Vinkkejä verkkomyynnin optimointiin

Verkkomyynnin tarkennetut raportit

Mainoksen menetettyjen impressioiden selvittäminen impressio-osuuden perusteella

Jos mainoksesi eivät näy niin usein kuin ne voisivat näkyä (budjetin tai mainoksen sijoituksen vuoksi), saatat menettää potentiaalista myyntiä. Voit tarkastella menettämääsi liikennettä esimerkiksi tarkistamalla näyttökertojen osuutta koskevat tiedot.

Osuus impressioista lasketaan jakamalla saamiesi impressioiden määrä niiden impressioiden arvioidulla määrällä, jotka mainoksesi olisi voinut saada. Tässä on lisätietoja muutamista hyödyllisistä näyttökertojen osuuteen liittyvistä tiedoista:

• Haun menetettyjen näyttökertojen osuus (sijoitus) on arvio siitä, kuinka usein mainoksesi jäi näyttämättä mainoksen sijoituksen vuoksi. Korkea arvo tarkoittaa, että mainoksesi olisi voinut näkyä hakuverkostossa useita kertoja mutta se ei näkynyt, koska sen sijoitus oli liian alhainen. Kokeile tässä tapauksessa mainoksen laadun parantamista tai hintatarjouksen korottamista.
  • Haun menetettyjen näyttökertojen osuus (budjetti) kertoo, miten usein mainoksesi jäi näyttämättä hakuverkostossa riittämättömän budjetin vuoksi. Kokeile korottaa budjettiasi näyttökertojen määrän kasvattamiseksi.

Seuraamalla näyttökertojen osuutta saat tietoa siitä, miten hyvin pärjäät vertailussa muille yrityksille. Kun saat selville syyt potentiaalisen liikenteen menettämiseen, löydät myös helpommin keinoja saada lisää sellaisia impressioita ja klikkauksia, jotka voivat johtaa myyntiin.

Tulosten vertaaminen muihin mainostajiin huutokauppatilastojen avulla

Kilpailuympäristön arvioiminen on tärkeä osa myynnin kasvattamista. Mitä paremmin tunnet muut huutokauppaan osallistuvat sivustot, sitä paremmin pystyt optimoimaan kampanjasi.

Huutokauppatilastot-raportin avulla voit verrata saamiasi tuloksia muihin samoihin huutokauppoihin osallistuviin yrityksiin. Mainosten mahdollisten impressioiden määrän perusteella voit selvittää, kuinka usein jonkin toisen sivuston mainokset näkyvät ennen omia mainoksiasi. Näet myös, mikäli jokin toisen sivuston mainoksista näkyy omaa mainostasi useammin tärkeän avainsanan yhteydessä.

Edellä mainittu raportti sisältää seuraavia tietoja muista huutokauppaan osallistuvista mainostajista:

• Osuus impressioista kertoo tietyn mainostajan mainoksen saamien impressioiden osuuden huutokaupoissa, joihin itsekin osallistuit.
  • Päällekkäisyyssuhde osoittaa, kuinka usein tietyn mainostajan mainos näkyi samaan aikaan sinun mainoksesi kanssa.
  • Sijoitus yläpuolella -suhde kertoo, kuinka usein tietyn mainostajan mainos näytettiin sivulla mainoksesi yläpuolella.
  • Sivun yläosan suhde ilmaisee, kuinka usein tietyn mainostajan mainos näytettiin sivun yläosassa hakutulosten yläpuolella.

Huutokauppatilastoista näet, missä olet onnistunut hyvin ja missä on vielä parannettavaa. Tämän datan avulla voit tehdä perusteltuja strategisia päätöksiä hintatarjouksista ja budjeteista.

Ostotapahtumaa edeltävien hakujen selvittäminen attribuutioraporttien avulla

Kun asiakas tekee ostoksen, hän on saattanut nähdä tai klikata useita mainoksiasi. Koska konversiot kuitenkin liitetään viimeiseen ennen ostotapahtumaa klikattuun mainokseen, on hyvä tietää, kuinka monta muuta mainostasi nähtiin ennen tätä klikkausta.

Attribuutiodataa tutkimalla saat käsityksen siitä, miten käyttäjät hakevat tuotteitasi ennen viimeistä klikkausta. Näet attribuutioraporteista esimerkiksi seuraavia tietoja:

• Konversioreitit-raportti kertoo käyttäjien hakukuviot eli yleisimmät reitit, joiden kautta asiakkaat päätyvät konvertoitumaan. Nämä tiedot perustuvat mainoksiin, joita käyttäjät katsoivat tai klikkasivat ennen konvertoitumistaan.
  • Ensimmäiset klikkaukset -raportti ilmaisee, mitkä avainsanat tuovat asiakkaita sivustollesi. Viimeiset klikkaukset -raportti puolestaan kertoo, mitkä avainsanat tuottivat konversion.
  • Avustetut konversiot ‑raportista näet tietyn avainsanan avustamien konversioiden määrän. Useissa konversioissa avustavat avainsanat saattavat olla hyödyllisiä ostoprosessin alkuvaiheessa, sillä ne ohjaavat vierailijoita, jotka vasta tutkiskelevat sivustoasi.

Attribuutioraporttien avulla saat kattavamman kuvan mainoksista, joita asiakkaasi näkevät ostoprosessinsa aikana. Raporttien avulla voit myös tunnistaa varsinaisten konversioon johtaneiden avainsanojen lisäksi muita avainsanoja, jotka auttavat edistämään myyntiäsi.

Ota selvää, miten voit nähdä attribuutiodataa tililläsi.