Bruk frekvenstak og annonserotasjon

Både i Søkenettverket og Displaynettverket leverer vi annonsene dine basert på annonserotasjon. Hvis du har flere annonser i samme annonsegruppe, roteres annonsene. Årsaken til dette er at bare én annonse fra kontoen din kan vises om gangen. Du kan ikke bruke annonserotasjon i videokampanjer.

Med innstillingen for annonserotasjon kan du angi hvor ofte annonsene i en annonsegruppe skal vises i forhold til hverandre. (Merk: Innstillingene for annonserotasjon er ikke tilgjengelige i Smart-kampanjer for Displaynettverket.) Det finnes to alternativer for annonserotasjon: «Optimaliser» eller «Rotér uendelig».

Med frekvenstak kan du i tillegg begrense antallet ganger banner- eller videoannonsene dine kan vises til én og samme person.

Optimaliser

Med denne innstillingen optimaliseres annonsene dine for klikk i hver enkelt annonseauksjon ved hjelp av signaler som søkeord, søketerm, enhet, sted og annet. Med Optimaliser-innstillingen brukes Googles maskinglæringsteknologi slik at annonsene i annonsegruppen din som forventes å gi best resultater, blir prioritert.

Tips:

Hvis du ønsker at konverteringer skal prioriteres, bør du bruke smart budgivning. Da tilpasses nemlig budene dine på grunnlag av sannsynligheten for konvertering, og systemet velger annonsen som mest sannsynlig gir deg en konvertering. Hvis du bruker smart budgivning, bruker Google Ads automatisk Optimaliser-innstillingen for annonserotasjon.

Rotér uendelig

Med dette alternativet får du mer jevnt fordelt annonselevering i annonseauksjonen på ubestemt tid og uten optimalisering. Dette alternativet anbefales ikke for de fleste annonsører.

Vær oppmerksom på følgende

Hvis du bruker Rotér uendelig-alternativet, blir prosentandelen av visninger for annonsene som vises i annonsegruppen, jevnere enn hvis du bruker alternativet for optimalisering av annonserotasjon. Ettersom kvaliteten på annonsene varierer, og kvalitet brukes for å bestemme hvor en annonse skal vises, eller om den skal vises i det hele tatt, er imidlertid visningsprosenten for hver annonse kanskje ikke helt jevnt fordelt.

En annonse av høy kvalitet kan vises på den første siden med søkeresultater, mens en annonse av dårlig kvalitet kan vises på den andre siden med søkeresultater, som når ut til færre brukere.

Sånn kan du endre frekvenstak og annonserotasjon

Merk: Du kan ikke bruke annonserotasjon i videokampanjer.

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Konfigurer annonserotasjon i en kampanje

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Alle kampanjer i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på kampanjen du vil endre.
  4. Klikk på Innstillinger på sidemenyen.
  5. Klikk på Flere innstillinger.
  6. Velg Annonserotasjon.
  7. Velg en metode for annonserotasjon: Optimaliser eller Rotér uendelig.
  8. Klikk på Lagre.

Konfigurer annonserotasjon i flere kampanjer samtidig

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Alle kampanjer i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på Innstillinger på sidemenyen.
  4. Merk av i boksen ved siden av kampanjene eller annonsegruppene du vil endre.
  5. Klikk på Endre.
  6. Velg Endre annonserotasjon i rullegardinmenyen.
  7. Velg en metode for annonserotasjon.
  8. Klikk på Lagre.

Konfigurer annonserotasjon etter annonsegruppe

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonsegrupper i sidemenyen.
  3. Klikk på annonsegruppen du vil endre.
  4. Klikk på Innstillinger på sidemenyen.
  5. Klikk på Annonserotasjon, og velg deretter en metode.

Tips: Filtrer kampanjer etter type annonserotasjon

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Alle kampanjer i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på Innstillinger i sidemenyen.
  4. Bruk filterikonet Filter for bare å vise de kampanjene som samsvarer med bestemte kriterier, deriblant annonserotasjon.

Sånn kan du angi frekvenstak i banner- og videokampanjer

Med frekvenstak kan du begrense antallet ganger banner- eller videoannonsene dine kan vises til én og samme person. Dette omfatter ikke Søkenettverket.

Sånn kan du angi frekvenstak i nye kampanjer

Merk: Dette gjelder bare for banner- og videokampanjer.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg Alle kampanjer i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på Kampanjer i sidemenyen.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Ny kampanje.
  5. Velg ønsket kampanjemål, og klikk på Fortsett.
  6. Velg de aktuelle kampanjetypene, og klikk på Fortsett.
  7. Klikk på Flere innstillinger.
  8. Velg Frekvenstak.
  9. Skriv inn antallet visninger (eller avspillinger om det gjelder videokampanjer). Verdien må være et heltall (f.eks. 4, ikke 4,5).
  10. Velg ønsket tidsintervall (per dag, uke, måned eller en kombinasjon).
  11. Klikk på Opprett kampanje når du har konfigurert resten av kampanjen.

Sånn kan du angi frekvenstak i eksisterende kampanjer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg Alle kampanjer i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på navnet på kampanjen som skal leveres.
  4. Velg Innstillinger i sidemenyen.
  5. Klikk på Flere innstillinger.
  6. Velg Frekvenstak.
  7. Skriv inn antallet visninger (eller avspillinger om det gjelder videokampanjer). Verdien må være et heltall (f.eks. 100, ikke 100,5).
  8. (Gjelder bare for bannerkampanjer:) Angi ønsket tidsintervall (per dag, uke eller måned).
  9. Klikk på Lagre.

Linker til beslektet innhold