Tietoja mainosmuokkaajista

Mainosmuokkaajien avulla voit muokata tekstimainoksiasi sen mukaan, mitä käyttäjä etsii, mitä laitetta hän käyttää tai mikä hänen sijaintinsa on – tai jopa päivämäärän, kellonajan tai viikonpäivän mukaan. Muokkaajien avulla voit lisätä hinnan, jäljellä olevan ajan ennen alennusmyynnin päättymistä tai jonkin muun määritetyn tekstin. Voit esimerkiksi lisätä tekstirivin, jossa sanotaan "Hinnat alkaen ____!" niin, että viivan paikalle lisätään alehinta.

Edut

• Räätälöidyt viestit: Mainokset optimoidaan tarkasti kutakin hakua tai katseltavaa verkkosivua varten.
  • Skaalautuvuus: Mainosmuokkaajien avulla voit tehdä yksittäisestä tekstimainoksesta satoja muunnelmia, joista voidaan näyttää osuvin kullekin potentiaaliselle asiakkaalle.
  • Raportointi: automaattiset päivitykset mainoksen käynnistyksen yhteydessä eivät nollaa mainoksen tehokkuustietoja.

Toiminta

Voit käyttää mainosmuokkaajia missä tahansa tekstimainoksen kohdassa paitsi lopullisen URL-osoitteen kentässä. Nämä mainokset näkyvät vain hakuverkostossa.

Mainosmuokkaajat ovat parametreja, jotka kirjoitetaan aaltosulkeisiin {tähän tapaan}. Parametri korvataan dynaamisella tekstillä, kun käyttäjän haku saa aikaan mainoksen näyttämisen.

Muokkaajat täyttävät mainostekstin käyttämällä Google Adsiin laskentataulukkotiedostossa lataamiasi mainosmuokkaajatietoja. Muokkaajat viittaavat tietojoukon nimeen ja sen sisältämään attribuuttiin. Lisätietoja

Muokkaajien avulla voit myös antaa mainoksellesi oletusarvon, vaikka mainosmuokkaajaa ei näy tai tekstisi ylittää merkkirajoituksen.

Muokkaajatiedot voivat sisältää mitä tahansa

Muokkaustoiminnot toimivat samaan tapaan kuin avainsanan lisäysominaisuus, joka käyttää {keyword:oletusteksti-parametria kohdistuksessa käytetyn avainsanan mainostekstiin lisäämiseen. Mainosmuokkaajien avulla mainoksiin voidaan lisätä mitä tahansa tekstiä.

• Järjestätkö alennusmyynnin? Muokkaajat voivat näyttää tiettyjen tuotteiden alennukset ajoittain muuttuvissa alennusmyynneissä tai alennusmyynneissä, jotka ovat voimassa määrätyn ajan.
  • Hallitsetko suurta tuotevalikoimaa? Muokkaajissa voi käyttää tuotemerkkiin liittyviä avainsanoja, joiden avulla näytetään käyttäjän hakemaan tuotteeseen liittyviä tietoja.
  • Myytkö tuotteitasi useissa kaupungeissa ja eri alueilla? Muokkaajia käytettäessä voidaan hyödyntää tietoa henkilön fyysisestä sijainnista (tai henkilöä kiinnostavasta sijainnista) ja näyttää tämän tiedon perusteella sijaintikohtaisia hintoja, tuotteen saatavuustietoja tai toimintakehotuksia.

Kun käytät muokkaajia tehokkaasti, potentiaaliset asiakkaat saavat tietää, että tarjoat heidän hakemiaan tuotteita ja niitä kannattaa ostaa juuri sinulta.

Esimerkkejä

Avainsanaan kohdistaminen

Kohdeavainsanoja käyttämällä voit lisätä mainokseesi enemmän tietoja siitä, mitä potentiaaliset asiakkaasi hakevat. Tämä menetelmä toimii yleensä hyvin mainostajille, jotka myyvät tuotteita suuresta tuotevalikoimasta ja joiden myynnissä ja markkinoinnissa tuotteiden yksityiskohtaisilla tiedoilla on suuri vaikutus kauppojen tekemiseen.

Esimerkki

Sepon keittiökaupassa myydään satoja erilaisia keittiön yleiskoneita. Seppo haluaa, että hänen mainoksissaan näkyvät kunkin mallin tiedot sekä nykyinen alennushinta, jolla hän myy tuotteita.

Mainosmuokkaajien avulla hän voi näyttää ostajille erilaisten yleiskoneiden tietoja, mutta silti käyttää vain yhtä mainosta. Sepon tarvitsee vain toimittaa kunkin yleiskoneen tarkemmat tiedot sisältävät mainosten muokkaustiedot laskentataulukossa. Muokkaustaulukon rivi voi näyttää esimerkiksi tältä:

Kohdeavainsana Malli (text) Tilavuus (number) Tyyppi (text) Aloitushinta (price) Ale_loppuu (date)
prowhip 300 ProWhip 300 5 kääntyvämallinen 199 € 2015/05/15 20:00:00

Target keyword -sarakkeessa näkyy, mikä avainsana saa aikaan muiden sarakkeiden tietojen näyttämisen. Kunkin sarakkeen nimi ilmaisee, mitä tietoja ne sisältävät (tekstiä, numeroita ja niin edelleen).

Kun Seppo kirjoittaa mainoksensa, hän käyttää mainosmuokkaajia viitatakseen kunkin sarakkeen tietoihin tietyssä kohdassa. Muokkaajan ensimmäinen osa on nimi, jonka hän on antanut tietojoukolleen (Yleiskoneet), ja toinen osa (esimerkiksi Malli) on sarakkeen nimi.

{=Yleiskoneet.Malli} Yleiskone
www.example.com
{=Yleiskoneet.Tilavuus} litran {=Yleiskoneet.Tyyppi} yleiskone.
{=Yleiskoneet.Lähtöhinta} – alennuksen päättymiseen {=COUNTDOWN(Yleiskoneet.Ale_loppuu)}.

Kun käyttäjä tekee haun "osta prowhip 300" 10.5.2015 ja tämä mainos näytetään, mainos päivitetään muokkaajien avulla avainsanan "prowhip 300" mukaisesti:

ProWhip 300 -yleiskone
Mainos: www.example.com
5 litran kääntyvämallinen yleiskone
199 € – alennuksen päättymiseen 5 päivää.

Sepon mainos ilmoittaa nyt käyttäjille selkeästi, että hän myy heidän haluamaansa tuotetta (5 litran kääntyvämallista yleiskonetta). Lisäksi mainos antaa käyttäjille hyvän syyn (alennushinnan) ostaa yleiskoneen juuri hänen kaupastaan.

Mainosmuokkaajien käyttäminen kampanjassa tai mainosryhmässä

Esimerkki

Sepon tili on järjestetty tavalla, jossa kukin kampanja keskittyy yhteen laiteryhmään (esimerkiksi yleiskoneet, sekoittimet ja leipäkoneet) siten, että kutakin merkkiä kohden on yksi mainosryhmä. Seppo on havainnut, että kun käyttäjät hakevat tiettyä mallia, he usein päätyvät lopuksi ostamaan saman valmistajan toisen mallin. Tästä syystä hän haluaa esitellä suurta samanmerkkisten laitteiden valikoimaansa. Tavoitteensa saavuttamiseksi hänen on muokattava mainoksia mainosryhmittäin ja käytettävä Target campaign- ja Target ad group -sarakkeita. Alla on esimerkkirivi hänen määrittämistään mainosten muokkaustiedoista:

Kohdekampanja Kohdemainosryhmä Tuotemerkki (text) Eri_malleja (number) Aloitushinta (price)
Yleiskoneet ProWhip ProWhip 9 150 €

Tämän jälkeen Seppo luo seuraavanlaisen mainoksen kullekin mainosryhmälle:

{=Yleiskoneet.Brändi} Yleiskoneet
www.example.com
{=Yleiskoneet.Eri_malleja} eri mallia.
Hinnat alkaen {=Yleiskoneet.Lähtöhinta}.

Kun käyttäjä tekee haun hakutermillä "prowhip 300", hänelle voidaan näyttää seuraava mainos:

ProWhip-yleiskoneet
Mainos: www.example.com
9 eri mallia
Hinnat alkaen 150 €.
Kohdista mainoksesi sijainnin mukaan.

Jos myyt tuotteitasi eri kaupungeissa tai sinulla on useita toimipisteitä, voit käyttää muokkaajia mainoksen tietojen päivittämiseen henkilön fyysisen sijainnin tai henkilöä kiinnostavan sijainnin mukaan.

Esimerkki

Sepolla on nyt koko maan kattava keittiökauppojen ketju. Hän haluaa korostaa tarjoamiaan alennuksia niiden kauppojen mainoksissa, joiden lähellä asiakkaat ovat.

Mainosmuokkaajien avulla Seppo voi tarjota sijaintikohtaista tietoa yhdessä mainoksessa. Hänen tarvitsee vain ladata mainosmuokkaajatiedot, jotka sisältävät kuhunkin sijaintiin liittyvät tiedot. Muokkaustaulukon rivi voi näyttää esimerkiksi tältä:

Target location Tuotemerkki (teksti) Ale (text)
Tampere ProWhip 20 %:n alennus yleiskoneista Tampereen toimipisteessämme
Suomi ProWhip Taatusti parhaaseen hintaan

Kirjoitettava mainosteksti voi näyttää vaikkapa seuraavalta:
{=Yleiskoneet.Brändi} Yleiskone
www.example.com
{=Yleiskoneet.Ale}.
Loistava yleiskonevalikoima!

Kun käyttäjä tekee haun "prowhip tampere", hänen näkemänsä mainos voi olla seuraavanlainen:

ProWhip-yleiskone
Mainos: www.example.com
20 %:n alennus yleiskoneista Tampereen toimipisteessämme
Loistava yleiskonevalikoima!