Vinkkejä verkkomyynnin optimointiin

Kampanjan optimointi verkkomyyntiä varten

Hintatarjousten hallittavuuden parantaminen manuaalisilla hintatarjousten muokkauksilla

Jos olet uusi Google Ads ‑käyttäjä, automaattisten hintatarjousten avulla voit helposti hallita klikkauskohtaista hintaa (CPC) käyttäviä hintatarjouksiasi. Hintatarjousten tarkemmasta hallinnasta voi kuitenkin olla hyötyä myöhemmin, kun olet saanut hyvän käsityksen siitä, minkälaiset hintatarjoukset toimivat mainostesi tapauksessa parhaiten. Tällöin kannattaa harkita manuaalisiin hintatarjouksiin siirtymistä, jotta voit muokata hintatarjouksia erikseen yksittäisille mainosryhmille tai avainsanoille.

Manuaalisten hintatarjousten avulla voit tarkentaa korkeimpia klikkauskohtaisia hintatarjouksiasi. Jos huomaat tiettyjen avainsanojen olevan toisia tuottavampia, niille kannattaa tehdä korkeampia hintatarjouksia. Tämä onnistuu esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

• Mainosta ensimmäisellä sivulla: Jos haluat parantaa mainostesi näkyvyyttä ensimmäisellä sivulla, varmista, että hintatarjouksesi ovat suuruudeltaan vähintään ensimmäisen sivun hintatarjousarvioiden mukaisia. Kilpailukykyisten hintatarjousten avulla mainoksesi näkyvät parhailla paikoilla.
  • Korota tai laske hintatarjouksiasi hintatarjousmuokkausten avulla: Hintatarjousmuokkaus tarkoittaa hintatarjousten prosentuaalista muutosta. Voit korottaa tai laskea kampanjasi kutakin hintatarjousta esimerkiksi eri laitteissa ja sijainneissa tai eri vuorokaudenaikoina.

Potentiaalisille ostajille suunnattujen avainsanojen valitseminen

Perehtymällä tarkemmin avainsanaluetteloosi voit tavoittaa potentiaalisimmat asiakkaat, vähentää kuluja ja parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttia.

Vinkkejä myyntiä edistävien avainsanojen valitsemiseen:

• Kohdista avainsanat tuotetarjontasi mukaan: Varmista, että keskeisimmät tuotteesi löytyvät avainsanoista. Kun asiakkaasi ovat valmiita tekemään ostoksia, he hakevat tiettyä tuotetta, joten tuotteiden nimet ja mallit voivat olla tehokkaita avainsanoja.
  • Ymmärrä tutkimus- ja ostoprosessin kulku: Pyri ymmärtämään, missä ostoprosessin vaiheessa käyttäjä voisi kulloinkin olla. Voit kohdistaa mainonnan ostoa harkitseviin käyttäjiin käyttämällä esimerkiksi sanan osta tai ostos sisältäviä avainsanoja. Vastaavasti voit halutessasi suodattaa tutkivat haut pois lisäämällä negatiivisiksi avainsanoiksi sanoja, kuten arvostelu, arvio, vertaa tai vertailu.
  • Käytä negatiivisia avainsanoja: Negatiivisten avainsanojen avulla voit suodattaa pois klikkaukset, jotka ovat vähemmän arvokkaita sinulle. Sopivien negatiivisten avainsanojen selvittämiseen on olemassa kaksi eri työkalua: Avainsanojen suunnittelija ja hakutermiraportti. Saatat esimerkiksi huomata, että jonkin tuotteesi nimi on myös erään yhtyeen nimi. Voit tällöin lisätä negatiivisiksi avainsanoiksi sanoja, kuten konsertti, liput, sanoitus, albumi tai mp3.
  • Käytä oikeita vastaavuustyyppejä: Käyttämällä laajaa vastaavuutta saat hakulausekkeista osumia laajemmin, kun taas tarkalla vastaavuudella ja lausekevastaavuudella saat tarkemman kohdistuksen. Jos tiedät, että tiettyä hakulauseketta käytetään usein, voit hallita sen aikaansaamaa liikennettä lisäämällä sen tarkan vastaavuuden avainsanaksi tai lausekeavainsanaksi.

Lue lisätietoja avainsanastrategioista artikkelista Keywords to the Wise (Järkevää avainsanojen käyttöä) tai tutustu soittolistamme videoihin:

Potentiaalisiin ostajiin vetoavien mainosten luominen

Onnistunut mainos on osuva ja vaikuttava. Se välittää oikean viestin oikealla hetkellä ja kannustaa asiakastasi tekemään ostoksia antamalla tälle vahvan toimintakehotuksen.

Vinkkejä tehokkaan mainostekstin kirjoittamiseen:

• Laadi kilpailijoista erottuvia mainoksia: Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalun avulla näet, mitkä mainokset näkyvät tietyn haun yhteydessä. Mainostekstisi pitäisi ilmaista nopeasti, miten yrityksesi erottuu muista. Tämän vuoksi mainoksessa ilmoitetut kilpailukykyiset hinnat ja erikoistarjoukset saattavat olla erityisen tehokkaita.
  • Korosta asiakkaan etua: kannusta asiakkaita ostamaan kertomalla, miten he hyötyvät juuri sinun yrityksesi valitsemisesta.
  • Pidä teksti yksinkertaisena ja täsmällisenä: Tehosta mainoksen vaikutusta keskittymällä yhteen tai kahteen myyntivalttiin. Jos sisällytät mainostekstiisi liian monta myyntivalttia, keskeinen viestisi saattaa mennä ohi.
  • Käytä myyntiä edistävää aloitussivua: Mainoksesi pitäisi tuoda ihmiset suoraan sivulle, josta he voivat ostaa juuri tietyn mainostamasi tuotteen. Mainoksen ja laskeutumissivun välisen yhteyden voisi sanoa muodostavan sillan potentiaalisen asiakkaan ja ostotapahtuman välissä. Mitä vahvempi tämä yhteys on, sitä todennäköisemmin syntyy myyntiä.
  • Näytä kausiluonteisia mainoksia: Muokkaa mainoksiasi kauden ja käynnissä olevan mainoskampanjan mukaan. Hyödynnä tuotteidesi mainonnassa eri kausia (esim. kesä, talvi, koulunaloitus) ja erityisjuhlapäiviä (ystävänpäivä, halloween jne.).
  • Kokeile erilaisia kirjainkokoja otsikossa: kaikkien sanojen kirjoittaminen isolla alkukirjaimella saattaa parantaa klikkausprosenttia.
  • Paranna mainostasi mainoselementtien avulla: näytä lisätietoja yrityksestäsi hyödyntämällä mainoselementtejä.

Lue lisätietoja parhaista mainostekstikäytännöistä artikkelista Creative That Clicks (Kiinnostavien mainosten laatiminen).