Om engagemangsrapportering

Ett engagemang inträffar när en person interagerar med en annons (till exempel tittar på en videoannons i minst tio sekunder). Med engagemang kan du se vilket resultat din annons ger. Relevanta och inriktade annonser med attraktivt innehåll kan få tittarna att engagera sig djupare i ditt varumärke.

Engagemang per annonstyp

Engagemang uppstår när kunderna gör något av följande med dessa annonstyper:

• Lightbox-annonser: Utökar annonsen.
  • Gmail-annonser: Utökar annonsen.
  • Videoannonser: Tittar på tio sekunder eller mer av videoannonsen eller på hela videoannonsen om den är kortare än tio sekunder.
  • Videoannonser om appkampanjer: Tittar på tio sekunder av videoannonsen (eller på hela videoannonsen om den är kortare än tio sekunder) eller klickar på videoannonsen.
  • Videoflödesannonser: Tittar på tio sekunder av videoannonsen med ljudet avstängt eller klickar för att titta på hela videon.
För annonsformat som för närvarande inte mäts i visningar (till exempel bumperannonser eller inte överhoppningsbara in stream-annonser) baseras engagemang på klick.

Engagemangsmätvärden

Mått Beskrivning
Engagemang Någon interagerar med din annons
Engagemangsgrad Antalet gånger människor interagerar med din annons dividerat med antalet gånger annonsen visas (varje exponering)
Genomsnittlig CPE Genomsnittlig kostnad per engagemang (CPE) är det genomsnittliga belopp du har betalat för ett annonsengagemang
Klick Faktiska genomklickningar till din webbplats

Se engagemangsrapportering

I kolumnen Engagemang i Google Ads-statistiktabellen kan du se hur människor interagerar med dina annonser. Gör så här om kolumnen inte visas:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Beroende på vad du vill kontrollera måste du göra följande:
    • Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför statistiktabellen.
  4. Klicka på Resultat och välj Engagemang.
    • Om du inte ser alternativet Resultat kan du klicka på förstoringsglaset och söka efter Engagemang.