Advertentieaanpassers instellen

Advertentieaanpassers passen uw advertenties aan de realtime context van uw potentiële klanten aan: waarnaar ze op zoek zijn, waar ze browsen, wat voor apparaat ze gebruiken en wanneer ze naar uw advertentie kijken. Lees meer informatie over de voordelen of ga direct aan de slag aan de hand van de onderstaande stappen. Eerst gaat u advertentieaanpassersgegevens maken en vervolgens stelt u advertentietekst in met aanpassers in elke advertentiegroep waarmee u naar die gegevens verwijst.

Advertentieaanpassersgegevens maken

Definieer eerst uw kenmerken:
  1. Download de gegevenssjabloon voor advertentieaanpassers (.csv).
  2. Definieer de aangepaste kenmerken (details) die u elke aanpasser wilt laten tonen.
    • De template bevat voorbeelden van aangepaste kenmerken in de kolommen A t/m E.
    • Zorg ervoor dat al uw kenmerken een kenmerktype specificeren, in de indeling Kenmerk (KenmerkType). Bekijk alle kenmerktypen.
    • Het kenmerk 'Model' in kolom A, een aangepast kenmerk, specificeert bijvoorbeeld 'text' voor de gegevens in die kolom, en wordt weergegeven als 'Model (text)'.
    • Het wordt aanbevolen om geen spaties te gebruiken in de namen van kenmerken.
  3. (Optioneel) Als u geavanceerde configuraties wilt maken, zoals planning en apparaatvoorkeuren, moet u tevens standaardkenmerken opnemen.
Bepaal vervolgens uw targeting:
  1. De gegevenssjabloon voor advertentieaanpassers (.csv) bevat optionele targetingkenmerken in de kolommen F t/m H.
    • U kunt meerdere targetingkolommen aanhouden. Als u uw advertenties bijvoorbeeld wilt aanpassen voor dezelfde zoekwoorden in verschillende campagnes, gebruikt u zowel de kolom 'Target keyword' als 'Target campaign'.
    • Als u op advertentiegroep wilt targeten, moet u de kolom 'Target ad group' en de kolom 'Target campaign' opnemen.
  2. Verwijder alle kolommen die u niet wilt (dit kunnen alle kolommen zijn, als u de aanpassers op uw hele account wilt toepassen), of voeg verschillende targetingkenmerken toe.
  3. Als u target op zoekwoord, heeft u twee opties.
    • Gebruik het kenmerk 'Target keyword' en deel de bijbehorende zoekwoorden in zoals u zoektypen voor zoekwoorden indeelt.
    • Gebruik het kenmerk 'Target keyword text' samen met het kenmerk 'Target keyword match type' en geef het zoektype op onder 'Target keyword match type'. Meer informatie over zoektypen
Voer ten slotte uw gegevens in en upload deze naar Google Ads:
  1. Voer in elke rij de gegevens in die u door de aanpassers wilt laten weergeven.
    • Vervang de voorbeeldgegevens in de rijen 2 en 3.
    • Zorg ervoor dat alle targetingkolommen exact overeenkomen met uw zoekwoorden en/of de namen van uw campagnes en advertentiegroepen, inclusief spaties en hoofdletters.
    • Zorg ervoor dat u voor elke kolom met een aangepast kenmerk een toegestaan type gebruikt.
  2. Sla uw bestand op in de bestandsindeling .csv, .tsv, .xls, of .xlsx. Uw bestand kan maximaal 50 MB groot zijn voor .xls of .xlsx en 500 MB voor .csv en .tsv.
  3. Log in bij Google Ads via https://ads.google.com
  4. Selecteer via het gereedschapspictogram rechtsboven de optie Bedrijfsgegevens aan de rechterkant van de navigatiebalk.
  5. Klik op het blauwe plusteken (+) en kies 'Advertentieaanpassersgegevens'.
  6. Geef uw dataset een naam.
    • De naam die u hier voor uw dataset instelt, is de naam waarnaar uw aanpassers zullen verwijzen.
    • Gebruik een korte naam, zonder spaties.
    • Gebruik een andere naam dan die van oude (verwijderde) datasets. Aanpassers die naar verwijderde datasets verwijzen, werken niet.
  7. Klik op UPLOADEN.

Advertentietekst instellen met aanpassers

Nadat u uw advertentieaanpassersgegevens heeft gemaakt aan de hand van bovenstaande stappen, bent u klaar om aanpassers in te stellen voor tekstadvertenties van het type 'Alleen in het Zoeknetwerk' of 'Zoeknetwerk met Display Select'. Een aanpasser kan tekst tonen uit de gegevens die u heeft geüpload, of tekst van een functie in uw advertentie.

Voordat u begint

• Als u wilt dat Google Ads uw aangepaste advertenties kan weergeven, moet u ervoor zorgen dat advertenties met aanpassers standaardwaarden gebruiken of moet u in dezelfde advertentiegroep een tekstadvertentie zonder aanpassers opnemen.
  • Houd rekening met tekenlimieten om afkeuring te voorkomen. Zorg ervoor dat de waarden die de aanpassers vervangen, binnen de tekenlimieten blijven.
  • Advertenties met aanpassers moeten net als alle andere advertenties voldoen aan de professionele en redactionele richtlijnen van Google.

Instructies

1. Neem bij het maken van een tekstadvertentie een aanpasser op in een willekeurig veld, met uitzondering van het veld voor de uiteindelijke URL.
    • Gebruik de indeling {=DatasetNaam.KenmerkNaam}.
    • Als u het bestand bijvoorbeeld 'Mixers' heeft genoemd en u wilt verwijzen naar een aangepast kenmerk met de naam 'Model (text)', is de aanpasser {=Mixers.Model}. U ziet dat het kenmerktype niet is opgenomen in de aanpasser.
    • Bekijk voorbeelden van aanpassers in een tekstadvertentie.
  2. Zorg ervoor dat de naam van de advertentieaanpassersgegevens exact overeenkomt met de kenmerken.
  3. Door de aanpassers kan uw tekst tekenlimieten overschrijden. Dit is prima, maar zorg ervoor dat de waarden die de aanpassers vervangen binnen deze limieten blijven (anders wordt uw aangepaste advertentie niet weergegeven).
  4. Sla uw advertentie op zoals u gewend bent.
  5. Zorg ervoor dat deze advertentie bij een advertentiegroep hoort die ook een advertentie bevat (dat wil zeggen, een advertentie zonder aanpassers). Als de advertentiegroep van de aangepaste advertentie geen advertentie bevat, kan Google Ads deze niet weergeven.

Uw advertentieaanpassers controleren

Zodra u een bestand met advertentieaanpassersgegevens heeft geüpload, controleert u de volgende punten:

Houd rekening met het volgende

U kunt advertentieaanpassers niet onderbreken, maar u kunt de advertenties met deze aanpassers onderbreken of de gegevens verwijderen die aan de advertenties zijn gekoppeld.

• De advertenties onderbreken die de aanpassers bevatten: onderbreek uw advertenties zoals u gewend bent.
  • De aan de advertentie gekoppelde gegevens verwijderen: verwijder de gegevens waarnaar de aanpassers verwijzen. Als u bijvoorbeeld een aangepaste advertentie heeft die getarget is op vijf advertentiegroepen en u wilt de aanpassers in een advertentiegroep met de naam 'Amsterdam' onderbreken, kunt u de rijen verwijderen die de advertentiegroep 'Amsterdam' targeten.
  • Als u de volledige dataset verwijdert, kunt u de aanpassers niet opnieuw starten door een nieuwe dataset met dezelfde naam te uploaden. Als u wilt dat de aanpassers blijven werken, is het beter om uw gegevens te bewerken (in plaats van de hele dataset te verwijderen).

Specificaties voor aanpassersgegevens

Wanneer u advertentieaanpassersgegevens maakt of uploadt, kunt u zo nodig kenmerken en landcodes gebruiken om uw advertentieaanpassers te maken.

Taalcodes
Taal Code
Arabisch ar
Bulgaars bg
Catalaans ca
Chinees (China) zh-CN
Chinees (Hongkong) zh-HK
Chinees (Taiwan) zh-TW
Kroatisch hr
Tsjechisch cs
Deens da
Nederlands nl
Engels (Australië) en-AU
Engels (Verenigd Koninkrijk) en-GB
Engels (Verenigde Staten) en-US
Estlands et
Filipijns fil
Fins fi
Frans fr
Duits de
Grieks el
Hebreeuws iw
Hindi hi
Hongaars hu
Indonesisch id
Italiaans it
Japans ja
Koreaans ko
Lets lv
Litouws lt
Maleis ms
Noors no
Pools pl
Portugees (Brazilië) pt-BR
Portugees (Portugal) pt-PT
Roemeens ro
Russisch ru
Servisch sr
Slowaaks sk
Sloveens sl
Spaans (Europa) es
Spaans (Latijns-Amerika) es-419
Zweeds sv
Thais th
Turks tr
Oekraïens uk
Vietnamees vi
Kenmerktypen (voor aangepaste kenmerken)
Kenmerktype Gewoonlijk gebruikt voor Toegestane karakters Voorbeeldwaarde
text Productnaam Alle letters, cijfers of symbolen Wandelschoenen
number VoorraadHoeveelheid Alle hele getallen 11
price Kosten Alle getallen (ook decimalen) en geldige valutatekens € 24,99
date Tijdstempel jjjj/mm/dd uu:mm:ss 2014/08/14 17:01:00
Standaardkenmerken
Kenmerk Functie Toegestane waarden
Device preference Beperkt gegevensrij voor advertenties op smartphones (niet tablets of computers) mobile of all
Scheduling De dagen van de week en tijden waarop uw aanpasser moet worden getoond. Dag, begintijd - eindtijd. Als u een advertentie wilt plannen voor maandagen van 9:00 tot 17:00 uur, voert u 'Monday, 09:00 AM - 05:00 PM' in. Als u een planning wilt maken voor meerdere dagen, scheidt u de dagen met een puntkomma. U kunt bijvoorbeeld voor maandag en dinsdag plannen met 'Monday, 09:00 AM - 05:00 PM; Tuesday, 09:00 AM - 05:00 PM'.
Start date Begint op deze datum met tonen van het feeditem. jjjj/mm/dd uu:mm:ss (24-uursnotatie)
End date Stopt op deze datum met tonen van het feeditem. jjjj/mm/dd uu:mm:ss (24-uursnotatie)
Custom ID Unieke identificatiewaarde voor een rij gegevens. Google Ads geeft elke rij een waarde die 'Item ID' wordt genoemd, maar u kunt uw eigen 'Custom ID'-waarden maken die Google Ads kan herkennen. Elke combinatie van letters en cijfers.
Target location restriction Het type targeting dat is toegepast op de locaties die worden vermeld bij 'Target location'. Fysieke locatie of een lege cel
Targetingkenmerken
Kenmerk Functie Toegestane waarden
Target keyword Het zoekwoord dat deze rij moet activeren. Zoekwoorden met interpunctie-indeling voor zoektypen (bijv. [bloemen] voor een exacte overeenkomst). Indelingen voor zoektypen
Target keyword text Het zoekwoord dat deze rij moet activeren. Voor dit zoekwoord is een zoektype gespecificeerd in de kolom 'Target keyword match type". Zoekwoorden zonder interpunctie-indeling voor zoektypen.
Target keyword match type Het zoektype dat u wilt toepassen op het bijbehorende zoekwoord in de kolom 'Target keyword text'. broad of phrase of exact
Target ad group De advertentiegroep waarvoor de gegevens in deze rij moeten worden gebruikt. Namen van bestaande advertentiegroepen
Target campaign De campagne waarvoor de gegevens in deze rij moeten worden gebruikt. Namen van bestaande campagnes
Target location De locatie waarmee de rij moet worden geactiveerd als deze overeenkomt met de locatie van de gebruiker of de regio waarin de gebruiker is geïnteresseerd. De naam van de locatie, in een willekeurige taal
Target location restriction Het type targeting dat is toegepast op de locaties die worden vermeld bij 'Target location'. Fysieke locatie of een lege cel