Studieguide inför testet Mobilannonsering

Om konverteringsspårning för telefonsamtal

Om telefonsamtal är viktiga för ditt företag kan du använda konverteringsspårning för att se hur effektivt klick på dina annonser leder till olika typer av telefonsamtal.

Fördelar

• Se vilka sökord, annonser, annonsgrupper och kampanjer som effektivast leder till värdefulla telefonsamtal till ditt företag.
  • Ta reda på avkastningen på din investering och fatta mer välgrundade beslut om dina annonsutgifter.
  • Använd automatiska budstrategier (som Mål-CPA) som automatiskt optimerar dina kampanjer utifrån dina verksamhetsmål.

Typer av telefonsamtalskonverteringar som du kan spåra

Här beskriver vi fem sätt att spåra telefonsamtalskonverteringar och hur du ställer in spårning av samtalskonverteringar.

• Samtal från annonser: Spåra samtal som görs direkt via samtalsannonser eller via samtals- och adresstillgångar som du använder i dina annonser. Du anger en minimisamtalslängd och varje samtal som varar minst så länge räknas som en konvertering.
  • Samtal till ett telefonnummer på din webbplats: Spåra samtal som sker när någon klickar på din annons och sedan ringer det vidarekopplingsnummer som visas på din webbplats. Du anger en minimisamtalslängd och varje samtal som varar minst så länge räknas som en konvertering.
  • Klick på ett nummer på din mobilwebbplats: Spåra samtal som sker när någon klickar på din annons och sedan klickar på ett telefonnummer, en knapp eller en länk på din mobilwebbplats. I det här fallet kan vi endast spåra klicken, inte själva telefonsamtalen.
  • Klick på samtalsannonser och samtalstillgångar: Spåra klick på samtalsannonser och samtalstillgångar utan att använda Googles vidarekopplingsnummer. I det här fallet räknas ett klick på en samtalsannons eller samtalstillgång som en konvertering baserat på Googles uppskattning av om det skedde ett meningsfullt telefonsamtal efter att en person klickade på din annons.
  • Importera samtalskonverteringar: Importera samtalskonverteringar som du spårar i ett annat system till Google Ads. Med den här metoden får du större kontroll över vilka samtal som räknas som konverteringar. Du kan till exempel välja att enbart spåra samtal som konverteringar när de inbegriper försäljningar och att inkludera värdena på dessa försäljningar. På så sätt får du mer information om vilka annonser som resulterar i de mest värdefulla samtalen. För att du ska kunna importera samtalskonverteringar måste samtalsdata spåras i ett annat system, till exempel ett CRM-program, och sedan importeras till Google Ads. Läs mer om hur du importerar samtalskonverteringar

Spårning av samtalskonverteringar från annonser och från en webbplats samt import av samtalskonverteringar kräver att du använder Googles vidarekopplingsnummer.

Googles vidarekopplingsnummer är för närvarande tillgängliga i dessa länder.

Säkerhet och integritet vid konverteringsspårning

Google har strikta riktlinjer för säkerhet. Google Ads samlar bara in data på webbplatser och i appar där du har ställt in spårning.

Tänk på att ge användarna tydlig och omfattande information om vilken data du samlar in på dina webbplatser, i dina appar och på andra egendomar. Tänk även på att inhämta samtycke för insamlandet där det krävs enligt lag eller tillämpliga Google-policyer som styr användarsamtycke, inklusive Googles policy för användares medgivande inom EU.