Tips til optimalisering av salg på nettet

Avanserte rapporter om salg på nettet

Sjekk visningsandelen for å se hvor ofte annonsen din ikke ble vist

Hvis annonsene dine ikke blir vist så ofte som de kunne ha blitt vist (pga. budsjettet eller annonserangeringen), kan du gå glipp av potensielle salg. Du kan se trafikken du går glipp av, blant annet ved å kontrollere data om visningsandelen din.

Visningsandelen er antallet visninger du har hatt, delt på et anslag over hvor mange visninger annonsene dine var kvalifisert for. Her følger et par nyttige beregninger i forbindelse med visningsandel:

• Med beregningen for tapt visningsandel i Søkenettverket (rangering) kan du se hvor ofte annonserangering var grunnen til at annonsen din ikke ble vist. Hvis dette tallet er høyt, betyr det at annonsen din ikke ble vist i mange av tilfellene der den var kvalifisert for visning i Søkenettverket, på grunn av for lav annonserangering. Du må da prøve å forbedre annonsekvaliteten eller øke budet ditt.
  • Med beregningen for tapt visningsandel i Søkenettverket (budsjett) kan du se hvor ofte budsjettbegrensninger var grunnen til at annonsen din ikke ble vist. Du må da øke budsjettet for å skaffe deg flere visninger.

Ved å følge med på visningsandelen din kan du få en bedre forståelse av hvordan du måler deg med andre bedrifter. Hvis du dessuten finner ut hvor du går glipp av potensiell trafikk, vet du hvor du har muligheter til å få flere klikk og visninger som kan føre til salg.

Finn ut hvordan du kan se data om visningsandeler.

Bruk auksjonsstatistikk for å sammenligne dine og andre annonsørers resultater

Det å gjøre en grundig vurdering av konkurransemiljøet er en avgjørende faktor i arbeidet med å øke salgstallene. Jo bedre informert du er om andre nettsteder som deltar i en auksjon, dess bedre rustet er du til å optimalisere kampanjen din.

I rapporten om auksjonsstatistikk kan du sammenligne resultatene dine med resultatene til andre bedrifter som deltar på de samme auksjonene. Du kan for eksempel – basert på antallet visninger du er kvalifisert for – se hvor ofte annonsene til et annet nettsted vises over dine eller hvorvidt én av annonsene til denne bedriften vises oftere enn din når det søkes med et viktig søkeord.

I denne rapporten får du følgende informasjon om andre annonsører i en gitt auksjon:

• Visningsandelen er et prosentmål på hvor ofte andre annonsørers annonser ble vist etter auksjonene du også deltok i.
  • Gjennom overlappingsfrekvens kan du se hvor ofte andre annonsørers annonse ble vist i tilfeller der du også fikk en visning.
  • Frekvensen for høyere plassering er et mål på hvor ofte andre annonsørers annonser ble vist i en høyere posisjon på siden enn annonsen din.
  • Gjennom frekvensen for visning øverst på siden kan du se hvor ofte andre annonsørers annonse ble vist øverst på siden, ovenfor søkeresultatene.

Med data fra auksjonsstatistikkene kan du identifisere det du gjør bra, og mulighetene du går glipp av. Dermed kan du treffe bedre strategiske beslutninger om budgivning og budsjettering.

Bruk attribusjonsrapporter for å se hva folk søkte etter før de kjøpte noe

Før en kunde kjøper noe av deg, kan vedkommende ha sett eller klikket på flere av annonsene dine. Konverteringer tilskrives imidlertid den siste annonsen det ble klikket på før selve kjøpet, og derfor kan det være nyttig å vite hvor mange av de andre annonsene dine denne kunden så forut for annonseklikket.

Med attribusjonsdata kan du danne deg et bilde av hvordan brukere søker etter produktene dine, utover det siste klikket. I attribusjonsrapporter kan du se følgende:

• Konverteringstrakter viser kundenes søkemønstre – de vanligste banene kundene følger frem til en konvertering. Denne informasjonen er basert på annonsene som ble vist eller klikket på, eller begge deler, før en konvertering inntraff.
  • Første klikk viser hvilke søkeord som førte kundene til nettstedet ditt, og siste klikk viser hvilke søkeord som fullførte konverteringen.
  • Assisterte konverteringer viser hvor mange konverteringer et søkeord assisterte. Søkeord som assisterer et høyt antall konverteringer, kan være av stor betydning tidlig i kjøpssyklusen, ettersom de skaffer deg besøkende som ønsker å se nærmere på nettstedet ditt.

Ved hjelp av disse attribusjonsrapportene kan du danne deg et mer helhetlig bilde av annonsene kundene ser under kjøpsprosessen. I tillegg kan du identifisere søkeord som, selv om de ikke var den utløsende faktoren for en konvertering, bidrar til økt salg.

Finn ut hvordan du kan se attribusjonsdata i kontoen din.