Bruk frekvenstak

Med frekvenstak kan du begrense antallet ganger annonser vises for samme person. Frekvenstak kan brukes i banner- og videokampanjer.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan bruke frekvenstak i kampanjer.

Sånn fungerer det

Frekvenstak fungerer forskjellig, avhengig av kampanjetype.

Bannerkampanjer

• Du kan la Google Ads optimalisere hvor ofte annonsene dine skal vises til brukerne, eller du kan legge inn et frekvenstak manuelt for å administrere antallet visninger i kampanjen, annonsegruppen eller annonsen.
  • Informasjonskapsler fra tredjeparter brukes som standard, men hvis de ikke er tilgjengelige, brukes informasjonskapsler fra førsteparter for å anslå antall visninger.
  • Det er bare frekvenstakene i «Frekvenskontroll»-delen du kan bruke i kampanjeinnstillingene dine. Du kan ikke justere innstillingene for frekvenstak når du oppretter en ny kampanje.
  • For bannerkampanjer blir bare de visningene som var synlige, talt opp mot frekvenstaket.

Videokampanjer

• Frekvenstak for videokampanjer kan bare angis på kampanjenivå. Når du angir et frekvenstak i en videokampanje, setter du en øvre grense for hvor mange videoer som kan vises i den aktuelle kampanjen, ut fra
    • visninger
    • avspillinger
    • både visninger og avspillinger
  • Hvis videoene i kampanjen blir brukt i andre videokampanjer, telles visningene og avspillingene fra de andre videokampanjene opp mot frekvenstaket for den aktuelle kampanjen.
  • Når en bruker når frekvenstaket, slutter Google å vise den aktuelle kampanjen til brukeren. Dette gjelder bare for in-stream-annonser og bumperannonser i auksjonen.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Angi frekvenstak i bannerkampanjer

Merk: Du kan bare angi frekvenstak i en bannerkampanje etter at du har opprettet kampanjen. Dette kan du gjøre i «Frekvenskontroll»-delen i kampanjeinnstillingene dine.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på Innstillinger-fanen, og velg så bannerkampanjen du vil legge til et frekvenstak for.
  5. Klikk på Flere innstillinger.
  6. Velg Frekvenskontroll, og velg så hvor ofte annonsene dine skal kunne vises til én og samme bruker. Du kan velge å la Google Ads optimalisere hvor ofte annonsene dine vises (anbefales), eller velge egne innstillinger for frekvenstaket.
  7. Klikk på Lagre.

Angi frekvenstak i nye videokampanjer

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Ny kampanje.
  5. Velg ønsket kampanjemål, og klikk på Fortsett.
  6. Velg en kampanjetype.
  7. Klikk på Fortsett.
  8. Klikk på Flere innstillinger.
  9. Velg Frekvenstak.
    • Frekvenstak for visninger: Begrens hvor mange ganger annonser i denne kampanjen kan vises til én og samme bruker.
    • Frekvenstak: Begrens hvor mange ganger annonser i denne kampanjen kan få en visning eller interaksjon fra én og samme bruker.
  10. Skriv inn visnings- eller avspillingsbegrensningen for kampanjen. Verdien må være et heltall (f.eks. 4, ikke 4,5).
  11. Velg et tidsintervall (per dag, uke eller måned).
  12. Klikk på Opprett kampanjen når du er ferdig.

Angi frekvenstak i eksisterende videokampanjer

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på Innstillinger-fanen, og velg så videokampanjen du vil legge til et frekvenstak for.
  5. Klikk på Flere innstillinger.
  6. Velg Frekvenstak.
    • Frekvenstak for visninger: Begrens hvor mange ganger annonser i denne kampanjen kan vises til én og samme bruker.
    • Frekvenstak: Begrens hvor mange ganger annonser i denne kampanjen kan få en visning eller interaksjon fra én og samme bruker.
  7. Skriv inn visnings- eller avspillingsbegrensningen for kampanjen. Verdien må være et heltall (f.eks. 4, ikke 4,5).
  8. Velg et tidsintervall (per dag, uke eller måned).
  9. Klikk på Lagre.

Link til beslektet innhold