Hvad er Værktøj til konverteringsoptimering, og hvordan fungerer det?

Værktøj til konverteringsoptimering er en funktion i Google Ads, der bruger dine Google Ads-konverteringssporingsdata til at skaffe dig flere konverteringer til en lavere pris. Det optimerer din placering i hver enkelt annonceauktion for at undgå urentable klik og giver dig så mange rentable klik som muligt.

Sådan fungerer det

Når du bruger Værktøj til konverteringsoptimering, byder du ved hjælp af maksimum CPA, som er det meste, du er villig til at betale for hver konvertering (som f.eks. et køb eller en tilmelding), eller et CPA-mål, som er det gennemsnitlige beløb, du vil betale for en konvertering. Ud fra historiske data for din kampagne vil Værktøj til konverteringsoptimering automatisk finde det optimale ækvivalente CPC-bud for din annonce hver gang, den er kvalificeret til at blive vist. Du betaler fortsat pr. klik, men du behøver ikke længere at justere dine bud manuelt for at nå dine CPA-mål, og du kan drage fordel af et forbedret investeringsafkast (ROI, return on investment).

Det optimale ækvivalente CPC-bud kan beregnes, når Værktøj til konverteringsoptimering har beregnet en forventet konverteringsfrekvens for hver auktion. Værktøj til konverteringsoptimering tager mange faktorer i betragtning, herunder dine annoncers konverteringshistorik, fleksible søgeordsforespørgsler, brugerens geografiske placering og konverteringsfrekvenserne for Googles søge- og partnerwebsteder på Displaynetværket. Funktionen genererer derefter en annoncerangering ved at kombinere dit CPA-bud, dit kvalitetsresultat og din forudsagte konverteringsfrekvens.

Forbedring af din effektivitet

Mange annoncører, der bruger Værktøj til konverteringsoptimering, har opnået tocifrede procentvise stigninger i antallet af konverteringer, mens de betalte den samme pris, eller mindre, for hver konvertering.

Krav

For at begynde at anvende Værktøj til konverteringsoptimering skal du have aktiveret Google Ads-konverteringssporing, og din kampagne skal have haft mindst 15 konverteringer inden for de seneste 30 dage. Din kampagne skal også have modtaget et tilsvarende antal konverteringer i mindst et par dage. Vi anbefaler, at du kører konverteringssporing i mindst to uger, før du prøver Værktøj til konverteringsoptimering, uanset mængden af dine konverteringer (mere hvis du ikke har en stor mængde konverteringer).

Få flere oplysninger om, hvordan du aktiverer Værktøj til konverteringsoptimering.

Vigtig bemærkning

Din faktiske CPA afhænger af faktorer, som Google ikke kontrollerer, og kan derfor overstige den maksimum CPA, du angiver. Værktøj til konverteringsoptimering benytter historiske konverteringsdata til at forudsige, hvor sandsynligt det er, at dine annoncer vil skabe konverteringer. Din faktiske konverteringsfrekvens kan dog påvirkes af ændringer på dit websted og i annoncerne eller af ydre faktorer som f.eks. forøget konkurrence. Hvis din faktiske konverteringsfrekvens bliver lavere end den forudsagte konverteringsfrekvens, kan din faktiske CPA overskride dit maksimum CPA-bud eller dit CPA-mål.