Om engagemangrapportering

Med engagemangkolumner i statistiktabellerna kan du mäta hur användarna interagerar med dina Lightbox-annonser, videoannonser, videoannonser om appkampanjer eller Framhävda Shopping-annonser.

Engagemang uppstår när kunderna gör något av följande med dessa annonstyper:

• Lightbox-annonser: Utökar annonsen.

• Videoannonser: Interagerar med ett element som inte leder till en extern webbplats, till exempel klickar på en intresseväckare eller en ikon för att utöka ett kort.

• Videoannonser om appkampanjer: Tittar på tio sekunder av videoannonsen (eller hela videoannonsen om den är kortare än tio sekunder) eller klickar på videoannonsen.

• Framhävda Shopping-annonser: Utökar annonsen och ägnar tio sekunder åt annonsen eller klickar på den innan det har gått tio sekunder.

Engagemangsvärden

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Tillgängliga mätvärden för engagemang innefattar

• Engagemang: När någon expanderar din Lightbox-annons räknas det i den här kolumnen.
  • Engagemangsgrad: Engagemangsgraden hjälper dig mäta hur ofta användare expanderar din annons efter att den har visats för dem. Engagemangsgrad är det antal gånger som användare expanderar din annons delat med antal gånger annonsen visas.
  • Genomsnittligt CPE: Det genomsnittliga beloppet som du har debiterats för en expandering av annonsen.
  • Klick: Den här kolumnen visar faktiska genomklickningar till målsidan. Om du sorterar rapporten på typ av klick ser du klicken uppdelade på raden Genomklickningar från engagemang. Klickfrekvensen rapporteras i kolumnen CTR och den genomsnittliga kostnaden per klick rapporteras i kolumnen Gen. CPC.
  • Rapporten Gratis klick: Klick från Lightbox-annonser till en målsida, som tidigare rapporterats i rapporten Gratis klick, rapporteras nu i kolumnen Klick.

Du kan behöva lägga till några av kolumnerna om du vill se dem i statistiktabellen. Läs mer om hur du kan lägga till kolumner