Om annonsetilpasning

Med annonsetilpasning kan du tilpasse tekstannonser på grunnlag av det brukeren søker etter, hvilken enhet vedkommende bruker, og hvor personen befinner seg – til og med dato, klokkeslett og ukedag. Med slik tilpasning settes det inn en pris, tiden som er igjen før salget avsluttes, og en hvilken som helst annen tekst du vil ha med. Du kan for eksempel bruke en tekstlinje med ordlyden «Priser fra ____!», og fylle inn riktig pris – og det er bare begynnelsen.

Fordeler

• Skreddersydd budskap: Annonsene spesialtilpasses til hvert søk eller den enkelte nettsiden.
  • Skalerbarhet: Med annonsetilpasning kan én og samme tekstannonse ha hundrevis av varianter, og den mest relevante varianten vises til hver av de potensielle kundene.
  • Rapportering: De automatiske oppdateringene som skjer når en annonse utløses, tilbakestiller ikke resultatdataene for annonsen.

Slik fungerer annonsetilpasning

Du kan ta med annonsetilpasning hvor som helst i tekstannonsen, med unntak av feltet for endelig nettadresse. Disse annonsene vises bare i Søkenettverket.

Annonsetilpasning er parametere som står i klammeparenteser, {slik som dette}. Parameteren erstattes med dynamisk tekst når annonsen utløses av et brukersøk.

Med tilpasning fylles annonseteksten ut på grunnlag av data for annonsetilpasning som du laster opp til Google Ads i en regnearkfil. I tilpasningen refereres det til navnet på datasettet så vel som attributtet som er tatt med. Finn ut mer

Med annonsetilpasning kan du også oppgi en standardverdi for annonsen din for tilfeller der tilpasningen ikke vises eller teksten overskrider tegngrensen.

Du kan ta med hva du vil i tilpasningsdataene

Tilpassere fungerer på samme måte som funksjonen for innsetting av søkeord, som bruker parameteren {keyword:default text} for å sette søkeordet som brukes for målretting, inn i annonseteksten. Annonsetilpasning kan sette inn alle former for tekst.

• Har du ting på salg? Med annonsetilpasninger kan du vise bestemte rabatter for bestemte produkter, for periodiske salg eller for tidsbestemte salg.
  • Administrerer du en stor beholdning? Med annonsetilpasninger kan du bruke merkevarerelaterte søkeord for å vise spesifikke detaljer om produktet en person søker etter.
  • Selger du produktene dine i flere byer eller områder? Med annonsetilpasninger kan du bruke den fysiske posisjonen til en person (eller stedet de viser interesse for) for å vise stedsspesifikke priser, tilgjengelighet av produkter eller handlingsfremmende uttrykk.

Når du bruker annonsetilpasninger på en god måte, vet brukerne at du har det de leter etter, og de blir oppmuntret til å handle hos deg.

Eksempler

Du ønsker å bruke søkeordmålretting

Hvis du bruker målrettingssøkeord, kan annonsen din inneholde flere detaljer om det potensielle kunder leter etter. Denne metoden fungerer erfaringsmessig godt for annonsører med en stor beholdning der produktdetaljene er et sterkt salgsargument.

Eksempel

Svein har en kjøkkenutstyrsbutikk som selger hundrevis av forskjellige miksmastere. Han vil at annonsene skal inneholde opplysninger for hver modell, sammen med den aktuelle salgsprisen.

Ved hjelp av annonsetilpassere kan han gi disse opplysningene for alle miksmasterne, med bare én annonse. Alt han trenger å gjøre, er å laste opp annonsetilpasserdata med opplysningene som er knyttet til hver miksmaster. En linje fra regnearket for denne annonsetilpasningen kan se slik ut:

Target keyword Modell (text) Kapasitet (number) Type (text) Pris_fra (price) Salg_avsluttes (date)
prowhip 300 ProWhip 300 5 med stativ NOK 1990 2015/05/15 20:00:00

«Target keyword»-kolonnen viser hvilket søkeord som skal utløse opplysningene i de andre kolonnene. Hver av disse angir hva slags opplysninger de inneholder (tekst, tall osv. – dette står på engelsk).

Når Svein skriver annonsen, bruker han tilpassere som refererer til hver kolonne i stedet for spesifikke opplysninger. Den første delen av tilpasningen («Miksere») er navnet han har gitt datasettet, og den andre delen (f.eks. «Model») er navnet på en kolonne.

{=Miksere.Model} Miksmaster
www.example.com
{=Miksere.Capacity} liter {=Miksere.Type} miksmaster.
{=Miksere.Start_price} – salget avsluttes om {=COUNTDOWN(Miksere.Salg_avsluttes)}.

Hvis en person søker etter «kjøp prowhip 300» 10. mai 2015, og denne annonsen vises, oppdaterer tilpasningene annonsen i henhold til søkeordet «prowhip 300», slik som dette:

ProWhip 300 miksmaster
Annonse www.example.com
Miksmaster med 5 liters kapasitet med stativ.
NOK 1990 – salget slutter om 5 dager.

Sveins annonse opplyser brukerne om at han har det de leter etter (en miksmaster med stativ og 5 liters kapasitet), samt en pådriver (salgsprisen) til å kjøpe en miksmaster fra butikken hans.

Du ønsker å bruke annonsetilpasning i en hel kampanje eller annonsegruppe

Eksempel

Sveins konto er organisert slik at hver kampanje har fokus på én kategori av husholdningsapparater (f.eks. stavmiksere, blendere og brødmaskiner), med én annonsegruppe per merkevare. Han har oppdaget at når folk ser etter en bestemt modell, ender de ofte opp med å kjøpe en annen modell innenfor samme merkevare, og han ønsker derfor å fremheve det store utvalget for bestemte merkevarer. Da må han tilpasse annonsene sine basert på annonsegruppe, og bruke kolonnene «Target campaign» og «Target ad group». Her er et eksempel på en linje fra annonsetilpasserdataene:

Target campaign Target ad group Merkevare (tekst) Ant_modeller (number) Pris_fra (price)
Miksmastere ProWhip ProWhip 9 NOK 1500

Deretter oppretter han en annonse for hver annonsegruppe i følgende format:

{=Miksere.Brand} Miksmastere
www.example.com
Velg mellom{=Miksere.Num_models} modeller å velge mellom.
Start så lavt som {=Miksere.Start_price}.

En person som søker etter «prowhip 300», kan bli vist en slik annonse:

ProWhip-miksmastere
Annonse www.example.com
9 modeller å velge mellom.
Fra NOK 1500.
Bruk stedsmålretting

Hvis du selger produkter i flere byer, eller om du har flere butikkfilialer, kan du bruke tilpasninger for å oppdatere annonsedetaljene dine basert på en persons fysiske posisjon eller stedet vedkommende viser interesse for.

Eksempel

Svein driver nå en kjede med butikker som selger husholdningsapparater i Norge. Han vil at annonsene skal fremheve rabatter som tilbys i de butikkene hans som aktuelle personer befinner seg i nærheten av.

Med annonsetilpasning kan han vise stedsspesifikk informasjon med bare én annonse. Alt han må gjøre, er å laste opp dataene for annonsetilpasning med opplysningene som er knyttet til hvert sted. En linje fra regnearket for denne annonsetilpasningen kan se slik ut:

Målrettingssted Merkevare (text) Salg (text)
Trondheim ProWhip 20 % rabatt på alle miksmastere i Denver-butikken vår.
Norge ProWhip Prisgaranti.

Annonseteksten han skriver inn, kan se slik ut:
{=Miksere.Merkevare}-miksmaster
www.example.com
{=Miksere.Sale}.
Finn miksmasteren som passer behovene dine.

Hvis noen nå søker etter «prowhip trondheim», kan det vises en annonse som dette:

ProWhip miksmaster
Annonse www.example.com
20 % rabatt på alle miksmastere i Trondheim-filialen vår.
Finn miksmasteren som passer behovene dine.

Linker til beslektet innhold