Efectuar un seguiment de les trucades fetes des d'anuncis

Utilitzeu el seguiment de conversions perquè us ajudi a entendre en quina mesura els anuncis de trucada i els anuncis amb recursos de trucada o d'ubicació són eficaços a l'hora de generar trucades.

El seguiment de conversions registra una trucada com a conversió quan la trucada dura més que el mínim que hàgiu definit. D'aquesta manera, podeu filtrar les trucades curtes que segurament no s'han traduït en vendes ni en cap altra acció valuosa per a la vostra empresa.

Si utilitzeu un altre sistema per fer el seguiment de les trucades que es tradueixen en vendes o en altres conversions, us recomanem que creeu una acció de conversió per importar les conversions de trucada. També podeu veure tots els tipus d'accions de conversió de trucada a l'article Sobre el seguiment de conversions de trucada telefònica.

Nota: un cop hàgiu activat l'informe de trucades, les trucades noves es comptaran amb l'acció de conversió predeterminada "Trucades des d'anuncis", la qual s'inclourà automàticament a la columna "Conversions". Podeu definir la vostra pròpia acció de conversió de trucada seguint les instruccions que hi ha més avall.

Avantatges

Aquesta funció us permet saber quin rendiment tenen per al negoci les paraules clau, els anuncis, els grups d'anuncis i les campanyes que creeu i, d'aquesta manera, fer inversions més encertades i augmentar el retorn de la inversió (ROI). El seguiment de conversions també us permet treure partit de les estratègies d'oferta automàtica, com ara el cost per acció (CPA) objectiu i el retorn de la inversió en publicitat (ROAS) objectiu, que són eines que us ajudaran a optimitzar automàticament les campanyes segons els objectius que us hàgiu marcat.

En aquest article us expliquem com podeu fer un seguiment de les trucades fetes des d'anuncis.

Requisits

Per configurar el seguiment de conversions per a les trucades fetes des d'anuncis, necessiteu el següent:

• Un compte de Google Ads: si encara no en teniu cap, registreu-vos per obtenir un compte de Google Ads.
  • Heu de tenir com a mínim: un recurs de trucada, un recurs d'ubicació amb una opció de trucada o un anunci de trucada.
  • Informe de trucades activat a la configuració del compte.
  • Una empresa en un país on es pugui fer servir aquesta funció: actualment, l'informe de trucades està disponible en aquests països. El codi de país del número de telèfon afegit a un recurs de trucada, a un anunci de trucada o a un recurs d'ubicació ha de figurar a la llista de països aptes.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum.
  4. Feu clic a Nova acció de conversió.
  5. Feu clic a Trucades telefòniques.
  6. Seleccioneu Trucades des d'anuncis que fan servir extensions de trucada o des d'anuncis de només trucada i feu clic a Continua.
  7. Utilitzeu el menú desplegable "Optimització d'objectius i d'accions" per seleccionar la categoria d'objectiu que voleu agrupar amb l'acció de conversió. Tindrà les seleccions predeterminades per a "Objectiu" com a "Contacte de trucada telefònica" i "Optimització de les accions de conversió" com a "Acció principal".
  8. Afegiu un "Nom de conversió" que no contingui més de 100 caràcters.
  9. A "Valor", seleccioneu Utilitza el mateix valor per a cada conversió i introduïu un valor per a cada conversió de trucada telefònica, o bé seleccioneu No utilitzis cap valor per a aquesta acció de conversió, cosa que no es recomana.
  10. Al costat de "Recompte" seleccioneu si voleu comptabilitzar només una conversió per cada clic fet en un anunci o si les voleu comptabilitzar totes. Us recomanem l'opció "Totes" per a les vendes i l'opció "Una" per als contactes.
  11. Feu clic a Durada de la trucada. Introduïu la durada mínima (en segons) que ha de tenir una trucada perquè es comptabilitzi com a conversió.
  12. Al menú desplegable "Període de conversió postclic", seleccioneu un període de conversió (quant temps voleu fer un seguiment de les conversions després d'un clic en un anunci) per a aquesta acció de conversió. El període pot ser d'entre 1 i 60 dies.
  13. Opció avançada: feu clic a Objectius de conversió predeterminats del compte.
    • Si activeu aquesta opció de configuració (seleccionada de manera predeterminada), les dades de l'acció de conversió s'inclouen a la columna "Conversions" dels informes. Si la desmarqueu, les dades s'inclouen a la columna "Totes les conversions".
    • Les dades de la columna "Conversions" s'utilitzen en les estratègies d'ofertes automàtiques com ara el ROAS objectiu, el cost per clic millorat (CPCM) o el CPA objectiu. Per tant, si utilitzeu una estratègia d'ofertes automàtiques per optimitzar-la per a conversions i no hi voleu incloure aquesta acció de conversió en particular, podeu desmarcar aquesta opció de configuració. En cas contrari, deixeu-la marcada.
  14. Feu clic a Model d'atribució. Aquesta opció de configuració us permet triar com assigneu el valor de les conversions: al darrer clic que fa un client abans de la conversió, al primer clic o bé a una combinació de clics. Obteniu més informació sobre les diferents possibilitats i sobre el funcionament d'aquesta opció de configuració a l'article Sobre els models d'atribució.
  15. Feu clic a Crea i continua.
Fer un seguiment de les trucades fetes des d'un perfil d'empresa

Si el vostre compte de Google Ads està enllaçat a un perfil d'empresa amb la funció d'historial de trucades activada, les trucades generades des del perfil d'empresa que es puguin atribuir a una interacció amb l'anunci es registraran a l'acció de conversió "Trucades des d'anuncis" del compte de Google Ads.

Per fer un seguiment de les trucades fetes des d'un perfil d'empresa, assegureu-vos que: