Om sporing av samtalekonverteringer

Hvis det er viktig for bedriften din at kundene ringer, kan du bruke konverteringssporing for å se i hvilken grad klikkene på annonsene dine fører til forskjellige typer telefonsamtaler.

Fordeler

• Se hvilke søkeord, annonser, annonsegrupper og kampanjer som genererer flest verdifulle telefonsamtaler for bedriften din.
  • Du får en bedre forståelse av avkastningen du oppnår, og kan ta mer velbegrunnede beslutninger om annonseringsforbruket ditt.
  • Bruk automatiske budstrategier (f.eks. mål-CPA) for å optimalisere kampanjene dine automatisk i tråd med forretningsmålene dine.

Ulike typer samtalekonverteringer du kan spore

Det finnes fire måter å spore samtalekonverteringer på:

• Anrop fra annonser: Spor telefonsamtaler som kommer direkte fra oppringningsannonser eller anropsutvidelser og adressetillegg i annonsene dine. Du angir en minstelengde for samtalen, og alle samtaler som varer minst så lenge, telles som en konvertering.
  • Anrop til et telefonnummer på nettstedet ditt: Spor telefonsamtaler som kommer når noen klikker på annonsen din og deretter ringer viderekoblingsnummeret vi viser på nettstedet. Du angir en minstelengde for samtalen, og alle samtaler som varer minst så lenge, telles som en konvertering.
  • Klikk på et nummer på mobilnettstedet ditt: Spor telefonsamtaler som kommer når noen klikker på annonsen din og deretter klikker på et telefonnummer, en knapp eller en link på mobilversjonen av nettstedet ditt. I slike tilfeller kan vi bare spore klikkene, ikke selve telefonsamtalene.
  • Import av samtalekonverteringer: Importér samtalekonverteringer du sporer i et annet system, til Google Ads. Med denne metoden får du enda bedre kontroll over hvilke samtaler som telles som konverteringer. Du kan for eksempel velge bare å spore samtaler som konverteringer når samtalen fører til salg, og du kan inkludere verdien på disse salgene. På denne måten får du mer informasjon om hvilke annonser som står for samtalene som er mest verdifulle for bedriften din. For å kunne importere samtalekonverteringer må du spore informasjon om samtalene i et annet system, som for eksempel et CRM-verktøy, og importere denne informasjonen til Google Ads. Finn ut mer om import av samtalekonverteringer.

Hvis du skal spore samtalekonverteringer fra annonser og et nettsted, må du bruke Google-viderekoblingsnumre. Google-viderekoblingsnumre er for øyeblikket tilgjengelig i disse landene.

Slik konfigurerer du sporing av samtalekonverteringer

Følg instruksjonene i artiklene nedenfor avhengig av hvilke telefonsamtalekonverteringer du ønsker å måle:

Sikkerhet og personvern ved sporing av nettsteder

Google har strenge sikkerhetsstandarder. Bare sider som inneholder Googles konverteringskode, spores i dette programmet. Vi bruker datakryptering og sikre tjenere.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, og at du innhenter samtykke i slik innsamling i tilfeller der dette er lovpålagt.

Linker til beslektet innhold