Fer un seguiment de les trucades a un número de telèfon que hi ha en un lloc web

El seguiment de conversions de trucada telefònica us permet entendre l'eficàcia amb què els anuncis generen trucades des del vostre lloc web. Quan un usuari visita el lloc web després de fer clic en un dels vostres anuncis, el seguiment de conversions de trucada des del lloc web us pot ajudar a identificar i mesurar les trucades des del lloc web.

Aquest tipus de seguiment de conversions registra una trucada com a conversió quan la trucada dura més que el mínim que hàgiu definit. D'aquesta manera, podeu filtrar les trucades curtes que segurament no s'han traduït en vendes ni en cap altra acció valuosa per a la vostra empresa.

Podeu utilitzar gratuïtament números de desviació de trucades de Google generats dinàmicament que substitueixin el número de l'empresa que es mostra al vostre lloc web. Això us permet avaluar les paraules clau, els anuncis, les campanyes i els grups d'anuncis concrets que generen conversions de trucada.

Consell: la funció Analítica de trucades i els informes corresponents ja estan disponibles a Google Analytics. Si teniu un compte de Google Analytics, activar les conversions de trucada des del lloc web us permetrà accedir a informes sobre les trucades que es fan des del vostre lloc web. Les mètriques de la funció Analítica de trucades estan disponibles als informes de Google Ads com una de les opcions de grup de mètriques.

Abans de començar

Si utilitzeu un altre sistema per fer el seguiment de les trucades que es tradueixen en vendes o en altres conversions, us recomanem que creeu una acció de conversió per importar les conversions de trucada. També podeu revisar totes les accions de conversió de trucada a l'article Sobre el seguiment de conversions de trucada telefònica.

A continuació us indiquem què us caldrà per configurar el seguiment de conversions de trucada des d'un lloc web:

• Un compte de Google Ads.
  • Una empresa en un país apte: actualment, els números de desviació de trucades de Google estan disponibles en aquests països.
  • Un lloc web: on posareu el codi de seguiment de conversions (anomenat "etiqueta").
  • Capacitat d'editar el lloc web: l'usuari o el desenvolupador web han de ser capaços d'afegir l'etiqueta de seguiment de conversions al lloc web i d'afegir un fragment de JavaScript per substituir el número de l'empresa per un número de desviació de trucades de Google.

Instruccions

Per configurar al vostre lloc web el seguiment de conversions per a les trucades a un número de desviació de trucades de Google, seguiu aquests dos passos:

1. Crear una acció de conversió
  2. Configurar l'etiqueta de Google

Un cop hàgiu configurat l'etiqueta de Google, haureu d'afegir un fragment de número de telèfon. El fragment de número de telèfon substitueix un número de telèfon del vostre lloc web per un número de desviació de trucades de Google. Instal·leu aquest fragment a les pàgines del lloc web en què es mostra el vostre número de telèfon.

1. Al costat de "Fragment de número de telèfon", feu clic a Baixa el fragment. Podeu introduir el fragment de número de telèfon manualment al lloc web. El fragment de número de telèfon substitueix un número de telèfon del vostre lloc web per un número de desviació de trucades de Google perquè pugueu veure l'eficàcia amb què els vostres anuncis generen trucades telefòniques des del lloc web. El fragment s'emplenarà automàticament amb el número visible que hàgiu introduït.
  2. Seleccioneu com voleu instal·lar l'etiqueta. Podeu:
    • Instal·leu l'etiqueta personalment. Si seleccioneu aquesta opció, seguiu les instruccions que trobareu a continuació per editar manualment el codi del lloc web després d'instal·lar l'etiqueta. Aquesta opció és per a usuaris més avançats i només és recomanable si esteu familiaritzat amb JavaScript. Utilitzeu aquesta opció si voleu fer un seguiment de les trucades efectuades a uns quants números de telèfon del lloc web. Nota: només es pot fer un seguiment d'un número en una sola pàgina mitjançant l'etiqueta JavaScript predeterminada.
    • Envieu l'etiqueta per correu electrònic.
    • Utilitzeu Google Tag Manager.
  3. Si trieu l'opció Envia l'etiqueta per correu electrònic que hi ha al costat d'"Adreça electrònica", introduïu l'adreça electrònica del desenvolupador web.
  4. Feu clic a Envia i continua.
  5. Feu clic a Crea i continua.
Aquí teniu alguns exemples de codi HTML abans i després d'afegir-hi l'etiqueta de seguiment de conversions:
  • Exemple de codi HTML abans d'afegir-hi el codi de seguiment de conversions (només és un exemple; no l'utilitzeu al codi del vostre lloc web):

<html>
    <head>
    <title>Exemple de fitxer HTML</title>
    </head>
    <body>

Això és el cos de la pàgina web.
    </body>
    </html>

• Exemple de codi HTML després d'afegir-hi el codi de seguiment de conversions (només és un exemple; no l'utilitzeu al codi del vostre lloc web):

<html>
    <head>
    <title>Exemple de fitxer HTML</title>

<!-- Etiqueta de lloc web global (gtag.js) - Google Ads: TAG_ID -->
    <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
    <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());
    gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

<script>
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555'
    });
    </script>

</head>
    <body>

Això és el cos de la pàgina web.
    </body>
    </html>

Fer un seguiment de les trucades al número de telèfon d'un lloc web mitjançant Google Tag Manager

Podeu utilitzar Google Tag Manager per fer un seguiment de les trucades a un número de telèfon del vostre lloc web. Per fer-ho, seguiu aquestes directrius:

Configurar l'etiqueta a Google Tag Manager

1. Inicieu la sessió a Google Tag Manager.
  2. Seleccioneu qualsevol de les àrees de treball.
  3. Feu clic a Etiquetes.
  4. Feu clic a Nova per crear una etiqueta.
  5. Feu clic a Configuració de l'etiqueta. Desplaceu-vos cap avall per seleccionar Trucades de Google Ads procedents de conversions de lloc web.
  6. Proporcioneu el número de telèfon tal com es mostra al vostre lloc web.
    Nota: el número de telèfon que introduïu ha de tenir els mateixos dígits que tingui al vostre lloc web.
  7. Proporcioneu l'etiqueta i l'identificador de conversió des del compte de Google Ads.
  8. Proporcioneu o creeu un activador que s'executi quan un usuari faci clic a l'anunci de cerca i, a continuació, truqui al número de desviació de trucades que es mostra al vostre lloc web.
    • Nota: quan l'usuari fa clic a l'anunci i visita la vostra pàgina web, el número de desviació de trucades proporcionat al pas 6 s'executa sense cap activador d'usuari addicional.
  9. Deseu l'etiqueta i publiqueu els canvis.

Nota: l'etiqueta de conversió de trucades estàndard de lloc web de Google Tag Manager no és compatible amb els formats de número internacional. Això pot fer que els números de desviació de trucades de Google es mostrin amb un signe més (+) que no hi hauria de ser. A fi d'evitar que signes incorrectes d'aquest tipus es mostrin a l'etiqueta de conversió de trucada de lloc web de Google Tag Manager, utilitzeu el format nacional del número, sense el signe més.

Editar manualment el codi del lloc web per mostrar un número de desviació de trucades de Google

Si heu proporcionat el número de telèfon del vostre lloc web en completar els passos anteriors, no cal que seguiu els passos que hi ha més avall. Si heu seleccionat "No introduïu cap número", haureu de seguir els exemples a continuació per veure'n els passos següents o bé demanar al desenvolupador web que ho faci.

Exemples

1. Obriu el codi HTML de la pàgina en què heu afegit el fragment de número de telèfon o la pàgina en què es mostra el vostre número de telèfon. El fragment de número de telèfon tindrà l'aspecte del codi de mostra indicat a continuació, en què "TAG_ID" és el vostre identificador d'etiqueta i "CONVERSION_LABEL" és la vostra etiqueta de conversió:

<script>
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': 'SUBSTITUÏU PEL VALOR'
    });
    </script>

2. Al paràmetre phone_conversion_number, substituïu "REPLACE WITH VALUE" pel número de telèfon de la vostra empresa. Assegureu-vos que el número coincideixi exactament amb el número que es mostra a la vostra pàgina i que inclogui els codis de país corresponents.
  3. (Opcional) Afegiu al fragment de número de telèfon els paràmetres opcionals que hi ha a continuació. Seguiu aquestes directrius per introduir els valors dels paràmetres següents:
    1. phone_conversion_callback: introduïu una funció de crida de retorn. Aquesta funció s'invoca amb dos arguments. El primer argument és el número de telèfon amb format (amb el mateix format que el paràmetre phone_conversion_number). El segon argument és el número de telèfon sense format (per exemple: '0034650555555').
    2. phone_conversion_css_class: introduïu un nom de classe CSS. El contingut de tots els elements de la classe se substituirà per un número de telèfon amb format.
    3. phone_conversion_options: podeu introduir un dels valors següents:
      • timeout: temps màxim en mil·lisegons permès per recuperar un número. Si no es pot recollir cap número en aquest temps, no s'envia cap número a "target". El temps d'espera predeterminat és de 5.000 mil·lisegons.
      • cache: especifiqueu false perquè el número recuperat no s'emmagatzemi en una galeta. En cas contrari, especifiqueu true.

Exemple de fragment de número de telèfon amb paràmetres opcionals

<script>
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555',
    'phone_conversion_callback': function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: número que es vol mostrar, amb el mateix format que
    // el número transferit a 'phone_conversion_number'.
    // (en aquest cas, '0034-650-555-555')
    // número amb format que permeti utilitzar-lo en un enllaç clicable
    // amb tel.:-URI (en aquest cas, '+0034650555555')
    var e = document.getElementById("number");
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    },
    'phone_conversion_options': {
    'timeout': 20,
    'cache': false
    }
    });
    </script>
  4. Deseu els canvis a la pàgina web.

Als exemples que es mostren a continuació, s'indica com es pot implementar aquest fragment de codi en tres casos d'ús diferents.

Exemple 1: substituir el número de telèfon estàtic per un número de desviació de trucades de Google

Amb aquesta funció s'obté un número de telèfon i se substitueix el contingut de totes les etiquetes <span> de la classe en qüestió. En aquest exemple, el número de telèfon "0034-650-555-555" que es troba dins de l'etiqueta <span> se substituirà pel número de desviació de trucades amb format generat de manera dinàmica.

1. Afegiu el paràmetre phone_conversion_css_class amb el número del valor al vostre fragment de número de telèfon. Aquesta línia està marcada a l'exemple següent:

<script type="text/javascript">
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_css_class':'number'
    });
    </script>

2. Al codi HTML de la pàgina web en què es mostren els vostres números de telèfon, afegiu la classe del paràmetre phone_conversion_css_class (marcada a l'exemple que hi ha a continuació) a l'etiqueta <span> que conté el número de telèfon.
    <body>
    <span class="number">0034-650-555-555</span>
    </body>

Exemple 2: transferir el número de desviació de trucades de Google a una funció de crida de retorn personalitzada

Amb aquesta funció es recupera un número de telèfon i s'envia a una funció de devolució de trucada. La funció de crida de retorn de l'exemple substituirà el contingut d'un element amb l'identificador "number" pel número de desviació de trucades amb format.

1. Actualitzeu el vostre fragment de número de telèfon perquè coincideixi amb l'exemple de codi que hi ha a continuació. Substituïu "0034-650-555-555" pel número de telèfon que es mostra al vostre lloc web. A més, assegureu-vos de substituir "TAG_ID" per l'identificador d'etiqueta únic del vostre compte de Google Ads i de substituir "CONVERSION_LABEL" per l'etiqueta de conversió única de l'acció de conversió.

<script type="text/javascript">
    var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: número que es vol mostrar, amb el mateix format que
    // 'phone_conversion_number'.
    // (en aquest cas, '0034-650-555-555')
    // mobile_number: número amb format que s'utilitza en un enllaç clicable
    // amb tel.:-URI (en aquest cas, '+0034650555555')
    var e = document.getElementById("number");
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    };

gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_callback': callback
    });
    </script>

2. Al codi HTML de la pàgina web en què es mostren els vostres números de telèfon, afegiu el paràmetre d'identificador amb el número del valor (es mostra destacat a l'exemple que hi ha a continuació) a l'etiqueta <span> que conté el número de telèfon.
    <body>
    <span id="number">0034-650-555-555</span>
    </body>

Podeu fer clicable el número de desviació de trucades de Google perquè els usuaris que visitin el lloc web des d'un telèfon mòbil puguin trucar a l'empresa fàcilment.

Exemple 3: transferir el número de desviació de trucades de Google a una funció de crida de retorn personalitzada del lloc web per a mòbils
A les pàgines web per a mòbils que incloguin un número de telèfon clicable, substituïu el número que es mostri i el número al qual es truqui en fer-hi clic. Per fer-ho, heu d'utilitzar la funció de crida de retorn.

1. Actualitzeu el vostre fragment de número de telèfon perquè coincideixi amb l'exemple de codi que hi ha a continuació. Substituïu "0034-650-555-555" pel número de telèfon que es mostra al vostre lloc web. A més, assegureu-vos de substituir "CONVERSION_ID" per l'identificador de conversió únic del vostre compte de Google Ads i de substituir "CONVERSION_LABEL" per l'etiqueta de conversió única de l'acció de conversió.
    <script type="text/javascript">
    var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: número que es vol mostrar, amb el mateix format que
    // 'phone_conversion_number'.
    // (en aquest cas, '0034-650-555-555')
    // mobile_number: número amb format que s'utilitza en un enllaç clicable
    // with tel:-URI (en aquest cas, '+0034650555555')
    var e = document.getElementById("number");
    e.href = "tel:" + mobile_number;
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    };
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_callback': callback
    });
    </script>
  2. Al codi HTML de la pàgina web en què es mostren els vostres números de telèfon, afegiu l'atribut d'identificador amb el número del valor (marcat a l'exemple que hi ha a continuació) a l'etiqueta <span> que conté el número de telèfon.
    <body>
    <a href="tel.:0034-650-555-555" id="number">0034-650-555-555</a>
    </body>

Comprovar el codi

Pot passar una hora perquè aquesta acció de conversió estigui activada als anuncis. Per assegurar-nos que funcioni, podeu fer una cerca que mostri el vostre anunci i, a continuació, fer clic a l'anunci per anar al vostre lloc web (haureu de pagar per aquest clic). Ara el número de telèfon habitual se substituirà per un número de desviació de trucades de Google.

Si feu diverses proves, suprimiu la galeta "gwcc" del navegador abans de tornar a fer clic en un anunci.