Handleiding voor het instellen van dynamische remarketing voor internet

6. Responsieve display-advertenties maken

Als laatste stap maakt u responsieve display-advertenties, die producten of services uit uw feed halen. Google Ads bepaalt met zogenaamde feedsleutels welke items in uw advertenties moeten worden opgenomen. Feedsleutels zijn combinaties van gebeurtenisparameters, maar kunnen ook uit 1 parameter bestaan. Als een gebruiker bijvoorbeeld zoekt naar vluchten van Parijs naar Londen, vergelijkt Google Ads de feedsleutel 'PAR + LON' met de kolommen herkomst-ID en bestemmings-ID in de feed voor vluchten. Nadat de feedsleutel is gekoppeld aan uw feed, kan Google Ads de gebruiker advertenties tonen voor vluchten van Parijs naar Londen.

Instructies

1. Selecteer in de balk Weergave bovenaan Display-campagnes.
    Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  2. Klik in het paginamenu links op Advertenties en componenten.
  3. Klik op de plus .
    • Klik in het dropdownmenu op Responsieve display-advertentie.
  4. Klik op Selecteer advertentiegroep.
  5. Klik in het venster 'Selecteer advertentiegroep' op uw campagne.
  6. Klik aan de rechterkant op de naam van uw advertentiegroep.
  7. Klik in op Afbeeldingen in het grijze vak met een plusicoon .
  8. Klik in het volgende menu op een tabblad en gebruik de instructies op het scherm om een afbeelding of logo te selecteren. Meer informatie over hoe u display-advertenties maakt voor dynamische remarketing
  9. Voeg een korte kop, lange kop, beschrijving, bedrijfsnaam en uiteindelijke URL toe.
  10. Optioneel:
    • Aanbevolen: Promotietekst toevoegen. Hierin neemt u specifieke informatie op over seizoensaanbiedingen en andere promoties, bijvoorbeeld 40% korting op alle Paasartikelen. Als u aanbevolen promotietekst wilt opnemen, klikt u op Meer opties, vinkt u het vakje aan naast Dynamische advertentieopties en voegt u uw promotietekst toe.
    • Optioneel: Klik op Geavanceerde URL-opties, Aanvullende indelingsopties of Meer opties om uw advertentie verder aan te passen.
    • U kunt rechts van de pagina ook een voorbeeld van uw advertentie tonen.
  11. Klik op Opslaan.

Gedetailleerde instructies bekijken