Om annoncetilpasning

Med annoncetilpasning tilpasses dine tekstannoncer til det, den aktuelle person søger efter, den enhed vedkommende bruger, hvor personen er placeret og endda datoen, tidspunktet eller ugedagen. Annoncetilpasningerne kan indsætte en pris, hvor lang tid der er tilbage, før et udsalg slutter, og en hvilken som helst anden tekst, som du definerer. Et eksempel kunne være en tekstlinje som "Priser fra kun ____!", der bliver udfyldt med den rigtige udsalgspris – og dette er kun et simpelt eksempel.

Fordele

• Skræddersyede budskaber: Annoncerne tilpasses specifikt i forhold til den konkrete søgning eller den webside, der vises.
  • Skalerbarhed: Annoncetilpasningerne giver dig mulighed for at have flere hundrede varianter af en enkelt tekstannonce, og de sikrer, at hver enkelt potentiel kunde får vist den variant, der er mest relevant for vedkommende.
  • Rapportering: De automatiske opdateringer, der finder sted, når visningen af en annonce udløses, nulstiller ikke annoncens effektivitetsdata.

Sådan fungerer de

Du kan tilføje annoncetilpasninger hvor som helst i din tekstannonce bortset fra i feltet med den endelige webadresse. Disse annoncer vises kun på Søgenetværket.

Annoncetilpasninger er parametre, der er anbragt inden for tuborgklammer (dvs. {sådan her}). Parameteren erstattes af dynamisk tekst, når en brugers søgning udløser visning af din annonce.

Annoncetilpasningerne udfylder din annoncetekst ved hjælp af annoncetilpasningsdata, som du uploader i Google Ads ved hjælp af en regnearksfil. Annoncetilpasningerne refererer til navnet på datasættet og en attribut, som det indeholder. Få flere oplysninger

Med annoncetilpasninger kan du også indsætte en standardværdi, der bruges i din annonce, hvis annoncetilpasningen ikke vises, eller din tekst overskrider tegnbegrænsningen.

Tilpasningsdata kan indeholde lige, hvad du har lyst til

Tilpasningsværktøjer fungerer på samme måde som funktionen søgeordsindsættelse, som indsætter det søgeord, du bruger til målretning, i din annoncetekst ved hjælp af parameteren {keyword:standardtekst}. Annoncetilpasningsværktøjer kan bruges til indsættelse af en hvilken som helst type tekst.

• Har du udsalg? Så kan du bruge tilpasningsværktøjer til at vise bestemte rabatter sammen med bestemte produkter, eksempelvis hvis udsalget ændres periodisk eller er begrænset til et bestemt tidsrum.
  • Administrerer du en stor beholdning? Tilpassere kan bruge varemærkerelaterede søgeord til at vise konkrete oplysninger om det produkt, en bruger søger efter.
  • Sælger du dine produkter i forskellige byer og områder? Tilpassere kan bruge en persons fysiske placering (eller det sted de er interesseret i) til at vise områdespecifikke priser, produkttilgængelighed og opfordringer til handling.

Hvis du bruger dine tilpassere effektivt, giver de brugerne tiltro til, at du har det, de leder efter, og en tilskyndelse til at købe det af dig.

Eksempler

Du vil målrette efter søgeord

Hvis du bruger målsøgeord, kan du få flere oplysninger om det, potentielle kunder søger efter, med i din annonce. Denne metode er især effektiv for annoncører, som har en stor beholdning, og hvis produktoplysninger fungerer som et godt salgsargument.

Eksempel

I Sørens butik med køkkenudstyr har han flere hundrede forskellige røremaskiner til salg. Han vil gerne have oplysninger om hver enkelt model samt den aktuelle udsalgspris med i sine annoncer.

Takket være annoncetilpasningsværktøjer kan han vise oplysninger om alle butikkens røremaskiner, uden at han behøver at oprette mere end én annonce. Det eneste, han skal gøre, er at uploade annoncetilpasningsdata med de relevante oplysninger om hver enkelt røremaskine. Her er et eksempel på, hvordan en linje i dette annoncetilpasningsregneark kan se ud:

Target keyword Model (text) Kapacitet (number) Type (text) Startpris (price) Udsalget_slutter (date)
prowhip 300 ProWhip 300 5 med vippehoved 999 DKK 2015/05/15 20:00:00

Af kolonnen "Target keyword" fremgår det, hvilket søgeord der skal udløse visning af oplysningerne i de øvrige kolonner. For hver af disse er det angivet, hvilken type oplysninger der er tale om (text (tekst), number (tal) osv.).

Når Søren skriver sin annonce, bruger han tilpasningsværktøjer, der henter de relevante oplysninger fra hver af disse kolonner. Den første del af tilpasseren ("Miksere") er det navn, han har givet sit datasæt, og den anden del (f.eks. "Model") er navnet på en kolonne.

{=Miksere.Model} Røremaskine
www.example.com
{=Miksere.Kapacitet} liters røremaskine {=Miksere.Type}.
{=Miksere.Startpris} – udsalget slutter om {=COUNTDOWN(Miksere.Udsalgsophør)}.

Hvis en person søger efter "køb prowhip 300" den 10. maj 2015, og denne annonce vises, opdaterer tilpasserne annoncen efter søgeordet "prowhip 300" som følger:

ProWhip 300 Røremaskine
Annonce www.eksempel.dk
5 liters røremaskine med vippehoved.
999 DKK – udsalget slutter om fem dage.

Nu viser Sørens annonce brugerne, at han har det, de søger (en røremaskine med vippehoved og en kapacitet på 5 l), og annoncen giver dem samtidig en tilskyndelse (udsalgspris) til at købe en røremaskine i hans butik.

Du vil bruge tilpasningsværktøjer på tværs af en kampagne eller annoncegruppe

Eksempel

Sørens konto er organiseret således, at hver enkelt kampagne har fokus på en bestemt kategori inden for køkkenudstyr (f.eks. røremaskiner, blendere og brødmaskiner), og der er én annoncegruppe pr. varemærke. Hans erfaring er, at når folk søger efter en bestemt model, ender de tit med at købe en anden model med samme varemærke, og han vil derfor gerne sætte fokus på sit store udvalg inden for bestemte varemærker. For at kunne gøre dette er han nødt til at tilpasse sine annoncer efter annoncegruppe og bruge kolonnerne "Target campaign" og "Target ad group". Her er et eksempel på en linje fra hans annoncetilpasningsdata:

Target campaign Target ad group Brand (tekst) Antal_modeller (number) Startpris (price)
Røremaskiner ProWhip ProWhip 9 750 DKK

Han opretter derefter følgende annonce til hver enkelt annoncegruppe:

{=Miksere.Varemærke} Røremaskiner
www.example.com
{=Miksere.Antal_modeller} modeller at vælge imellem.
Priser helt ned til {=Miksere.Startpris}.

Når en person søger efter "prowhip 300", ser vedkommende alt andet lige en annonce, der ser således ud:

ProWhip Røremaskiner
Annonce www.eksempel.dk
9 modeller at vælge imellem.
Priser helt ned til 750 DKK.
Du bør målrette efter sted

Hvis du sælger produkter i forskellige byer eller fra forskellige butikker, kan du bruge tilpassere til at at opdatere oplysningerne i din annonce ud fra brugerens fysiske placering eller det sted, vedkommende er interesseret i.

Eksempel

Søren har haft succes og driver nu en kæde af køkkenudstyrsbutikker over hele Danmark. Han vil have sine annoncer til at fremhæve de rabatter, der tilbydes i butikker tæt på den aktuelle bruger.

Annoncetilpasserne giver ham mulighed for at tilbyde områdespecifikke oplysninger ved hjælp af en enkelt annonce. Det eneste, han skal gøre, er at uploade annoncetilpasningsdata med de relevante oplysninger om de enkelte steder. Her er et eksempel på, hvordan en linje i dette annoncetilpasningsregneark kan se ud:

Målrettet sted Brand (tekst) Udsalg (text)
Aalborg ProWhip 20 % rabat i vores butik i Aalborg Storcenter.
Danmark ProWhip Prisgaranti.

Den annoncetekst, han indtaster, kan se ud som følger:
{=Miksere.Varemærke} Røremaskine
www.example.com
{=Miksere.Udsalg}.
Find den mikser, der passer dig!

Hvis en person nu søger efter "prowhip aalborg,” ser de alt andet lige denne annonce:

ProWhip Røremaskine
Annonce www.eksempel.dk
20 % rabat i vores butik i Aalborg Storcenter.
Find den mikser, der passer dig!