Om engagemangrapportering

Med engagemangkolumner i statistiktabellerna kan du mäta hur användarna interagerar med dina Lightbox-annonser, videoannonser, videoannonser om appkampanjer eller Framhävda Shopping-annonser.

Engagemang uppstår när kunderna gör något av följande med dessa annonstyper:

• Lightbox-annonser: Utökar annonsen.

• Videoannonser: Interagerar med ett element som inte leder till en extern webbplats, till exempel klickar på en intresseväckare eller en ikon för att utöka ett kort.

• Videoannonser om appkampanjer: Tittar på tio sekunder av videoannonsen (eller hela videoannonsen om den är kortare än tio sekunder) eller klickar på videoannonsen.

• Framhävda Shopping-annonser: Utökar annonsen och ägnar tio sekunder åt annonsen eller klickar på den innan det har gått tio sekunder.

Engagemangsvärden

Mått Beskrivning Finns för Lightbox Finns för Showcase
Engagemang Någon utökar din annons och ägnar tio sekunder åt annonsen eller klickar Yes Yes
Engagemangsgrad Antalet gånger människor utökar din annons delat på det antal gånger annonsen visas (varje visning). Yes Yes
Genomsnittligt CPE (visas i kolumnen Gen. CPC för framhävda Shopping-annonser) Genomsnittligt belopp som du får betala när din annons expanderas. Yes Yes
Klick Faktiska genomklickningar till din webbplats Yes Yes
Gratis klick Lightbox-annonsklick till en målsida. Tidigare rapporterades klicken i rapporten Gratis klick, men numera rapporteras de i kolumnen Klick. Yes No

Om du vill se statistik för dina Shopping-annonser med sortiment tittar du på sidan Annonser eller Annonsgrupper. Värdena för framhävda Shopping-annonser visas inte för några kolumner på sidan Produkter eller Produktgrupper.

Du kan behöva lägga till några av kolumnerna om du vill se dem i statistiktabellen. Läs mer om hur du kan lägga till kolumner