Tools voor adverteerders met meerdere of grote accounts

Als u een adverteerder bent die meerdere of grote accounts beheert, wilt u veel klanten bereiken. Aangezien klanten steeds vaker gebruikmaken van meerdere apparaten om te communiceren, te winkelen en zich te vermaken, heeft u ook steeds meer mogelijkheden om hen te bereiken. Daardoor zijn er ook er steeds meer gegevens die u moet analyseren om belangrijke insights te krijgen voor uw bedrijf.

U kunt uw bedrijfsactiviteiten eenvoudiger en op een meer schaalbare wijze beheren met diverse krachtige, gratis tools van Google Ads waarmee u het volgende kunt doen:

• Advertenties maken en aanpassen.
  • Bulksgewijs wijzigingen aanbrengen in uw campagnes.
  • Biedingen automatiseren.
  • Uw succes meten met krachtige rapportage- en analysetools.

Lees verder om meer te weten te komen over elk van deze tools en klik op de links voor meer informatie.

Meerdere Google Ads-accounts beheren vanaf één locatie

Als u meerdere accounts beheert, kan een Google Ads-manageraccount u tijd besparen. Gebruik het om al uw Google Ads-accounts - inclusief andere manageraccounts - vanaf één locatie te bekijken en beheren. Meer informatie over manageraccounts

Tools voor het optimaliseren van advertenties

Met deze tools kunt u advertenties maken, testen en updaten in meerdere accounts tegelijk.

• Bedrijfsgegevens: pas eenvoudig uw bedrijfsgegevens aan in Google Ads. U kunt deze gegevens vervolgens gebruiken om uw advertenties in realtime te updaten. Informatie over bedrijfsgegevens
  • Tools voor het aanpassen van advertenties: vertel Google Ads hoe u uw advertenties wilt aanpassen, en update ze in realtime. Over advertentieaanpassers
  • Geüpgradede URL's: een verbeterd URL-beheerproces in Google Ads waarmee u onderscheid kunt maken tussen uw bestemmingspagina en trackingparameters. Met deze verbeteringen kunt u aangepaste URL-parameters maken en de werkzaamheden met betrekking tot accountbeheer, tijd voor advertentiecontrole en webcrawling op bestemmingspagina's beperken. Over geüpgradede URL's

Tools voor het bulksgewijs aanbrengen van wijzigingen en het verhogen van de efficiëntie

Met deze tijdbesparende tools kunt u snel bulksgewijs wijzigingen aanbrengen in uw accounts.

• Campagne-instellingen bulksgewijs bewerken: gebruik bulkbewerkingen om instellingen te updaten, zoals locatie, taal, advertentieroulatie en meer. U kunt bijvoorbeeld filters gebruiken om snel alle campagnes te identificeren die een specifieke locatie targeten. Informatie over het bulksgewijs bewerken van instellingen, zoekwoorden of advertentietekst.

• Advertentiecomponenten bulksgewijs bewerken: Beheer advertentiecomponenten makkelijker. U kunt componenten wijzigen en apparaatinstellingen bulksgewijs bewerken, met slechts enkele muisklikken componenten in meerdere campagnes of advertentiegroepen tegelijk maken, en componenten maken en bewerken met behulp van spreadsheets. Informatie over het bulksgewijs bewerken van componenten
  • Krachtige scripts uitvoeren op meerdere accounts tegelijk: breng bulksgewijs wijzigingen aan in accounts (inclusief accounts binnen uw Mijn Klantencentrum) met behulp van eenvoudige JavaScript-code. U kunt ook custom rapporten maken en hiervoor gegevens importeren uit Google Spreadsheets. Informatie over Google Ads-scripts
  • Wijzigingen aanbrengen met bulkuploads: download spreadsheets, breng offline wijzigingen aan en upload de geüpdatete spreadsheet vervolgens naar uw account, precies daar waar u de wijzigingen wilt doorvoeren. Dankzij geïntegreerde voorbeelden en foutcontrole heeft u de zekerheid dat uw wijzigingen correct en op tijd worden geïmplementeerd. Informatie over bulkuploads
  • Google Ads Editor gebruiken: gebruik Google Ads Editor om met krachtige bewerkingstools campagnes te downloaden, te maken of te updaten. Vervolgens uploadt u uw wijzigingen naar Google Ads. Met Google Ads Editor kunt u meerdere accounts tegelijk beheren en bekijken. U kunt ook items kopiëren of verplaatsen tussen verschillende campagnes, naar items zoeken in uw account, uw accountstatistieken bekijken en wijzigingen snel ongedaan maken of opnieuw doorvoeren. Bovendien kunt u zelfs offline doorwerken. Over Google Ads Editor

Tools voor automatisch bieden

Als u honderden of zelfs duizenden zoekwoordbiedingen beheert, vormen automatische biedstrategieën een handige manier om in realtime grote aantallen biedingen tegelijk te updaten. Met behulp van deze strategieën kunt u uw biedingen optimaliseren aan de hand van uw prestatiedoelen in specifieke campagnes, advertentiegroepen en zoekwoorden, terwijl u uw belangrijkste zoekwoorden op basis van handmatig bieden blijft beheren.

Hier volgen enkele biedstrategieën die u kunt gebruiken:
  • Doelkosten per actie (CPA): stelt biedingen automatisch in om zoveel mogelijk conversies te genereren terwijl u uw gemiddelde CPA-doel bereikt.
  • Doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS): stel automatisch uw biedingen in om uw conversiewaarde te maximaliseren, terwijl u een gemiddeld rendement op advertentie-uitgaven probeert te bereiken.
  • Aantal klikken maximaliseren: stel automatisch biedingen in om zo veel mogelijk klikken te behalen met een doelbestedingsbedrag dat u zelf kiest.
  • Zoekpaginalocatie targeten: pas automatisch uw biedingen aan om uw advertenties zo hoog mogelijk op de pagina of op de eerste pagina met zoekresultaten weer te geven.
  • Overtreffingspercentage: stel automatisch biedingen in waarmee u de advertenties van andere domeinen kunt overtreffen in de zoekresultaten.

Krachtige rapportage- en analysetools

Bekijk bruikbare inzichten en rapporten die een holistische weergave bieden van de prestaties, waarmee u betere zakelijke beslissingen kunt nemen.

• Veilinggegevens: vergelijk uw prestaties met andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen en bekijk waar u kansen misloopt. Met deze informatie kunt u betere beslissingen nemen over biedingen, budgetten en zoekwoorden. Informatie over het rapport 'Veilinggegevens'
  • Conversies importeren: soms worden uw leads met AdWords als bron offline geconverteerd. Of u wilt uw online conversies 30 dagen na verkoop rapporteren zodat u geretourneerde bestellingen kunt uitsluiten. Dat kan met 'Conversie importeren' in Google Ads. Informatie over offline conversies bijhouden
  • Labels: pas labels toe op zoekwoorden, campagnes, advertentiegroepen en advertenties om snel de gegevens te filteren en te bekijken die voor u belangrijk zijn. Over labels
  • Geografische rapportage: gebruik geografische informatie voor betere inzichten in hoe uw advertenties presteren op verschillende locaties. Bekijk waar uw klanten zich bevinden of in welke locaties ze geïnteresseerd zijn. Als u locatiecomponenten gebruikt, gebruikt u het afstandsrapport om te bekijken hoe uw advertenties presteren op verschillende afstanden van uw bedrijf. Geografische prestaties meten
  • Zoektermenrapport: bekijk welke zoekopdrachten uw advertenties activeren, zodat u betere beslissingen kunt nemen over welke zoekwoorden en uitsluitingszoekwoorden u wilt gebruiken. Informatie over het rapport 'Zoektermen'
  • Aangepaste kolommen: pas de kolommen in de tabel met statistieken aan zodat u uw gegevens kunt segmenteren en weergeven op een manier die voor u het handigst is. Over aangepaste kolommen
  • Rapport voor campagnedetails: bekijk welke functies, instellingen en kenmerken elk van uw campagnes gebruikt zodat u accountproblemen of nieuwe mogelijkheden kunt identificeren.
  • Rapporteditor: gebruik krachtige rapportagetools om multi-dimensionale analyses uit te voeren en draaitabellen, diagrammen en grafieken te maken, rechtstreeks in uw browser. Over de Rapporteditor