Spor klikk på telefonnumre på mobilnettsteder

Med konverteringssporing kan du se i hvor stor grad klikk på annonsene dine fører til klikk på bedriftsnummeret på mobilnettstedet ditt. Til forskjell fra andre typer sporing av samtalekonverteringer kan du bruke denne funksjonen for å spore rene klikk på telefonnummeret ditt, ikke faktiske telefonsamtaler. I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan spore klikk på telefonnumre fra mobilversjonen av nettstedet ditt. Du kan registrere klikk på bilder, knapper eller tekstlinker.

Før du begynner

Du trenger følgende før du kan konfigurere konverteringssporing av klikk på telefonnumre:

• En Google Ads-konto: Har du ikke noen konto ennå? Registrer deg på http://ads.google.com.
  • et nettsted: Det er her du setter inn konverteringssporingskoden (kalles en «tag»).
  • muligheten til å redigere nettstedet: Enten du eller nettredaktøren din må kunne legge til taggen på nettstedet ditt, og legge til en JavaScript-kodebit med en onClick-aktivitet.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Hent taggen for konverteringssporing fra AdWords-kontoen din

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Verktøy-fanen, og velg Konverteringer på rullegardinmenyen.
    Velg «Konverteringer» i menyen
  3. Klikk på + Konvertering-knappen.
    Ny konverteringshandling
  4. Velg «Telefonsamtaler»-alternativet.
    New phone call conversion
  5. Velg Klikk på et nummer på mobilnettstedet ditt.
  6. Klikk på Navn. Skriv inn navnet på den telefonsamtalekonverteringen du ønsker å spore. På denne måten er det enklere å gjenkjenne denne handlingen senere når den vises i konverteringsrapportene. Eksempler kan være «Blomsterbestillinger via telefon» eller «Anrop om bestillinger». Klikk på Ferdig.
  7. Klikk på Verdi. Skriv inn en verdi for hver samtale, eller velg «Ikke angi noen verdi til denne konverteringstypen» hvis du foretrekker å ikke registrere en verdi. Klikk på Ferdig.
  8. Klikk på Antall. Velg om du vil telle alle konverteringer eller én konvertering per annonseklikk. «Alle» passer best for salg, mens «én» passer best for potensielle kunder. Klikk på Ferdig.
  9. Klikk på Konverteringsvindu. Velg et konverteringsvindu (hvor lenge etter et annonseklikk eller en annonsevisning du ønsker å spore konverteringer) for denne konverteringshandlingen. Vinduet kan være fra én dag til 90 dager. Klikk på Ferdig.
  10. Klikk på Kategori. Velg kategorien som er mest dekkende for konverteringen. Valget som gjøres her, brukes kun for å segmentere konverteringsrapportene dine. Du kan endre det når som helst. Klikk på Ferdig.
  11. (Avansert) Klikk på Ta den med i «Konverteringer»-kolonnen. Hvis du slår på denne innstillingen – som er valgt som standard – blir data for denne konverteringshandlingen tatt med i rapporteringskolonnen «Konverteringer». Selv om du fjerner avmerkingen for denne innstillingen, tas fortsatt dataene med i Alle konverteringer-kolonnen.

Dataene i Konverteringer-kolonnen blir brukt i automatiske budstrategier, for eksempel i mål for avkastning på annonseringsforbruk (mål-ROAS), utvidet kostnad per klikk (ECPC) og mål-CPA. Hvis du bruker en automatisk budstrategi for å optimalisere for konverteringer, og du ikke vil ha med denne konverteringshandlingen i budstrategien din, kan du fjerne avmerkingen for denne innstillingen. I motsatt fall lar du avmerkingen være. Klikk på Ferdig.
  12. Klikk på Lagre og fortsett.