Frequentielimieten gebruiken

Met een frequentielimiet kunt u het aantal keren beperken dat uw advertenties aan dezelfde persoon worden weergegeven. U kunt frequentielimieten gebruiken in display-campagnes en videocampagnes.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u frequentielimieten in uw campagnes gebruikt.

Hoe het werkt

Hoe frequentielimieten werken, is afhankelijk van uw campagnetype.

Display-campagnes

• U kunt Google Ads toestaan te optimaliseren hoe vaak uw advertenties aan gebruikers worden weergegeven of u kunt handmatig een frequentielimiet instellen om het aantal vertoningen voor de campagne, advertentiegroep of advertentie te beheren.
  • Cookies van derden worden standaard gebruikt, maar als deze niet beschikbaar zijn, worden first-party cookies gebruikt om het aantal vertoningen te schatten.
  • U kunt frequentielimieten alleen gebruiken in het gedeelte Frequentiebeheer in uw campagne-instellingen. U kunt de instellingen voor frequentielimieten niet aanpassen als u een nieuwe campagne maakt.
  • Voor display-campagnes tellen alleen zichtbare vertoningen mee voor de frequentielimieten.

Videocampagnes

• Frequentielimieten voor videocampagnes kunnen alleen op campagneniveau worden ingesteld. Als u een frequentielimiet instelt voor een videocampagne, geeft u voor de video's in deze campagne een limiet op voor geselecteerde tijdsintervallen op basis van:
    • Vertoningen
    • Weergaven
    • Zowel vertoningen als weergaven
  • Als de video's van een campagne ook in andere videocampagnes worden gebruikt, tellen ook de andere vertoningen en weergaven mee voor de frequentielimiet van die campagne.
  • Als een gebruiker de frequentielimiet bereikt, geeft Google deze campagne niet meer weer aan de gebruiker. Dit geldt alleen voor InStream- en bumperadvertenties in de veiling.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een frequentielimiet instellen in een display-campagne

Opmerking: U kunt een frequentielimiet in een display-campagne pas instellen nadat u de campagne heeft gemaakt. Ga hiervoor naar het gedeelte Frequentiebeheer in uw campagne-instellingen.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het tabblad Instellingen en selecteer een display-campagne waaraan u een frequentielimiet wilt toevoegen.
  5. Klik op Aanvullende instellingen.
  6. Selecteer Frequentiebeheer en kies hoe vaak uw advertenties aan dezelfde gebruiker moeten worden weergegeven. U kunt Google Ads laten optimaliseren hoe vaak uw advertenties worden weergegeven (aanbevolen) of uw eigen instellingen kiezen voor de frequentielimiet.
  7. Klik op Opslaan.

Een frequentielimiet instellen in een nieuwe videocampagne

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Selecteer uw campagnedoel en klik op Doorgaan.
  6. Selecteer uw campagnetype.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op Aanvullende instellingen.
  9. Selecteer Frequentielimieten.
    • Limiet vertoningsfrequentie: Beperk hoe vaak advertenties in deze campagne aan dezelfde gebruiker kunnen worden weergegeven.
    • Limiet weergavefrequentie: Beperk hoe vaak advertenties in deze campagne een weergave of interactie van dezelfde gebruiker kunnen krijgen.
  10. Geef het maximale aantal vertoningen of weergaven voor de campagne op. De waarde moet een geheel getal zijn (zoals 4, en niet 4,5).
  11. Selecteer een tijdsinterval (per dag, week of maand).
  12. Klik op Campagne maken als u klaar bent.

Een frequentielimiet instellen in een bestaande videocampagne

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het tabblad Instellingen en selecteer de videocampagne waaraan u een frequentielimiet wilt toevoegen.
  5. Klik op Aanvullende instellingen.
  6. Selecteer Frequentielimieten.
    • Limiet vertoningsfrequentie: Beperk hoe vaak advertenties in deze campagne aan dezelfde gebruiker kunnen worden weergegeven.
    • Limiet weergavefrequentie: Beperk hoe vaak advertenties in deze campagne een weergave of interactie van dezelfde gebruiker kunnen krijgen.
  7. Geef het maximale aantal vertoningen of weergaven voor de campagne op. De waarde moet een geheel getal zijn (zoals 4, en niet 4,5).
  8. Selecteer een tijdsinterval (per dag, week of maand).
  9. Klik op Opslaan.

Gerelateerde link