Advertenties, advertentiegroepen, zoekwoorden en campagnes kopiëren en plakken

Als u uw account wilt verbeteren, hoeft u niet telkens nieuwe advertenties, advertentiegroepen, zoekwoorden en campagnes te maken. U kunt uw bestaande advertenties, advertentiegroepen, zoekwoorden en campagnes namelijk eenvoudig kopiëren. Dat bespaart u moeite en tijd. U kunt bijvoorbeeld een bestaande campagne kopiëren om deze te gebruiken als template voor een nieuwe campagne of u kunt een zoekwoordenlijst kopiëren van de ene naar de andere advertentiegroep, zodat u een voorsprong heeft wanneer u de zoekwoordenlijst van uw nieuwe advertentiegroep samenstelt.

Campagnes kopiëren

Als u al een succesvolle campagne heeft opgezet, kunt u deze gebruiken om uw volgende campagne sneller op te zetten. Hiervoor moet u eerst uw bestaande campagne kopiëren. Vervolgens kunt u een van de kopieën bewerken. Op deze manier begint u met dezelfde structuur en instellingen voor uw advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden.

Ga als volgt te werk om een campagne te dupliceren:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  4. Vink het selectievakje aan naast de campagne die u wilt dupliceren.
  5. Selecteer in het dropdownmenu Bewerken de optie Kopiëren (of druk op Ctrl+C op een pc of Command+C op een Mac).
  6. Klik op het klembordpictogram om te plakken (of druk op Ctrl+V op een pc of Command+V op een Mac).
    • Optioneel: In het dialoogvenster dat wordt weergegeven, vinkt u het selectievakje naast Nieuwe campagnes onderbreken na plakken aan als u nieuwe campagnes wilt maken die zijn onderbroken. Als u dit selectievakje niet aanvinkt, worden kopieën van campagnes die actief waren toen ze werden gekopieerd, ook actief wanneer ze worden geplakt.
  7. Klik op Plakken.

U beschikt nu over een nieuwe campagne met dezelfde structuur en instellingen als uw oorspronkelijke campagne (met inbegrip van targetinginstellingen, biedstrategieën, uitsluitingszoekwoorden enz.). De campagne heeft echter geen campagne-, zoekwoord- of advertentiegeschiedenis en ook geen statistieken. Als u beide campagnes actief wilt houden, raden we u aan de oorspronkelijke campagne te blijven weergeven (zodat de geschiedenis die de campagne al heeft gegenereerd, bewaard blijft) en de nieuwe campagne aan te passen.

Opmerking: U kunt geen beëindigde campagnes kopiëren.

Opmerking: Campagnes kunnen aan verschillende externe elementen zijn gekoppeld, zoals targeting of uitsluitingen. Als een gekoppeld element is beëindigd, kan dit niet worden gekopieerd.
Zoekwoorden kopiëren

Ga als volgt te werk om zoekwoorden te kopiëren vanuit een advertentiegroep in een campagne in het zoeknetwerk:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden
  4. Vink de selectievakjes aan naast de zoekwoorden die u wilt kopiëren. Klik vervolgens in het dropdownmenu Bewerken op Kopiëren (of druk op Ctrl+C op een pc of Command+C op een Mac).
  5. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentiegroepen.
  6. Klik op de advertentiegroep waar u de gekopieerde zoekwoorden in wilt plakken.
  7. Klik op het klembordpictogram om te plakken (of druk op Ctrl+V op een pc of Command+V op een Mac).
    • Optioneel: In het dialoogvenster dat wordt weergegeven, vinkt u het selectievakje naast Nieuwe zoekwoorden onderbreken na plakken aan als u nieuwe zoekwoorden wilt maken die zijn onderbroken. Anders zijn kopieën van zoekwoorden die actief waren toen ze werden gekopieerd, ook actief wanneer ze worden geplakt.
  8. Klik op Plakken.

Wanneer u zoekwoorden kopieert, gebruiken ze het budget van de campagne waarin u ze plakt. U kunt ook de bijbehorende biedingen en URL's van bestemmingspagina's kopiëren. U kunt ook de bijbehorende biedingen en URL-overschrijvingen van bestemmingspagina's kopiëren, als ze bestaan. Anders kunt u biedingen en URL's van bestemmingspagina's voor deze zoekwoorden instellen nadat u ze heeft geplakt.

Ga als volgt te werk om zoekwoorden te kopiëren vanuit een advertentiegroep in een campagne in het Display Netwerk:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden.
  4. Klik op Display-/videozoekwoorden.
  5. Vink de selectievakjes aan naast de zoekwoorden die u wilt kopiëren. Klik vervolgens in het dropdownmenu Bewerken op Kopiëren (of druk op Ctrl+C op een pc of Command+C op een Mac).
  6. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentiegroepen.
  7. Vink het selectievakje links van de advertentiegroep aan waarin u de gekopieerde zoekwoorden wilt plakken.
  8. Klik in het dropdownmenu Bewerken op Plakken (of druk op Ctrl+V op een pc of Command+V op een Mac).
    • Optioneel: In het dialoogvenster dat wordt weergegeven, vinkt u het selectievakje naast Nieuwe zoekwoorden onderbreken na plakken aan als u nieuwe zoekwoorden wilt maken die zijn onderbroken. Als u dit selectievakje niet aanvinkt, zijn kopieën van zoekwoorden die actief waren toen ze werden gekopieerd, ook actief wanneer ze worden geplakt.
  9. Klik op Plakken.
Advertenties kopiëren

Ga als volgt te werk om advertenties naar een andere advertentiegroep te kopiëren:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  4. Vink de selectievakjes aan naast de advertenties die u wilt kopiëren. Klik vervolgens in het dropdownmenu Bewerken op Kopiëren (of druk op Ctrl+C op een pc of Command+C op een Mac).
  5. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentiegroepen.
  6. Klik op de advertentiegroep waar u de gekopieerde advertenties in wilt plakken.
  7. Klik op het klembordpictogram om te plakken (of druk op Ctrl+V op een pc of Command+V op een Mac).
  8. Optioneel: In het dialoogvenster dat wordt weergegeven, vinkt u het selectievakje naast Nieuwe advertenties onderbreken na plakken aan als u nieuwe advertenties wilt maken die zijn onderbroken. Als u dit selectievakje niet aanvinkt, zijn kopieën van advertenties die actief waren toen ze werden gekopieerd, ook actief wanneer ze worden geplakt.
  9. Klik op Plakken.
Advertentiegroepen kopiëren

Ga als volgt te werk om advertentiegroepen te kopiëren naar een andere campagne:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentiegroepen.
  4. Vink de selectievakjes aan naast de advertentiegroepen die u wilt kopiëren. Klik vervolgens in het dropdownmenu Bewerken op Kopiëren (of druk op Ctrl+C op een pc of Command+C op een Mac).
  5. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  6. Klik op de campagne waar u de gekopieerde advertentiegroepen in wilt plakken.
  7. Klik op het klembordpictogram om te plakken (of druk op Ctrl+V op een pc of Command+V op een Mac).
  8. Optioneel: In het dialoogvenster dat wordt weergegeven, vinkt u het selectievakje naast Nieuwe advertentiegroepen onderbreken na plakken aan als u nieuwe advertentiegroepen wilt maken die zijn onderbroken. Als u dit selectievakje niet aanvinkt, zijn kopieën van advertentiegroepen die actief waren toen ze werden gekopieerd, ook actief wanneer ze worden geplakt.
  9. Klik op Plakken.

Tips

• U kunt meerdere campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden tegelijk kopiëren en plakken. Volg hiervoor de instructies voor kopiëren, maar vink in plaats van één meerdere selectievakjes voor campagnes, advertentiegroepen, advertenties of zoekwoorden aan.
  • U moet standaard- of beheerderstoegang hebben om te kunnen kopiëren en plakken. Gebruikers met alleen toegang via e-mail of alleen-lezen toegang kunnen niet kopiëren of plakken.
  • Elementen die u niet of niet meer kunt maken (beëindigde items, beëindigde campagnes enz.), kunnen ook niet worden gekopieerd en geplakt.