Nå dina kunder med rätt sökord

Officiell guide till effektiv inriktning och hantering av sökord i Google Ads.

Best Practices logo

Här hittar du Googles rekommenderade metoder för sökord i Google Ads. De är framtagna för att hjälpa dig att nå rätt kunder och få ditt företag att växa.

1. Anpassa sökorden efter dina verksamhetsmål

• Fundera ur ett helhetsperspektiv på hur kunder kan nå dig.

Varför: Dina sökord bör återspegla alla olika typer av användarsökfrågor som kan hjälpa människor att hitta din webbplats när de letar efter något du erbjuder.

• Anpassa dina sökord och hanteringen av dem med dina övergripande verksamhetsmål.

Varför: Olika sökord har olika syften och de bör väljas med hänsyn till detta.

Kom igång: Lägg till nya sökord i ditt konto.

• Analysera din sökordslista och ta bort sökord med låg sökvolym.

Varför: Du får bättre ordning. Om sökorden inte leder till trafik finns det ingen anledning att behålla dem.

Kom igång: Ta bort sökord med låg sökvolym från ditt konto.

Läs mer om hur du anpassar sökord till verksamhetsmål.

2. Hitta nya inriktningsmöjligheter i Google Ads

• Använd dynamiska sökannonser för att förenkla kontohanteringen.

Varför: Undvik behovet av kontinuerliga uppdateringar av dina sökordslistor varje gång du gör en ändring på din webbplats.

Kom igång: Läs om hur du skapar dynamiska sökannonser.

Läs mer om hur du hittar nya inriktningsmöjligheter.

3. Utöka räckvidden för befintliga sökord

• Maximera närvaron av dina sökord genom att förbättra deras annonsrankning.

Varför: Att lägga till nya inriktningsalternativ är inte det enda sättet att öka volymen. En mer aggressiv budgivning tillsammans med annonser av högre kvalitet kan öka volymen för befintliga sökord.

Kom igång: Börja förbättra annonsrankningen genom att ändra dina bud och din annonstext.

• Utöka räckvidden till användare som inte finns på Google.se genom att inrikta dig på sökpartner.

Varför: Du får större volym från samma uppsättning sökord i ditt konto.

Kom igång: Ta med sökpartner i en befintlig sökkampanj.

Läs mer om hur du utökar räckvidden för befintliga sökord.

4. Finjustera trafiken med hjälp av negativa sökord

• Lägg löpande till negativa sökord som en regelbunden del av underhållet av ditt Google Ads-konto.

Varför: Spara pengar genom att undvika klick från användare som inte kommer att göra ett köp.

Kom igång: Lägg till negativa sökord i dina sökkampanjer och displaykampanjer.

• Precis som med dina primära sökord bör du använda negativa sökord där de gör mest nytta.

Varför: Du får ut mer av ditt konto genom att lägga till effektiva negativa sökord, snarare än så många negativa sökord som möjligt.

Kom igång: Skapa en lista över negativa sökord som du kan tillämpa på flera kampanjer.

Läs mer om hur du finjusterar din trafik med negativa sökord

Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices och få avancerade tips och nyheter från Google Ads direkt i inkorgen.