Konverteringsvärden

Om konverteringsvärden

Konverteringsvärden hjälper dig att mer exakt mäta och optimera den verkliga effekten dina annonskampanjer har på din verksamhet. Om du kopplar värden till konverteringarna kan du se det totala värdet för ditt företag som Google Ads har genererat, inte bara antalet konverteringar som har skett. Du kan även identifiera och fokusera på de mest lönsamma konverteringarna.

Fördelar

Konverteringsvärdena hjälper dig att spåra och optimera avkastningen på investeringen i dina kampanjer.

Med budstrategin Mål-ROAS kan du maximera konverteringsvärdet, till exempel försäljningsintäkter eller vinstmarginaler, samtidigt som du försöker nå din målavkastning på annonsutgiften (ROAS).

Om du inte har någon angiven specifik avkastning på annonsutgiften kan du använda budstrategin Maximera konverteringsvärde för att maximera det totala konverteringsvärdet för kampanjen inom din angivna dagliga budget.

Fler fördelar med att använda konverteringsvärden:

Bättre insikt: Du kan mäta det totala konverteringsvärdet av konverteringarna i dina kampanjer. I kolumnen Konverteringsvärde/kostnad kan du spåra avkastningen på investeringen i dina kampanjer. Med hjälp av informationen i denna kolumn kan du hitta de sökord, annonsgrupper och kampanjer som ger hög eller låg avkastning, och ändra bud, budgetar och inriktning manuellt.

Smartare budgivning: Automatiska budstrategier utgår från de konverteringsvärden du anger för att automatiskt ställa in bud och optimera dina resultatmål för specifika kampanjer, annonsgrupper och sökord.

• Med Mål-ROAS lägger systemet bud för att maximera konverteringsvärdet, till exempel försäljningsintäkter eller vinstmarginaler, samtidigt som det försöker uppnå din mål-ROAS.
  • Med Maximera konverteringsvärde optimeras bud för varje auktion för att maximera konverteringsvärdet.

Ställa in mätning av konverteringsvärde

Innan du kan använda mätning av konverteringsvärde för insikter eller Smart Bidding måste du ställa in mätning av konverteringsvärde:

Mät olika värden för varje konvertering Använd samma värde för varje konvertering

Den är mer representativ för de faktiska värdena för en transaktion men det kan kräva mer arbete att ställa in den. Det kan vara lämpligt att använda transaktionsspecifika konverteringsvärden om varje försäljning har olika konverteringsvärden.

Det är enklare att ställa in men kanske inte speglar olika värden för varje transaktion. Det kan vara bra att använda konstanta konverteringsvärden för att skilja flera konverteringsåtgärder från varandra på ett ungefär.

Läs om hur du mäter olika värden för varje konvertering

Läs om hur du mäter samma värde för varje konvertering