Sivustolla olevaan puhelinnumeroon soitettujen puheluiden seuranta

Puhelukonversioiden seurannan avulla voit selvittää, kuinka tehokkaasti mainoksesi johtavat verkkosivustoltasi soitettuihin puheluihin. Kun käyttäjä on klikannut mainostasi ja käynyt verkkosivustollasi, voit tunnistaa sivustoltasi peräisin olevat puhelut ja mitata niitä verkkosivustolta saatujen puhelukonversioiden seurannalla.

Kyseinen konversioseuranta seuraa puhelua konversiona, kun puhelu kestää asettamaasi vähimmäiskestoa pidempään. Näin voit suodattaa pois lyhyemmät puhelut, joihin ei todennäköisesti liity myyntiä tai muuta yrityksellesi arvokasta toimintaa.

Voit veloituksetta käyttää dynaamisesti luotuja Google-soitonsiirtonumeroita, jotka korvaavat sivustollasi näkyvän yritysnumeron. Näin voit halutessasi selvittää, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tuottavat puhelukonversioita.

Vinkki: Puheluanalyysi ja sen raportointi ovat nyt käytettävissä Google Analyticsissa. Jos sinulla on Google Analytics ‑tili ja seuraat verkkosivustolta saatuja puhelukonversioita, saat raportteja sivustosi kautta soitetuista puheluista. Puheluanalyysimittarit ovat käytettävissä yhtenä mittariryhmänä Google Adsin raporteissa.

Ennen kuin aloitat

Jos seuraat myyntiin tai muihin konversioihin johtavia puheluita jollakin muulla järjestelmällä, sinun kannattaa ehkä luoda puheluiden tuonnin konversiotapahtuma. Jos haluat perehtyä kaikkiin puhelukonversiotapahtumiin, lue Puhelukonversioiden seuranta ‑artikkeli.

Tarvitset seuraavat asiat, jotta voit ottaa konversioseurannan käyttöön verkkosivustoltasi soitettuja puheluita varten:

• Google Ads ‑tili
  • Yritys, joka toimii palvelun piiriin kuuluvassa maassa: Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä näissä maissa.
  • Verkkosivusto: Konversioseurantakoodi (eli tagi) lisätään tänne.
  • Mahdollisuus muokata verkkosivustoa: Sinun tai web-kehittäjän on lisättävä verkkosivustollesi sekä konversioseurannan tagi että JavaScript-koodinpätkä, joka korvaa yrityksesi puhelinnumeron Google-soitonsiirtonumerolla.

Ohjeet

Jos haluat ottaa konversioseurannan käyttöön verkkosivustollasi olevaan Google-soitonsiirtonumeroon soitetuille puheluille, tee näin:

1. Luo konversiotapahtuma.
  2. Ota Google-tagi käyttöön.

Kun olet ottanut Google-tagin käyttöön, sinun on lisättävä puhelinnumerokoodinpätkä. Puhelinnumerokoodinpätkän avulla voit korvata sivustollasi olevan puhelinnumeron Google-soitonsiirtonumerolla. Asenna koodinpätkä niille sivuille, joilla puhelinnumerosi näkyy.

1. Klikkaa Puhelinnumerokoodinpätkä-kohdan vierestä Lataa koodinpätkä. Voit lisätä puhelinnumerokoodinpätkän sivustollesi manuaalisesti. Puhelinnumerokoodinpätkän avulla voit korvata sivustollasi olevan puhelinnumeron Google-soitonsiirtonumerolla. Näin voit selvittää, kuinka tehokkaasti mainoksesi johtavat verkkosivustoltasi soitettuihin puheluihin. Lisäämäsi näkyvä puhelinnumero täytetään koodinpätkään automaattisesti.
  2. Asenna tagi jollakin seuraavista tavoista:
    • Asenna tagi itse. Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun on tagin asentamisen jälkeen muokattava verkkosivuston koodia manuaalisesti alla olevien ohjeiden mukaisesti. Tämä vaihtoehto on tarkoitettu kokeneemmille JavaScript-käyttäjille. Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat seurata puheluita useisiin verkkosivustollasi ilmoitettuihin puhelinnumeroihin. Huom. JavaScript-oletustagilla voidaan seurata yksittäisellä sivulla vain yhtä numeroa.
    • Lähetä tagi sähköpostitse.
    • Käytä Google Tag Manageria.
  3. Jos valitsit vaihtoehdon Lähetä tagi sähköpostitse, lisää Sähköpostiosoite-kohtaan web-kehittäjäsi sähköpostiosoite.
  4. Klikkaa Lähetä ja jatka.
  5. Klikkaa Luo ja jatka.
Alla on esimerkkejä HTML-koodista ennen konversioseurantatagin lisäämistä ja sen jälkeen.
  • Konversioseurantakoodia edeltävä HTML-koodi (kyseessä on vain esimerkki – älä käytä sitä verkkosivustollasi):

<html>
    <head>
    <title>Sample HTML File</title>
    </head>
    <body>

Tämä on verkkosivustosi tekstiosio.
    </body>
    </html>

• HTML-koodi konversioseurantakoodin lisäämisen jälkeen (tämä on esimerkki – älä käytä sitä verkkosivustollasi):

<html>
    <head>
    <title>Sample HTML File</title>

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: TAG_ID -->
    <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
    <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());
    gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

<script>
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555'
    });
    </script>

</head>
    <body>

Tämä on verkkosivustosi tekstiosio.
    </body>
    </html>

Verkkosivustolla olevaan puhelinnumeroon soitettujen puheluiden seuranta Google Tag Managerin avulla

Seuraavia ohjeita noudattamalla voit seurata verkkosivustollasi näkyvään puhelinnumeroon soitettuja puheluita Google Tag Managerin avulla:

Tagin käyttöönotto Google Tag Managerissa

1. Kirjaudu sisään Google Tag Manageriin.
  2. Valitse haluamasi työtila.
  3. Klikkaa Tagit.
  4. Klikkaa Uusi ja luo uusi tagi.
  5. Klikkaa Tagin määritys. Vieritä alas ja valitse Google Ads ‑puhelut verkkosivustolla tapahtuvasta konversiosta.
  6. Lisää puhelinnumero siinä muodossa, jossa se näkyy sivustollasi.
    Huom. Puhelinnumeron on oltava täysin samassa muodossa kuin sivustollasi.
  7. Lisää Google Ads ‑tilin konversiotunnus ja ‑tunniste.
  8. Lisää tai luo triggeri, joka käynnistyy, kun käyttäjä klikkaa Hakumainostasi ja soittaa sitten sivustollasi näkyvään soitonsiirtonumeroon.
    • Huom. Kun käyttäjä on klikannut mainostasi ja käynyt sivustollasi, vaiheessa 6 lisätty soitonsiirtonumero aktivoituu itsestään.
  9. Tallenna tagi ja julkaise muutokset.

Huom. Google Tag Managerin tavallinen verkkosivuston puhelukonversiotagi ei ole yhteensopiva kansainvälisen numeromuodon kanssa. Tämän seurauksena Google-soitonsiirtonumerossa voi näkyä plusmerkkejä (+), joita siinä ei pitäisi näkyä. Jos haluat välttää ylimääräisten plusmerkkien näkymisen puhelukonversiotagissa, käytä numeron kansallista muotoa ilman plusmerkkiä.

Sivuston koodin muokkaaminen manuaalisesti niin, että Google-soitonsiirtonumero näkyy

Jos lisäsit sivustollasi näkyvän puhelinnumeron edellä olevien vaiheiden yhteydessä, sinun ei tarvitse tehdä alla olevia asioita. Jos valitsit "Älä lisää numeroa", sinun tai web-kehittäjäsi tulee toimia alla olevien ohjeiden mukaan.

Esimerkkejä

1. Avaa sen sivun HTML-koodi, jolle lisäsit puhelinnumerokoodinpätkän tai jolla puhelinnumerosi näkyy. Puhelinnumerokoodinpätkä muistuttaa alla olevaa esimerkkikoodia, jossa TAG_ID on tagitunnus ja CONVERSION_LABEL konversiotunniste.

<script>
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': 'REPLACE WITH VALUE'
    });
    </script>

2. Korvaa phone_conversion_number-parametrin REPLACE WITH VALUE ‑kohta yrityksesi puhelinnumerolla. Varmista, että numero vastaa tarkalleen sivullasi olevaa numeroa ja sisältää asianmukaisen maakoodin.
  3. (Valinnainen) Lisää puhelinnumerokoodinpätkääsi alla olevat valinnaiset parametrit. Voit lisätä näille parametreille arvoja seuraavasti:
    1. phone_conversion_callback: Lisää takaisinkutsutoiminto. Tätä funktiota kutsutaan kahdella argumentilla. Ensimmäinen argumentti on muotoiltu puhelinnumero (samassa muodossa kuin phone_conversion_number-parametri). Toinen argumentti on puhelinnumero tavallisessa muodossa (esim. 18001234567).
    2. phone_conversion_css_class: Anna CSS-luokan nimi. Kaikkien kyseisen luokan elementtien sisältö korvataan muotoillulla puhelinnumerolla.
    3. phone_conversion_options: Voit lisätä jonkin seuraavista arvoista:
      • timeout: Pisin sallittu aika (millisekunneissa), jonka numeron noutaminen voi kestää. Jos numeroa ei voida noutaa tämän ajan kuluessa, kohteeseen ei lähetetä numeroa. Oletusarvoinen aikakatkaisu on 5 000 millisekuntia.
      • cache: Aseta tämän parametrin arvoksi false, jos haluat poistaa käytöstä noudetun puhelinnumeron tallennuksen evästeeseen. Aseta muussa tapauksessa tämän parametrin arvoksi true.

Esimerkki puhelinnumerokoodinpätkästä ja valinnaisista parametreista

<script>
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555',
    'phone_conversion_callback': function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: number to display, in the same format as the
    // number passed to 'phone_conversion_number'.
    // (in this case, '1-650-555-5555')
    // mobile_number: number formatted for use in a clickable link
    // with tel:-URI (in this case, '+16505555555')
    var e = document.getElementById("number");
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    },
    'phone_conversion_options': {
    'timeout': 20,
    'cache': false
    }
    });
    </script>
  4. Tallenna verkkosivulle tehdyt muutokset.

Alla olevista esimerkeistä näet, miten voit ottaa koodinpätkän käyttöön kolmessa eri käyttötapauksessa.

Esimerkki 1: Staattisen puhelinnumeron korvaaminen Google-soitonsiirtonumerolla

Tämä funktio hakee puhelinnumeron ja korvaa tietyn luokan kaikkien span-tagien sisällön. Tässä esimerkissä span-tagiin sisältyvä puhelinnumero 1-800-123-4567 korvataan dynaamisesti luodulla, muotoillulla soitonsiirtonumerolla.

1. Lisää arvon sisältävä phone_conversion_css_class-parametri puhelinnumerokoodinpätkääsi. Näet kyseisen rivin korostettuna seuraavassa esimerkissä:

<script type="text/javascript">
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_css_class':'number'
    });
    </script>

2. Siirry sen verkkosivun HTML-koodiin, joka sisältää puhelinnumerosi. Lisää sitten puhelinnumeron sisältävään span-tagiin phone_conversion_css_class-parametrin luokka (joka näkyy alla olevassa esimerkissä korostettuna).
    <body>
    <span class="number">1-800-123-4567</span>
    </body>

Esimerkki 2: Google-soitonsiirtonumeron välittäminen omaan takaisinkutsufunktioon

Tämä funktio hakee puhelinnumeron ja lähettää sen takaisinkutsufunktioon. Tässä esimerkissä takaisinkutsufunktio korvaa muotoillulla soitonsiirtonumerolla sen elementin sisällön, jonka tunnus on "number".

1. Päivitä puhelinnumerokoodinpätkäsi alla olevan esimerkkikoodin mukaisesti. Korvaa 1-800-123-4567 verkkosivustollasi näkyvällä puhelinnumerolla. Muista myös korvata TAG_ID Google Ads ‑tilisi yksilöllisellä tagitunnuksella ja CONVERSION_LABEL konversiotapahtumakohtaisella konversiotunnisteella.

<script type="text/javascript">
    var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: number to display, in the same format as
    // 'phone_conversion_number'.
    // (in this case, '1-800-123-4567')
    // mobile_number: number formatted for use in a clickable link
    // with tel:-URI (in this case, '+18001234567')
    var e = document.getElementById("number");
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    };

gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_callback': callback
    });
    </script>

2. Siirry sen verkkosivun HTML-koodiin, joka sisältää puhelinnumerosi. Lisää sitten puhelinnumeron sisältävään span-tagiin ID-parametri ja arvo (joka näkyy korostettuna alla olevassa esimerkissä).
    <body>
    <span id="number">1-800-123-4567</span>
    </body>

Jos haluat, että sivustoasi mobiililaitteella selaavat käyttäjät voivat helposti soittaa yritykseesi, voit tehdä Google-soitonsiirtonumerosta klikattavan.

Esimerkki 3: Google-soitonsiirtonumeron välittäminen mobiilisivuston muokattuun takaisinkutsutoimintoon
Korvaa sekä mobiilisivuilla näkyvä numero että numero, johon puhelu ohjataan klikattaessa. Tämä edellyttää takaisinkutsufunktion käyttöä.

1. Päivitä puhelinnumerokoodinpätkäsi alla olevan esimerkkikoodin mukaisesti. Korvaa 1-800-123-4567 verkkosivustollasi näkyvällä puhelinnumerolla. Muista myös korvata CONVERSION_ID Google Ads ‑tilisi yksilöllisellä konversiotunnuksella ja CONVERSION_LABEL konversiotapahtumakohtaisella konversiotunnisteella.
    <script type="text/javascript">
    var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: number to display,in the same format as
    // 'phone_conversion_number'.
    // (in this case, '1-800-123-4567')
    // mobile_number: number formatted for use in a clickable link
    // with tel:-URI (in this case, '+18001234567')
    var e = document.getElementById("number");
    e.href = "tel:" + mobile_number;
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    };
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_callback': callback
    });
    </script>
  2. Siirry sen verkkosivun HTML-koodiin, joka sisältää puhelinnumerosi. Lisää sitten puhelinnumeron sisältävään <a>-tagiin ID-määrite ja arvo (joka näkyy korostettuna alla olevassa esimerkissä).
    <body>
    <a href="tel:18001234567" id="number">1-800-123-4567</a>
    </body>

Koodin tarkistaminen

Saattaa mennä tunti, ennen kuin edellä mainittu konversiotapahtuma otetaan käyttöön mainostesi yhteydessä. Voit varmistaa koodin toimivan tekemällä haun, joka tuo mainoksesi näkyviin, ja siirtymällä sitten verkkosivustollesi mainosta klikkaamalla (sinua veloitetaan klikkauksesta). Puhelinnumerosi pitäisi nyt korvautua Google-soitonsiirtonumerolla.

Jos testaat koodin toimintaa useita kertoja, poista gwcc-eväste selaimestasi, ennen kuin klikkaat mainosta uudelleen.