1.1 Verkkomainonnan ja Google Adsin edut

Verkkomainonnan avulla voit näyttää mainoksiasi ihmisille, jotka todennäköisesti ovat kiinnostuneita tuotteistasi ja palveluistasi, ja samalla suodattaa pois ihmiset, joita tuotteesi ja palvelusi eivät välttämättä kiinnosta. Voit myös seurata, klikkasivatko ihmiset mainoksiasi. Verkkomainonnan kautta voit lisäksi tavoittaa potentiaalisia asiakkaita monilla laitteilla: pöytätietokoneilla, kannettavilla tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla.

Google Adsin edut

Google Adsin avulla voit hyödyntää verkkomainonnan etuja ja näyttää mainoksia oikeille ihmisille oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Google Adsin käyttämisestä on monenlaista hyötyä, mutta tässä niistä tärkeimmät:

1. Mainosten kohdistaminen

Kohdistamalla mainoksesi voit tavoittaa ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita tietyistä asioista (eli tuotteistasi ja palveluistasi), ja näyttää heille osuvia mainoksia.

Google Ads tarjoaa erilaisia kohdistustapoja, jotka käydään tarkemmin läpi jäljempänä. Katsotaan nyt muita verkkomainoksiin liittyviä valintoja, joilla mainoskampanjaa voidaan tarkentaa entisestään:

• Avainsanat: Tuotteisiisi tai palveluihisi liittyvät sanat tai ilmaukset, joiden perusteella mainoksiasi näytetään, kun asiakkaat tekevät hakuja näillä termeillä tai vierailevat aiheeseen liittyvillä verkkosivuilla.
  • Mainoksen sijainti: Näytä mainoksiasi Googlen hakutulossivuilla ja sivustoilla, jotka kuuluvat Googlen haku- ja Display-verkostoon.
  • Ikä, sijainti ja kieli: Valitse asiakkaiden ikä, maantieteellinen sijainti ja kieli.
  • Päivät, kellonajat ja näyttötiheys: Näytä mainoksiasi tiettyinä kellonaikoina tai viikonpäivinä ja määritä, kuinka usein mainoksesi näkyvät.
  • Laitteet: Mainoksesi voivat näkyä kaikentyyppisissä laitteissa. Voit tarkentaa, missä laitteissa mainoksesi näkyvät ja milloin.

2. Kulujen hallinta

Google Adsin avulla voit hallita rahankäyttöäsi. Vähimmäissummaa ei ole. Voit valita kuinka paljon käytät kuukaudessa, päivässä tai tiettyä mainosta kohden. Maksat vain silloin, kun joku klikkaa mainostasi.

3. Menestyksen mittaaminen

Jos joku on klikannut mainostasi, siitä jää aina tieto Google Adsiin. Jos käyttäjä on klikannut mainostasi ja tehnyt sen jälkeen jotakin liiketoimintasi kannalta tuottavaa – ostanut tuotteesi, ladannut sovelluksesi tai tehnyt puhelintilauksen – tätäkin voidaan seurata.

Koska näet, mille mainoksillesi kertyy klikkauksia ja mille ei, sinulle selviää nopeasti, mihin kampanjan osa-alueisiin kannattaa investoida. Näin voit parantaa tuottoprosenttiasi.

Saat myös muita arvokkaita tietoja, esimerkiksi tiedon siitä, kuinka paljon asiakkaidesi verkko-ostoksiin tai puheluihin johtava mainonta keskimäärin maksaa. Joidenkin analysointityökalujen avulla voit myös saada lisätietoja asiakkaidesi ostoskäyttäytymisestä eli siitä, kuinka kauan he esimerkiksi tutkivat tuotteen ominaisuuksia ennen sen ostamista.

4. Kampanjoiden hallinta

Google Adsin työkaluilla voit helposti hallita ja tarkkailla tilejä.

Jos hallinnoit useampia Google Ads ‑tilejä, voit säästää aikaa Oma asiakaskeskus -hallinnoijan tilillä. Sen avulla voit helposti tarkastella ja hallita kaikkia Google Ads ‑tilejäsi yhdestä paikasta.

Voit myös hallita Google Ads ‑tiliäsi offline-tilassa Google Ads Editorin avulla. Se on ilmainen työpöytäsovellus, jolla voit tehdä muutoksia tiliisi nopeasti ja kätevästi. Google Ads Editorilla voit ladata tilisi tiedot, tehdä muutoksia kampanjoihisi offline-tilassa ja ladata sitten muutokset Google Adsiin. Voi hallita, muokata ja katsella useita tilejä samanaikaisesti, kopioida tai siirtää kohteita mainosryhmästä ja kampanjasta toiseen sekä kumota ja toistaa useita muutoksia kampanjoita muokatessasi.

Muita oppimateriaaleja

Lue lisätietoja Google Ads ‑mainonnasta.