Om informationstillägg

Med informationstillägg kan du marknadsföra unika erbjudanden till dina kunder, t.ex. fri frakt eller en kundtjänst som är öppen dygnet runt. När kunderna ser dina annonser får de detaljerad information om ditt företag och dina produkter och tjänster. I den här artikeln beskriver vi informationstillägg.

Läs om hur du använder informationstillägg

Så visas informationstexter

När du har skapat ett informationstillägg så kan det visas tillsammans med din annons på en dator eller mobil enhet. Med informationstillägg kan du visa upp till tio informationstexter utöver texten i din annons, beroende på vilket teckenavstånd, vilken webbläsare och vilken enhet du använder. Informationstexter visas på olika sätt beroende på enhet och andra faktorer. Informationstillägg som visas på en dator är avgränsade med punkter och visas på en enda rad. Informationstillägg som visas på mobila enheter och surfplattor radbryts som ett stycke. Annonser med informationstillägg kan visas högst upp och längst ned på sidan med sökresultat på Google.

Så här kan en annons med informationstillägg se ut på en dator:

Arons elektronik – konkurrenskraftiga priser
Annons www.example.com
Köp bärbara datorer, smartphones, videospel och annat hos Arons elektronik.
Fri frakt • Kundtjänst dygnet runt • Prismatchning

Fördelar

• Framhäver vad ditt företag erbjuder: Poängtera populära eller unika aspekter av ditt företag med några få ord eller en enkel fras.
  • Flexibel och anpassningsbar användning: Du kan lägga till informationstexter på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå så att du kan visa både allmän och detaljerad information i dina annonser. Du kan ange datum, veckodagar eller tidpunkter då informationstexterna ska kunna visas.

Så fungerar informationstexter

Du kan lägga till informationstexter på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå. Du väljer var de ska läggas till, skriver informationstexterna och schemalägger när de ska visas. Ordningen på informationstexterna samt deras längd och resultat beror på hur många informationstexter som visas och om de visas alls med din annons.

En bra tumregel är att visa mer allmän information som gäller hela företaget (”telefonsupport dygnet runt”) på konto- och kampanjnivå, och mer specifik information (”kostnadsfri presentinslagning”) på annonsgruppsnivå. Om du lägger till informationstexter i en annonsgrupp som ingår i en kampanj som redan innehåller informationstexter, visas annonserna i annonsgruppen med informationstexterna på annonsgruppsnivå (snarare än informationstexterna som är kopplade till kampanjen).

Det kostar inget att lägga till informationstillägg, men du debiteras som vanligt för klick på din annons.

Tips

Följ dessa råd när du skapar eller optimerar informationstillägg:

• Var specifik: Ge kunderna detaljerad information så att de kan avgöra om du har det de söker. Du kan till exempel skriva ”Endast 0,7 liter per mil” istället för ”Låg bränsleförbrukning”.
  • Lägg till tillägg på kontonivå: Se till att tilläggen täcker alla dina annonser genom att lägga till dem på kontonivå. Skapa informationstexter på kontonivå som gäller hela företaget (som ”telefonsupport dygnet runt”).
  • Anpassa tillägg på lägre nivåer: Om du vill lyfta fram erbjudanden som endast gäller vissa delar av företaget (som ”kostnadsfri presentinslagning” eller ”hämtservice”) ställer du in informationstexter på en lägre nivå, som kampanj- eller annonsgruppsnivå. Tänk på att tillägg på lägre nivåer alltid har företräde framför tillägg på högre nivåer, så informationstexter som du har skapats på kontonivå visas inte om du lägger till informationstexter på kampanj- och/eller annonsgruppsnivå.
  • Välj rätt format: Till skillnad från tillägg med utbudsinformation som visar upp en grupp produkter eller tjänster som företaget tillhandahåller ska informationstillägg lyfta fram enskilda aspekter hos företaget med ett fåtal ord eller en kort fras.