Verkkosivuston konversioseurannan määrittäminen

Konversioseurannan avulla näet, miten tehokkaasti mainoksen klikkaukset johtavat verkkosivustollasi arvokkaaseen asiakastoimintaan, kuten ostoksiin, rekisteröitymisiin ja lomakkeiden lähetyksiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda konversiotapahtuman verkkosivustosi asiakastapahtumien seuraamista varten. Määrität ensin konversiotapahtuman Google Ads ‑tililläsi ja saat seurantakoodin, jota kutsutaan tagiksi. Sitten viimeistelet konversioseurannan määrittämisen lisäämällä konversioseurannan tagin verkkosivustollesi.

Ennen kuin aloitat

Verkkosivuston konversioseurannan määrittäminen edellyttää seuraavaa:

• Verkkosivusto: Konversioseurantakoodi eli tagi lisätään tänne.
  • Mahdollisuus verkkosivuston muokkaamiseen: Joko sinun tai verkkovastaavan on voitava lisätä tagi verkkosivustolle.

Tässä artikkelissa kerrotaan ohjeet asetusten määrittämiseen. Jos haluat lisätietoja konversioseurannan toiminnasta ja syistä sen käyttämiseen, lue artikkeli Tietoja konversioseurannasta.

Jos et tiedä, sopiiko verkkosivuston konversioseuranta omiin tarpeisiisi, saat kaikkien eri tyyppisten konversioiden seurantaa koskevia ohjeita täältä.

Ohjeet

Vaihe 1: Luo konversiotapahtuma

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta ja valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Klikkaa pluspainiketta .
  4. Klikkaa Verkkosivusto.
  5. Lisää "Konversion nimi" ‑kohtaan seurattavan konversion nimi, esimerkiksi "uutiskirjeen tilaus" tai "hääkimpun osto". Tämä auttaa sinua tunnistamaan konversiotapahtuman konversioraporteissasi.
  6. Valitse Luokka-kohdasta konversiotapahtuman kuvaus. Luokan avulla voit jakaa konversiot segmentteihin, jolloin näet samankaltaiset konversiot yhdessä.
  7. Valitse Arvo-kohdasta, miten kunkin konversion arvoa seurataan.
    • Määritä sama arvo kaikille konversioille. Kirjoita summa, jonka arvoinen kukin konversio on yrityksellesi.
    • Määritä eri arvo kullekin konversiolle. Käytä tätä vaihtoehtoa, jos seuraat esimerkiksi erihintaisten tuotteiden ostoja. Kun myöhemmin lisäät konversioseurannan tagin, sinun on muokattava tagia siten, että se seuraa tapahtumakohtaisia arvoja
    • Älä käytä arvoa
  8. Valitse Laskentatapa-kohdasta, miten konversiot lasketaan.
    • Yksi. Tämä asetus sopii parhaiten liideille, kuten verkkosivuston rekisteröitymislomakkeelle, kun vain yksi konversio mainosklikkausta kohti tuo lisäarvoa yrityksellesi.
    • Kaikki. Tämä asetus sopii parhaiten ostojen seurantaan, kun jokainen konversio tuo todennäköisesti lisäarvoa yritykselle.
  9. Klikkaa Konversioikkuna. Valitse avattavasta valikosta, kuinka pitkään konversioita seurataan mainoksen vuorovaikutuksen jälkeen. Seurantajakson pituus voi olla 1–90 päivää. Lue lisää konversioikkunoista.
  10. Klikkaa View-through-konversionseurantajakso. Valitse avattavasta valikosta, kuinka pitkään view-through‑konversioita seurataan. Konversioikkunan pituus voi olla 1–30 päivää.
  11. Klikkaa Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen. Tällä asetuksella voit valita, sisällytetäänkö tämän konversiotapahtuman data Konversiot-raportointisarakkeeseen. Asetus on oletuksena valittuna. Jos poistat tämän asetuksen valinnan, data sisällytetään kuitenkin edelleen "Kaikki konversiot" ‑sarakkeeseen. Asetuksen valinta kannattaa ehkä poistaa, jos käytät Smart Biddingia etkä halua sisällyttää tätä nimenomaista konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi. Lue lisää Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksesta.
  12.  Klikkaa Luo ja jatka.

Seuraavaksi näytöllä näkyy, että olet luonut konversiotapahtuman. Määritä tagi noudattamalla seuraavan osion ohjeita.

Tärkeää: Jos määrität kampanjatasolla sisällytettävät konversiot konversiotapahtumajoukkojen avulla, muista lisätä tämä uusi tapahtuma kaikkiin tarvittaviin joukkoihin. Muutoin tapahtumaa ei huomioida kampanjoiden optimoinnissa.

Vaihe 2: Määritä konversioseurannan tagi

Kun määrität verkkosivuston konversioseurannan ensimmäisen kerran, sinun on lisättävä sivustollesi kaksi koodinpätkää: yleinen sivustotagi ja tapahtumakoodinpätkä.

Yleinen sivustotagi lisää verkkosivuston kävijöitä Kaikki vierailijat ‑uudelleenmarkkinointiluetteloihisi (jos olet määrittänyt uudelleenmarkkinoinnin) ja asettaa verkkotunnukseesi uusia evästeitä, jotka tallentavat tietoja käyttäjän sivustollesi tuoneesta mainoksen klikkauksesta. Huomaa, että Google Adsin konversioseurannan tagi voi näiden klikkaustietojen avulla laskea konversioita Google Ads ‑kampanjoidesi ansioksi. Anna käyttäjille selkeät ja kattavat tiedot siitä, mitä dataa keräät verkkosivustollasi, ja pyydä suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä edellyttää.

Yleinen sivustotagi on asennettava jokaiselle verkkosivustosi sivulle, mutta tarvitset vain yhden yleisen sivustotagin yhtä Google Ads ‑tiliä kohti.

Tapahtumakoodinpätkä seuraa tapahtumia, jotka tulisi laskea konversioiksi. Asenna tämä koodinpätkä sivustosi niille sivuille, joiden konversioita haluat seurata. Kuhunkin konversiotapahtumaan liittyy tietty tapahtumakoodinpätkä, kun taas yleinen sivustotagi on sama kaikissa Google Ads ‑tilin konversiotapahtumissa.

Tagin voi asentaa kahdella eri tavalla.

Vaihtoehto 1: Asenna tagi itse

1. Valitse Yleinen sivustotagi ‑kohdasta omaa tilannettasi parhaiten kuvaava vaihtoehto ja seuraa tagin asentamista koskevia ohjeita:​
    • En ole asentanut verkkosivustolleni yleistä sivustotagia: Valitse tämä vaihtoehto, jos määrität tagia tilisi konversiotapahtumalle ensimmäistä kertaa etkä ole asentanut yleistä sivustotagia toisesta Google-tuotteesta. Tästä vaihtoehdosta näet yleisen sivustotagin kokonaisuudessaan. Asenna tagi kopioimalla sen koodi ja liittämällä koodi sivustosi jokaisen sivun <head></head>-tagien väliin.

Tässä on esimerkki yleisestä sivustotagista, jossa "AW-CONVERSION_ID" tarkoittaa Google Ads ‑tilisi yksilöllistä konversiotunnusta:

<script async
      src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

• Olen asentanut yleisen sivustotagin verkkosivustolleni toisesta Google-tuotteesta (esimerkiksi Google Analyticsista) tai toiselta Google Ads ‑tililtä: Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse lisätä yleistä sivustotagia uudelleen verkkosivustollesi. Jotta konversioseuranta toimisi tällä tilillä, sinun on kuitenkin lisättävä config-komento (eli konversiotunnuksesi sisältävä koodinpätkä) jokaiseen yleisen sivustotagin esiintymään. Alla näkyy kyseinen komento, jossa "AW-CONVERSION_ID" on tilisi konversiotunnus.

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

Lisää config-komento verkkosivustollasi yleisen sivustotagin jokaiseen esiintymään suoraan </script>-lopputagin yläpuolelle.

Tässä on esimerkki sekä Google Analyticsia että Google Adsia varten määritetystä yleisestä sivustotagista (Google Ads ‑tilin config-komento on korostettu):

<script async
      src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID">

</script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [ ] ;

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag( 'js', new Date () ) ;

gtag( 'config', 'GA_TRACKING_ID');

gtag( 'config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

• Olen jo asentanut yleisen sivustotagin verkkosivustolleni samassa yhteydessä, kun loin toisen konversiotapahtuman tällä Google Ads ‑tilillä: Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse lisätä yleistä sivustotagia verkkosivustollesi uudelleen. Varmista kuitenkin, että verkkosivustosi jokaisella sivulla on yleinen sivustotagi ja että jokaisen tagin esiintymän config-komento sisältää tilisi konversiotunnuksen. Näet konversiotunnuksesi, kun valitset tämän vaihtoehdon.

2. (Valinnainen) Muokkaa yleistä sivustotagia haluamallasi tavalla:
    • Jos et halua yleisen sivustotagin lisäävän sivustosi kävijöitä uudelleenmarkkinointiluetteloihisi sivun ensimmäisen latauskerran yhteydessä, lisää alla korostettuna näkyvä osio yleisen sivustotagin config-komentoon.
      gtag('config',' AW-CONVERSION_ID',{'send_page_view': false});

• Jos et halua yleisen sivustotagin asettavan ensimmäisen osapuolen evästeitä sivustosi verkkotunnukseen, lisää alla korostettuna näkyvä osio yleisen sivustotagin config-komentoon.
      gtag('config',' AW-CONVERSION_ID',{'conversion_linker': false});

Huomioitavaa

Tämä ei ole suositeltavaa, sillä se heikentää konversioiden mittauksen tarkkuutta.
    • Jos haluat poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä, lisää korostettuna näkyvä gtag('set')-komento yleiseen sivustotagiisi gtag('js')-komennon yläpuolelle. Tämä poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä kaikilta määritetyiltä Google Ads ‑tileiltä.

<script async
      src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

</script>

3. Kopioi yleinen sivustotagi ja seuraa sitten ohjeita, jotka koskevat tagin lisäämistä verkkosivustolle.

4. Valitse Tapahtumakoodinpätkä-kohdasta, haluatko seurata konversioita sivun latauksen vai klikkauksen perusteella.
    • Sivun lataaminen: Laske konversioita, kun asiakkaat käyvät konversiosivulla, kuten ostoksen tai rekisteröitymisen vahvistussivulla. Tämä on oletusasetus ja yleisin vaihtoehto. Lue lisää Googlen turvallisuusstandardeista.
    • Klikkaus: Laske konversioiksi painikkeiden tai linkkien klikkaukset (esim. "Osta nyt" ‑painikkeen klikkaukset).
  5. Kopioi tapahtumakoodinpätkä ja lisää se verkkosivustollesi seuraamalla näitä ohjeita tai klikkaa Lataa koodinpätkä, jos haluat lisätä sen myöhemmin.
    • Jos seuraat konversioita sivun lataamisen perusteella, lisää tapahtumakoodinpätkä seurattavalle sivulle.
    • Jos seuraat konversioita klikkauksen perusteella, lisää tapahtumakoodinpätkä sille sivulle, jolla olevan painikkeen tai linkin klikkauksia haluat seurata.
  6. Klikkaa Seuraava
  7. Klikkaa Valmis.
  8. Jos seuraat verkkosivustollasi tapahtuvia klikkauksia konversioina, lisää ylimääräinen koodinpätkä seurattavaan painikkeeseen tai linkkiin näiden ohjeiden avulla. Tämä vaihe on pakollinen, jotta konversioseuranta toimii.

Vaihtoehto 2: Käytä Google Tag Manageria

Google Tag Manager on taginhallintajärjestelmä, jonka avulla voit helposti ja nopeasti päivittää verkkosivustollasi käytettäviä tageja ja koodinpätkiä. Google Tag Manageria voi käyttää myös konversioseurannan tagin asentamiseen.

1. Kopioi konversiotapahtumasi konversiotunnus ja konversiotunniste (joka näkyy tällä välilehdellä).
  2. Seuraa Google Adsin konversioseurannan määrittämistä koskevia ohjeita Google Tag Managerissa. Tärkeää: Jotta seuranta toimii varmasti oikein kaikissa selaimissa, lisää konversionlinkitystagi ja määritä se käynnistymään kaikilla verkkosivuillasi.
  3. Klikkaa Seuraava.
  4. Klikkaa Valmis.
  5. Jos seuraat verkkosivustosi klikkauksia konversioina, sinun on tehtävä vaaditut lisämääritykset Google Tag Managerissa. Tämä vaihe on pakollinen, jotta konversioseuranta toimii. Valitse jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:
  • Perusmääritykset: Määritä klikkaustriggeri, jotta konversioseurannan tagi käynnistyy oikean klikkauksen yhteydessä.
  • Lisämääritykset: Lisää funktion kutsu linkin, painikkeen tai painikkeen kuvan koodiin. Määritä sitten oman tapahtuman triggeri, jotta konversioseurannan tagi käynnistyy tapahtuman (tässä tapauksessa klikkauksen) yhteydessä.

Vinkki: Asenna konversioseurannan tagi Google Tag Managerin avulla

Voit asentaa konversioseurannan tagin Google Tag Managerin avulla sen sijaan, että lisäisit tagin manuaalisesti verkkosivustosi koodiin. Anna seuraavat tiedot:
  • konversiotunnus
  • konversiotunniste.
Nämä tiedot löytyvät konversiotapahtuman tapahtumakoodinpätkästä. Alla olevassa esimerkkikoodinpätkässä AW-CONVERSION_ID tarkoittaa tilikohtaista konversiotunnusta. AW-CONVERSION_LABEL puolestaan tarkoittaa konversiotunnistetta, joka on konversiotapahtumakohtainen.
<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID/AW-CONVERSION_LABEL',
    'value': 1.0,
    'currency': 'USD'
  });
</script>
Etkö ole varma, onko tagi määritetty oikein? Voit tarkistaa tagin toteutuksen Google Tag Assistantin avulla. Jos haluat lisätietoja vianetsinnästä, siirry artikkeliin Konversioseurannan tagin tarkistaminen.

Datan keräämisestä ilmoittaminen sivuston kävijöille

Varmista, että annat käyttäjille selkeät ja kattavat tiedot siitä, mitä dataa keräät verkkosivustollasi, ja pyydät suostumuksen datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Tietoturva ja tietosuoja verkkosivuston seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Google Ads kerää dataa vain sivuilta, joilla olet ottanut käyttöön asianmukaiset tagit.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.