aktivoida ihmisiä, jotka etsivät laatubrändiä.

Tarjousviesti voi saada aikaan enemmän klikkauksia mutta ei välttämättä johda yhtä moneen vakioasiakkaaseen pidemmällä aikavälillä.

4. Harkitse laskeutumissivusi päivittämistä

Ihmisten houkutteleminen sivustollesi on vain yksi osa online-markkinointia. On tärkeää, että tarjoat kävijöille erinomaisen kokemuksen sivustollasi.

Jos laskeutumissivukokemuksesi on saanut arvion "Alle keskitason" tai "Keskitasoa", kokeile näitä parhaita käytäntöjä:

• Tarjoa ihmisille sitä, mitä he etsivät. Jos joku tekee haun "flanellipaidat" ja klikkaa sitten flanellipaitamainostasi, laskeutumissivun tulee sisältää flanellipaitavalikoimasi.
  • Pidä viestisi yhdenmukaisena mainoksessa ja laskeutumissivulla. Varmista, että sivun sisältö vastaa mainoksessa olevaa tarjousta tai toimintakehotusta. Vaikka et voisikaan tehdä muutoksia sivustollesi, voit kuitenkin etsiä sivustolta hyödyllisimmät jo olemassa olevat sivut.
  • Kokeile käyttää konversioprosenttia laskeutumissivukokemuksen arvioinnissa. Tämä ei vaikuta laskeutumissivusi saamaan arvioon, mutta sen avulla voit mitata ja optimoida tuloksiasi.
  • Tee verkkosivustostasi mobiiliystävällinen. Käyttäjät arvostavat helppoa navigointia etenkin mobiilisivustoilla. Mobiiliystävällisyystestillä voit selvittää, kuinka hyvin laskeutumissivusi toimii mobiililaitteilla.
  • Paranna latausnopeutta. Sivusi latausnopeus voi ratkaista sen, poistuuko käyttäjä sivustoltasi vai tekeekö hän ostoksen.

Muista, että laskeutumissivun ei tarvitse sisältää hakutermiä sanasta sanaan.

Haun "mäyräkoirille sopivat edulliset hotellit Pohjois-Helsingissä" ei tarvitse johtaa laskeutumissivulle, jonka otsikko on "mäyräkoirille sopivat edulliset hotellit Pohjois-Helsingissä". Pyri sen sijaan luomaan hyviä kokemuksia ja tarjoamaan sitä, mitä käyttäjä etsii.

5. Käytä laatupisteitä muiden mittareiden kanssa

Tutki tilisi muita mittareita, kuten klikkausprosenttia, konversioprosenttia ja aktivoitumista sivustolla. Nämä liittyvät tuloksiisi, ja niistä voi olla apua, kun etsit osatekijöitä, joissa on parantamisen varaa.

Tuloksia arvioidessasi voit käyttää laatupisteitä suodattimena, jotta saat selville, mihin sinun kannattaa panostaa:

• Käy läpi hyviä tuloksia tuottavat avainsanasi ja selvitä laatupisteiden avulla, mitkä niistä voisivat tuottaa vieläkin parempia tuloksia, jos teet muutoksia mainoksiisi ja laskeutumissivuihisi.
  • Etsi alhaisten laatupisteiden ja niiden kunkin osatekijän saaman arvion perusteella sellaisia heikompia trendejä mainoksen relevanssissa, klikkausprosentissa ja laskeutumissivukokemuksessa, jotka voivat näkyä koko tililläsi. Luo sitten parannussuunnitelmia pitkälle aikavälille.