Opsætning af annoncetilpasning

Annoncetilpasning tilpasser i realtid dine annoncer til dine potentielle kunders særlige situation, f.eks. hvad de søger efter, hvor de søger, hvilken enhed de bruger, og hvornår de ser på din annonce. Få flere oplysninger om fordelene ved annoncetilpasning, eller kom i gang med at bruge dem ved at følge nedenstående trin. Du skal først oprette annoncetilpasningsdata og derefter oprette annoncetekst med tilpassere i hver annoncegruppe, hvor du vil referere til disse data.

Opret annoncetilpasningsdata

Først skal du definere dine attributter:
  1. Download ad customizer data template (.csv).
  2. Definer de tilpassede attributter (oplysninger), som hver enkelt tilpasser skal vise.
    • Skabelonen rummer eksempler på brugerdefinerede attributter i kolonne A til E. Du kan erstatte disse eksempler med dine egne attributter og fjerne eventuelle ekstra kolonner.
    • Sørg for, at alle dine attributter angiver en attributtype i formatet Attribute (AttributeType). Se alle attributtyper.
    • Eksempel: Attributten "Model" i kolonne A, som er en brugerdefineret attribut, angiver "text" for de data, som kolonnen indeholder, og fremstår som "Model (tekst)"
    • Det er bedst at undgå mellemrum i attributternes navne.
  3. (Valgfrit) Hvis du vil oprette avancerede konfigurationer, f.eks. særlige indstillinger for planlægning eller enheder, skal du også medtage standardattributter.
Derefter skal du definere din målretning:
  1. ad customizer data template (.csv) indeholder valgfri målretningsattributter i kolonne F-H.
    • Du kan have flere målretningskolonner: Hvis du f.eks. vil tilpasse dine annoncer til det samme søgeord i forskellige kampagner, skal du både bruge kolonnen "Target keyword" og kolonnen "Target campaign".
    • Hvis du vil målrette efter annoncegruppe, skal du medtage både kolonnen "Target ad group" og kolonnen "Target campaign".
  2. Fjern eventuelle uønskede kolonner (alle sammen, hvis dine tilpassere skal bruges på hele din konto), eller tilføj andre målretningsattributter.
  3. Hvis du målretter mod søgeord, har du to muligheder.
    • Brug attributten "Target keyword", og formatér søgeordene under den på samme måde, som når du formaterer søgeordsmatchtyper.
    • Brug attributten "Target keyword text" sammen med attributten "Target keyword match type", og angiv matchtypen under "Target keyword match type". Få flere oplysninger om matchtyper
Derefter skal du indtaste dine data og uploade dem til Google Ads:
  1. Udfyld hver række med de data, som annoncetilpasningen skal vise.
    • Erstat eksempeldataene i række 2 og 3.
    • Sørg for, at eventuelle målretningskolonner matcher dine søgeord og/eller navnene på dine kampagner og annoncegrupper præcist, herunder hvad angår mellemrum og store og små bogstaver.
    • Sørg for at bruge en tilladt type i alle kolonner med en tilpasset attribut.
  2. Gem din fil i .csv-, .tsv-, .xls- eller .xlsx-format. Filer i formaterne .xls og .xlsx må have en størrelse på op til 50 MB, og filer i formaterne .csv og .tsv må have en størrelse på op til 500 MB.
  3. Log ind på Google Ads på https://ads.google.com.
  4. Klik på værktøjsikonet øverst til højre, og vælg Virksomhedsdata til højre for navigationslinjen.
  5. Klik på det blå plustegn (+), og vælg "Annoncetilpasningsdata".
  6. Navngiv dit datasæt.
    • Det navn, du giver dine datasæt her, er det navn som dine tilpassere vil referere til.
    • Brug et kort navn uden mellemrum.
    • Brug ikke det samme navn som for et gammelt (fjernet) datasæt. Tilpassere, der refererer til fjernede datasæt, virker ikke.
  7. Klik på UPLOAD.

Opret annoncetekst med tilpassere

Når du har oprettet dine annoncetilpasningsdata ved at følge trinene ovenfor, kan du indsætte en annoncetilpasning i enhver tekstannonce i en kampagne af typen "Kun Søgenetværket" eller "Søgenetværk med udvalg fra Displaynetværket". En tilpasser kan vise tekst fra de data, du har uploadet, eller tekst fra en funktion i din annonce.

Før du begynder

• Hvis Google Ads skal kunne vise dine tilpassede annoncer, skal du enten sikre dig, at alle annoncer med tilpassere bruger standardværdier eller inkludere en tekstannonce uden tilpassere i samme annoncegruppe.
  • Husk at tage højde for tegnbegrænsningen, så du undgår, at annoncen afvises. Sørg for, at de værdier, som erstatter annoncetilpasningen, holder sig inden for tegnbegrænsningen.
  • Annoncer med annoncetilpasning skal, ligesom alle andre annoncer, overholde Googles redaktionelle og professionelle krav.

Vejledning

1. Når du opretter en tekstannonce, skal du inkludere en tilpasser et valgfrit sted, dog ikke i feltet for den endelige webadresse.
  2. Sørg for, at navnet på dine annoncetilpasserdata og dine attributter svarer nøjagtig til hinanden.
  3. Din annoncetilpasning kan få din tekst til at overskride tegnbegrænsningen. Dette er okay, men sørg for, at de værdier, som erstatter dine tilpassere, ikke overskrider grænserne (ellers vises din tilpassede annonce ikke).
  4. Gem din annonce som normalt.
  5. Sørg for, at denne annonce er placeret i en annoncegruppe, der også indeholder en annonce uden annoncetilpasning. Hvis annoncegruppen med den tilpassede annonce ikke indeholder en tekstannonce, kan Google Ads ikke vise den.

Gennemgå din annoncetilpasning

Når du har uploadet en fil med annoncetilpasningsdata, her er et par ting at tjekke:

Husk!

Du kan ikke holde pause en annonce Customizer, men du kan holde pause de annoncer, der indeholder dem, eller fjerne de data, der er forbundet med dem.

• Sætte de annoncer, der indeholder dem, på pause: Sæt blot dine annoncer på pause som sædvanlig.
  • Fjern de data, der er knyttet til dem: Fjern eventuelle data, som en annoncetilpasning henviser til. Hvis du f.eks. har en tilpasset annonce, der er målrettet mod fem annoncegrupper, og ønsker at sætte alle annoncetilpasninger i en annoncegruppe med navnet "San Francisco" på pause, kan du fjerne dataene i de rækker, der er målrettet mod annoncegruppen "San Francisco".
  • Hvis du fjerner hele datasættet, kan du ikke genaktivere dine annoncetilpasninger ved at uploade et nyt datasæt og give det samme navn. Det er bedre at redigere dine data (snarere end at fjerne hele datasættet), hvis dine tilpassere fortsat skal være aktive.

Specifikationer for tilpasningsdata

Når du opetter eller uploader annoncetilpasningsdata, kan du bruge attributter og sprogkoder efter behov som en hjælp til oprettelse af dine annoncetilpassere.

Sprogkoder
Sprog Kode
Arabisk ar
Bulgarsk bg
Catalansk ca
Kinesisk (Kina) zh-CN
Kinesisk (Hong Kong) zh-HK
Kinesisk (Taiwan) zh-TW
Kroatisk hr
Tjekkisk cs
Dansk da
Hollandsk nl
Engelsk (Australien) en-AU
Engelsk (UK) en-GB
English (US) en-US
Estisk et
Filippinsk fil
Finsk fi
Fransk fr
Tysk de
Græsk el
Hebræisk iw
Hindi hi
Ungarsk hu
Indonesisk id
Italiensk it
Japansk ja
Koreansk ko
Lettisk lv
Litauisk lt
Malajisk ms
Norsk no
Polsk pl
Portugisisk (Brasilien) pt-BR
Portugisisk (Portugal) pt-PT
Rumænsk ro
Russisk ru
Serbisk sr
Slovakisk sk
Slovensk sl
Spansk (Europa) es
Spansk (Latinamerika) es-419
Svensk sv
Thailandsk th
Tyrkisk tr
Ukraine uk
Vietnamesisk vi
Attributtyper (for brugerdefinerede attributter)
Attributtype Anvendes almindeligvis til Tilladte tegn Eksempel på værdi
tekst Produktnavn Ethvert bogstav, tal eller symbol Vandresko
tal Lageroptælling Ethvert heltal 11
pris Pris Ethvert tal (inkl. decimaler) og gyldigt valutategn $24.99
dato Tidsstempel åååå/MM/dd tt:mm:ss 2014/08/14 17:01:00
Standardattributter
Attribut Funktion Accepterede værdier
Device preference Begrænser en datarække til annoncer, der vises på smartphones (ikke tablets eller computere) mobile eller all
Planlægning De dage og tidspunkter i ugens løb, hvor din annoncetilpasser skal vises. Dag, starttid - sluttid. Hvis du f.eks. vil planlægge visning mellem kl. 09.00 og 17.00 om mandagen, skal du indtaste Monday, 09:00 AM - 05:00 PM. Hvis du vil planlægge for flere dage, skal du adskille dagene med et semikolon. Eksempelvis kan du planlægge visning mandag og tirsdag som følger: Monday, 09:00 AM - 05:00 PM; Tuesday, 09:00 AM - 05:00 PM.
Start date Indleder visningen af feedelementet på denne dato åååå/mm/dd tt:mm:ss (24 timer)
End date Stopper visningen af feedelementet på denne dato åååå/mm/dd tt:mm:ss (24 timer)
Tilpasset id Entydig id-værdi for en række data. Google Ads giver hver række en værdi ("Vare-id"), men du kan oprette dine egne brugerdefinerede id-værdier, som Google Ads kan genkende. Enhver kombination af bogstaver og tal
Begrænsning for målrettet sted Den type målretning, som anvendes på de steder, der er angivet i "Målrettet sted". Physical location eller en tom celle
Målretningsattributter
Attribut Funktion Accepterede værdier
Målrettet søgeord Det søgeord, der skal udløse denne række. Søgeord med matchtypeformatering (f.eks. [blomster] for eksakt match). Matchtypeformater
Målrettet søgeordtekst Det søgeord, der skal udløse denne række. Dette søgeord har en søgeordstype, der er angivet i kolonnen "Matchtype til målrettet søgeord". Søgeord uden matchtypeformatering.
Matchtype til målrettet søgeord Den matchtype der skal anvendes på det tilsvarende søgeord i kolonnen "Målrettet søgeordtekst". broad eller phrase eller exact
Målrettet annoncegruppe Den annoncegruppe, som denne rækkes data skal bruges til. Eksisterende annoncegruppenavne
Målrettet kampagne Den kampagne, som denne rækkes data skal bruges til. Eksisterende kampagnenavne
Målrettet sted Det sted der skal udløse denne række, når det matcher brugerens sted eller interesseområde. Navnet på stedet på et hvilket som sprog
Begrænsning for målrettet sted Den type målretning, som anvendes på de steder, der er angivet i "Målrettet sted". Physical location eller en tom celle