Om engagemangsrapportering

Ett engagemang inträffar när en person interagerar med en annons (till exempel tittar på en videoannons i minst 10 sekunder). Med engagemang kan du se vilket resultat din annons ger. Relevanta och inriktade annonser med attraktivt innehåll kan få tittarna att engagera sig djupare i ditt varumärke.

Engagemang per annonstyp

Engagemang uppstår när kunderna gör något av följande med dessa annonstyper:

• Lightbox-annonser: Utökar annonsen.
  • Videoannonser: Tittar på tio sekunder eller mer av videoannonsen eller hela videoannonsen om den är kortare än tio sekunder.
  • Videoannonser om appkampanjer: Tittar på tio sekunder av videoannonsen (eller hela videoannonsen om den är kortare än tio sekunder) eller klickar på videoannonsen.
  • Discovery-annonser: Tittar på tio sekunder av videoannonsen när ljudet är avstängt eller klickar för att titta på hela videon.
För annonsformat som för närvarande inte mäts i visningar (till exempel bumperannonser eller inte överhoppningsbara in stream-annonser) baseras engagemang på klick.

Engagemangsvärden

Mått Beskrivning
Engagemang Någon interagerar med din annons
Engagemangsgrad Antalet gånger människor interagerar med din annons dividerat med antalet gånger annonsen visas (varje exponering)
Genomsnittlig CPE Genomsnittlig kostnad per engagemang (CPE) är det genomsnittliga belopp du har betalat för ett annonsengagemang
Klick Faktiska genomklickningar till din webbplats

Visa engagemangsrapportering

I kolumnen Engagemang i Google Ads statistiktabell kan du se hur människor interagerar med dina annonser. Om kolumnen inte visas gör du så här:

1. Klicka på Kampanjer, Annonsgrupper eller Annonser och tillägg i sidmenyn.
  2. Klicka på ikonen Kolumner Kolumner ovanför statistiktabellen.
  3. Klicka på Resultat och välj sedan Engagemang.
    • Om du inte ser alternativet Resultat klickar du på förstoringsglaset och söker sedan efter Engagemang.