Se effektivitet på tværs af kampagnetyper

Det kan være en stor udfordring at administrere effektiviteten på tværs af kampagnetyper, men du kan bruge nedenstående funktioner til at gøre rapporteringen nemmere. I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan få vist rapporteringsdata efter kampagnetype, og hvordan du opretter og konfigurerer kolonner for hurtigere at kunne få vist relevante data.

Vejledning

Se dine rapporteringsdata efter kampagnetype

Du kan spare tid ved at filtrere dine data efter kampagnetype, f.eks. Shopping eller Displaynetværk. Du kan kun vælge kampagnetyper, der bruges på din konto.

Sådan filtrerer du efter kampagnetype:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Søgekampagner, Displaykampagner, Shopping-kampagner, Videokampagner, Appkampagner, Smart-kampagner, Lokale kampagner, Discovery-kampagner eller kampagner af typen "Maksimal effektivitet" i navigationspanelet yderst til venstre for at tjekke effektivitetsdata for den pågældende kampagnetype.

Bemærk! Hvis du tilpasser dine kolonner, husker Google Ads dine valg ud fra din kampagnekontekst. Dette kan hjælpe dig med at spare tid, da du straks får vist de kolonner, du normalt vælger at se, når de er relevante for den kampagnetype, du ser. Hvis du f.eks. altid vælger kolonnen "Gns. CPM" på fanen "Annoncegrupper", når du får vist data for displaykampagner, får du også vist kolonnen "Gns. CPM", når du efterfølgende vælger en displaykampagne eller filtrerer kampagnetypevisningen, så der kun vises displaykampagner.

Brug interaktionskolonner til at få vist effektivitet på tværs af kampagner

Når du ser på flere kampagnetyper på én gang, kan du ved hjælp af tre kolonner til rapportering på tværs af kampagner nemt evaluere effektiviteten på tværs af dine kampagner. Disse kolonner rapporterer de centrale metrics, der er relevante for hver kampagnetype, så du nemt kan måle, hvor effektive dine annoncer er til at nå dine annonceringsmål. Kolonnen "Interaktioner" viser f.eks. antallet af klik for en søgekampagne, antallet af videovisninger for en videokampagne osv.

Disse kolonner er:

• Interaktioner: En interaktion er den primære brugerhandling, der er knyttet til et annonceformat – klik for tekst- og Shopping-annoncer, afspilninger for videoannoncer osv. Kolonnen "Interaktioner" tæller forskellige brugerhandlinger alt efter annonceformatet. Uanset formatet angiver denne kolonne, hvor effektive dine annoncer er i forhold til at nå dine annonceringsmål.
    For... Tæller "Interaktioner"... Eksempel på kampagnetyper
    Tekstannoncer Klik Søgekampagner, Shopping-kampagner og kampagner af typen "Maksimal effektivitet"
    Billedannoncer Klik Displaykampagner og kampagner af typen "Maksimal effektivitet"
    TrueView-videoannoncer Videovisninger Videokampagner og kampagner af typen "Maksimal effektivitet"
    Videoannoncer til app-promovering Engagementer Appkampagner
    TrueView for Action-annoncer Engagementer Videokampagner og kampagner af typen "Maksimal effektivitet"
    Lysboksannoncer Engagementer Displaykampagner og kampagner af typen "Maksimal effektivitet"
  • Interaktionsrate: Denne værdi angiver, hvor ofte folk interagerer med din annonce efter at have set den. Denne måles ved at dividere antallet af interaktioner med din annonce med antallet af gange, din annonce vises. Tallet kan bruges til at se, hvor effektiv din annoncering er. Hvis du f.eks. har 10 interaktioner og 1.000 eksponeringer, er din interaktionsfrekvens 1 %.
  • Gennemsnitlig pris: Det gennemsnitlige beløb, du har betalt pr. interaktion. Dette beløb er den samlede pris på dine annoncer divideret med det samlede antal interaktioner. Hvis der f.eks. er to interaktioner med din annonce, hvoraf den ene koster 3 DKK, og den anden koster 5 DKK, er din gennemsnitlige pris for disse interaktioner 4 DKK.

Eksempel

Lad os sige, at du kører en videokampagne og en søgekampagne for at annoncere for det samme produkt, og du ønsker at måle den samlede effektivitet af begge kampagner. Antallet af klik er en god måde at måle effektiviteten af en søgekampagne på, men antallet af klik siger ikke så meget om effektiviteten af en videokampagne, da det her er videovisninger eller engagementer, der er de vigtigste brugerhandlinger. Kolonnen "Interaktioner" tæller den brugerhandling, der er vigtigst for den enkelte kampagne, hvilket giver et hurtigt overblik over kampagnens samlede effektivitet (uden at du skal inkludere kolonnerne "Klik" og "Videovisninger" i din rapport).