Mainosmuokkaajat

Tärkeää
  • 30.6.2022 alkaen et voi enää luoda tai muokata laajennettujen tekstimainosten mainosmuokkaajia, sillä uusien laajennettujen tekstimainosten luontia ei enää tueta.
  • Et voi myöskään enää ladata tai muokata laajennettujen tekstimainosten bisnesdataa.
  • Laajennettujen tekstimainosten mainosmuokkaajat näkyvät 31.5.2024 asti.
  • Suosittelemme, että siirryt käyttämään responsiivisia hakumainoksia.
  • Lue lisää siitä, miten voit tavoittaa Haun käyttäjät oikealla viestillä helpommin.

Mainosmuokkaajien avulla hakumainosten tekstiä voidaan muokata automaattisesti avainsanojen perusteella.

Tässä artikkelissa kerrotaan mainosmuokkaajien hyödyistä ja toiminnasta.

Hyödyt

• Räätälöidyt viestit: Mainokset optimoidaan tarkasti kutakin hakua tai katseltavaa verkkosivua varten.
  • Skaalautuvuus: Muokkaajia käytettäessä yhdestä tekstimainoksesta voi olla satoja versioita, joista jokainen potentiaalinen asiakas näkee itselleen sopivimman.
  • Raportointi: Automaattiset tekstimuokkausten päivitykset mainoksen käynnistymisen yhteydessä eivät nollaa mainoksen tulostietoja.

Näin ne toimivat

Mainosmuokkaajat toimivat kuten avainsanan lisäys tai ajastimet, joilla lisäät dynaamista sisältöä suoraan mainoksiisi. Muokkaajia voidaan käyttää tekstimainoksille ja responsiivisille hakumainoksille. Voit muokata mitä tahansa mainostekstisi osaa paitsi URL-osoitetta. Näkyvän URL-polun muokkausta tuetaan sekä responsiivisten hakumainosten bisnesdatassa että sijaintimuokkaajissa mutta ei responsiivisten hakumainosten laskureissa.

Luo muokkaaja lisäämällä ensin muokkaajan tiedot bisnesdataasi. Nämä tiedot voi ladata laskentataulukosta tai lisätä manuaalisesti.

Sitten määrität mainostekstin kohdan, jonka sisältöä haluat muokattavan. Lisää mainostekstiin aaltosulkeita “{}”, joissa on muokkaajan nimi. Tämä kertoo, mitä sisältöä tullaan muokkaamaan.

Lue lisää siitä, miten voit luoda muokkaajia responsiivisille hakumainoksille ja tekstimainoksille.

Milloin muokkaajia kannattaa käyttää

Käyttämällä muokkaajia voit osoittaa ihmisille, että sinulla on heidän etsimänsä tuote, ja antaa heille syyn ostaa se juuri sinulta.

• Alennusmyynti: Muokkaajien avulla voi tuoda esiin vaihtuvia tuotetarjouksia tai rajoitetun ajan voimassa olevia alennuksia.
  • Suuri tuotevalikoima: Muokkaajissa voi käyttää brändiin liittyviä avainsanoja, joiden avulla haetusta tuotteesta voi tuoda esiin tarkkoja tietoja. Esimerkki:
    • Avainsanakohdistuksen avulla voi muokata avainsanan lisäystä.
    • Kampanja- ja mainosryhmäkohdistusta voi käyttää tietojen päivittämiseen nopeasti rakenteen mukaan (esimerkiksi tuotekohtainen hinta, jos mainosryhmät kohdistetaan tuotteittain).
    • Tilikohdistusta voi käyttää yleismuuttujan, kuten todellisten vuosikorkojen ja jatkuvien alennusten, päivittämiseen.

Esimerkkejä

Kohdistaminen avainsanoilla

Kohdeavainsanoja käyttämällä voit lisätä mainokseesi enemmän tietoja siitä, mitä potentiaaliset asiakkaasi hakevat. Tämä menetelmä toimii yleensä hyvin mainostajille, jotka myyvät tuotteita suuresta tuotevalikoimasta ja joiden myynnissä ja markkinoinnissa tuotteiden yksityiskohtaisilla tiedoilla on suuri vaikutus kauppojen tekemiseen.

Esimerkki

Sepon keittiötarvikekaupassa myydään satoja erilaisia keittiön yleiskoneita. Hän haluaa, että mainoksissa näkyvät kunkin mallin tiedot sekä sen hetkinen alennushinta.

Mainosmuokkaajien avulla Seppo voi käyttää vain yhtä mainosta ja kertoa silti nämä tiedot kaikista yleiskoneista. Responsiivisia hakumainoksia varten Sepon on ensin luotava muokkaajat ja niiden määritteet, joita hän voi sitten käyttää kaikkialla tilillään. Sen jälkeen hänen ei tarvitse kuin ladata laskentataulukko, jossa on mainosmuokkaajadataa kustakin yleiskoneesta. Taulukon rivi voi näyttää esimerkiksi tältä:

Avainsana Muokkaaja: Malli Muokkaaja: Koko Muokkaaja: Tyyppi Muokkaaja: Start_price Muokkaaja: Sale_ends
prowhip 300 ProWhip 300 5 kääntyvä varsi 199 € 2015/05/15 20:00:00

Avainsana-sarakkeessa näkyy, mikä avainsana saa aikaan muiden sarakkeiden tietojen näkymisen.

Kun Seppo kirjoittaa mainoksensa, hän käyttää mainosmuokkaajia viitatakseen kunkin sarakkeen tietoihin tietyssä kohdassa. Muokkaajan ensimmäinen osa on nimi, jonka hän on antanut tietojoukolleen (Yleiskoneet), ja toinen osa (esimerkiksi Malli) on sarakkeen nimi.

{=Mixers.Model} yleiskone
www.example.com
{=Mixers.Capacity} litran {=Mixers.Type} yleiskone.
{=Mixers.Start_price} - tarjouksen päättymiseen {=COUNTDOWN(Mixers.Sale_ends)}.

Kun joku tekee 10. toukokuuta 2015 haun "osta prowhip 300" ja tämä mainos näkyy, muokkaajat päivittävät sisällön avainsanan "prowhip 300" mukaisesti:

ProWhip 300 -yleiskone

Mainos www.example.com

5 litran kääntyvävartinen yleiskone.

199 € – tarjouksen päättymiseen 5 päivää.

Sepon mainoksesta käy nyt ilmi, että hän myy haettua tuotetta (5 litran kääntyvävartista yleiskonetta). Lisäksi mainos antaa käyttäjille hyvän syyn (alennushinta) ostaa yleiskone juuri hänen kaupastaan.

Muokkaajien käyttäminen koko kampanjassa tai mainosryhmässä

Esimerkki

Sepon tili on järjestetty niin, että kukin kampanja keskittyy yhteen laitekategoriaan (esimerkiksi yleiskoneet, tehosekoittimet ja leipäkoneet) ja jokaista brändiä kohti on yksi mainosryhmä. Seppo on havainnut, että tiettyä mallia hakevat päätyvät usein ostamaan saman brändin toisen mallin. Siksi hän haluaa korostaa sitä, että hänellä on laaja valikoima tiettyjen brändien tuotteita. Tavoitteensa saavuttamiseksi hänen on muokattava mainoksia mainosryhmittäin ja käytettävä Kohdekampanja- ja Kohdemainosryhmä-sarakkeita. Tässä on esimerkkirivi hänen mainosmuokkaajadatastaan:

Kampanja Mainosryhmä Muokkaaja: Brändi Muokkaaja: Num_models Muokkaaja: Start_price
Yleiskoneet ProWhip ProWhip 9 150 €

Tämän jälkeen Seppo luo kullekin mainosryhmälle seuraavanlaisen mainoksen:

{=Mixers.Brand} Yleiskoneet
www.example.com
{=Mixers.Num_models} eri mallia, joista valita.
Hinnat alkaen {=Mixers.Start_price}

Kun joku tekee haun "prowhip 300", mainos voi näyttää tältä:

ProWhip-yleiskoneet

Mainos www.example.com

9 eri mallia, joista valita.

Hinnat alkaen 150 €.