Videokampanjoiden joukkohallintatyökalut

Huom. Jos sinulla on ylimmän tason hallinnoijan tili, jolla on useita alahallinnoijatilejä ja asiakastilejä, ylimmän tason hallinnoijan omistamat joukkotoiminnot näkyvät vain hänen tilillään. Ne eivät näy alahallinnoija- ja asiakastileillä.

Google Adsin joukkohallintatyökalujen avulla voit entistä tehokkaammin luoda ja hoitaa videokampanjoita ja -mainoksia sekä luoda niihin liittyviä raportteja kerralla. Seuraavassa on muutamia käytettävissä olevia työkaluja:

• Joukkolataukset: Luo ja muokkaa satoja videokampanjoita kerralla sen sijaan, että loisit ja muokkaisit niitä yksitellen. Kun lataat laskentataulukon kampanjoistasi, mainosryhmistäsi tai mainoksistasi, voit muokata niitä offline-tilassa ja ladata sitten laskentataulukon takaisin tilillesi.
  • Joukkomuokkaus heti: Kun haluat muokata useaa tilisi elementtiä kerralla, voit käyttää Kampanjat-, Mainosryhmät- ja Mainokset-sivuilla olevaa avattavaa Muokkaa-valikkoa. Joukkomuokkauksen avulla säästät aikaa, sillä tällöin yhden tai usean kampanjasi monia kohteita päivitetään samanaikaisesti. Voit katsoa tilisi muokkauksia 90 viime päivän ajalta klikkaamalla Viimeisimmät joukkomuokkaukset ‑valikkovaihtoehtoa.
  • Automaattiset säännöt: Automatisoi tilillesi tehtävät muutokset (kuten hintatarjoukset, budjetit ja tila) määrittämiesi ehtojen perusteella. Voit esimerkiksi automatisoida videomainostesi tilaan ja katselukertakohtaisiin hintatarjouksiin tehtävät muutokset valitsemiesi ehtojen mukaan.
  • Hallinnoijan tilin raportointi: Voit luoda, ladata ja hoitaa kaikkien hallinnoitujen tiliesi eri tulosraportteja hallinnoijan tilin raportointikuvakkeen alla olevasta Raportit‑kohdasta. Jos haluat tietää, miten tehokkaita videokampanjasi ovat, voit lisätä näihin raportteihin tietoja, kuten näyttökerrat ja katseluprosentin. Lisäksi voit tarkentaa raportointia entisestään suodattamalla kampanjat ainoastaan Video-kampanjatyypin mukaan.
  • Google Ads Editor: Voit luoda ja muokata videokampanjoita Google Ads Editorissa.
  • Google Ads ‑skriptit: Voit automatisoida Google Ads ‑tilisi toimintoja JavaScript-koodin avulla. Skriptien avulla voit esimerkiksi muokata hintatarjouksia, keskeyttää mainosryhmiä ja hoitaa tilisi kohteita. Lue lisää

Joukkolataukset

Lataamalla laskentataulukon, joka sisältää kaikki videokampanjoidesi, -mainosryhmiesi tai -mainostesi elementit, voit luoda, muokata, lisätä tai poistaa näitä elementtejä nopeasti yhdellä kertaa. Näet muutokset tililläsi heti päivitetyn laskentataulukon lähettämisen jälkeen. Lue lisää muutosten tekemisestä joukkolähetysten avulla.

Joukkomuokkaus heti

Tee laajoja muutoksia videokampanjoihisi, mainosryhmiisi ja mainoksiisi.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
Joukkomuokkaa heti videokampanjoitasi, ‑mainoksiasi ja ‑asetuksiasi
  1. Klikkaa Google Ads ‑tilillä Kampanjat‑kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse KampanjatMainosryhmät tai Mainokset.
Huom. Videokampanjasi näkyvät avattavassa Kaikki kampanjat ‑valikossa muiden kampanjatyyppiesi kanssa. Tämän avattavan valikon kautta voit tarkastella pelkkiä videokampanjoitasi valitsemalla Videokampanjat.
  1. Valitse taulukosta muokattavien kohteiden valintaruudut ja klikkaa sitten Muokkaa-vaihtoehtoa.
  2. Valitse Muokkaa‑valikosta vaihtoehdot, jotka liittyvät muokattaviin elementteihin (esimerkiksi hintatarjoukset, mainokset tai kohdistustavat).

Huom. Voit tarkastella tilisi muokkauksia 90 viime päivän ajalta klikkaamalla Viimeisimmät joukkomuokkaukset ‑valikkovaihtoehtoa. Viimeisimmät joukkomuokkaukset ‑vaihtoehto näkyy vain Kampanjat‑, Mainosryhmät‑ ja Mainokset‑sivujen Muokkaa‑valikossa.

Automaattiset säännöt

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Käyttämällä automaattisia sääntöjä säästät aikaa, sillä sinun ei tarvitse jatkuvasti valvoa videokampanjoitasi eikä tehdä muutoksia itse. Automaattisten sääntöjen avulla voit esimerkiksi

• ajoittaa videomainoksesi näkymään tiettyinä vuorokaudenaikoina
  • muokata hintatarjouksia vuorokaudenajan, sesonkien tai muiden muuttuvien olojen mukaan.

Muista seuraavat seikat

Järjestelmä ei ole yhtä älykäs kuin sinä, joten määritä oikeanlaiset rajat säännöillesi ja tarkista lokisi aina silloin tällöin. Näin voit varmistaa, että sääntöjen avulla suoritetut toiminnot pohjautuvat riittäviin tietoihin.

Luo automaattisia sääntöjä videokampanjoillesi, mainosryhmillesi tai mainoksillesi
  1. Klikkaa Google Ads ‑tilillä Kampanjat‑kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse KampanjatMainosryhmät tai Mainokset ja klikkaa sitten avattavaa Automaattinen‑valikkoa.
  4. Valitse Automaattinen‑valikosta jokin säännöistä.
  5. Anna säännön ehdot ja säännön käynnistämistä koskevat vaatimukset.
  6. Valitse Toistuvuus-valikosta, miten usein sääntö suoritetaan (esimerkiksi päivittäin tai ainoastaan kerran tiettynä päivänä ja kellonaikana) sekä ajanjakso vaatimustesi arvioimista varten. Anna sitten säännöllesi nimi ja valitse, millä tavoin haluat ilmoituksen, kun sääntö suoritetaan.
  7. Vahvista, että olet määrittänyt säännön haluamallasi tavalla, klikkaamalla Esikatsele tulokset ‑painiketta. Esikatselun avulla ainoastaan vahvistetaan sääntö. Toiminto ei tee pysyviä muutoksia tilillesi.
  8. Klikkaa Tallenna.
  9. Kun olet luonut säännön, on tärkeää tarkkailla, että se varmasti toimii haluamallasi tavalla. Voit hallinnoida sääntöjäsi valitsemalla Hallinnoi sääntöjä ‑vaihtoehdon Automaattinen-valikosta. Näkyviin tulee sääntöluettelo. Voit keskeyttää, ottaa käyttöön tai poistaa sääntöjä Tila‑sarakkeessa tai muokata niitä Toiminnot‑sarakkeessa.
  10. Aina kun sääntö suoritetaan, lokitaulukkoon ilmestyy merkintä. Voit tarkastella lisätietoja säännön tekemistä muutoksista valitsemalla Näytä tiedot.

Hallinnoijan tilin raportointi

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Hallinnoijan tilillä voit luoda tehokkuusraportin kaikista hallinnoimistasi videotileistä.

Luo kaikkia tilejä koskevia videokampanjaraportteja hallinnoijan tileillä
  1. Klikkaa Google Ads ‑tilillä Kampanjat‑kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Vinkit ja raportit ‐valikkoa.
  3. Valitse Raporttityökalu.
  4. Klikkaa raportointikuvaketta  ja valitse sitten Ennalta määritetyt raportit > Perus > Kampanja.
  5. Klikkaa Kampanjatyyppi-kohdan vierestä suodatuskuvaketta Suodatinkuvake ja valitse sitten Video.
  6. Klikkaa Käytä.
  7. Klikkaa latauskuvaketta Download ja valitse sitten haluamasi tiedostotyyppi.

Raporttisi ladataan tietokoneellesi.

Luo ja muokkaa videokampanjoita Google Ads Editorissa

Google Ads Editorissa voit luoda ja hoitaa videokampanjoita sekä muokata videokampanja-asetuksia. TrueView- ja puskurivideomainokset ovat interaktiivinen tapa tavoittaa asiakkaat YouTubessa ja muualla internetissä.Muista, että Google ei tue TrueView for Shopping ‑kampanjoita, mobiilisovelluksen asennuskampanjoita eikä toimintakehotuspeittokuvia.

Videokampanjan luominen

1. Valitse tilin puunäkymästä tili, jolla haluat videokampanjan näkyvän.
  2. Valitse tyyppiluettelosta Kampanjat.
  3. Valitse datanäkymän yläpuolelta Lisää kampanja.
  4. Valitse datanäkymästä uusi kampanja.
  5. Valitse muokkauspaneelin avattavasta Kampanjatyyppi-valikosta Video.

Videokampanjan muokkaaminen

1. Valitse tilin puunäkymästä muokattavan kampanjan sisältävä tili.
  2. Valitse tyyppiluettelosta Kampanjat.
  3. Valitse muokattava kampanja.

Seuraavaksi voit muuttaa asetuksia. Voit esimerkiksi lisätä sisällön poissulkemisia, joiden avulla voit määrittää kohteet, joissa et halua mainosten näkyvän.

1. Voit lisätä sisällön poissulkemisia valitsemalla Sisällön poissulkemiset ‑osiossa Muokkaa.
  2. Valitse sivustoluokat, sisältöluokat tai mainoksen sijoitteluluokat, joissa et halua mainostesi näkyvän.
  3. Klikkaa OK.

Voit muuttaa verkoston asetuksia valitsemalla Videoasetukset ja sen jälkeen YouTube‑haku, YouTube‑videot tai Sisällytä videokumppanit. Hintatarjousstrategia‑osion avattavan valikon avulla voit myös muuttaa hintatarjousstrategiaksesi vaihtoehdon Manuaalinen katselukertakohtainen hinta.

Mainosryhmien luominen tai muokkaaminen

1. Valitse tilin puunäkymästä muokattavan kampanjan sisältävä tili.
  2. Valitse tyyppiluettelosta Mainosryhmät.
  3. Luo uusi mainosryhmä valitsemalla Lisää mainosryhmä tai valitse muokattavaksi jokin aiemmin luotu mainosryhmä.

Seuraavaksi voit muokata eri kenttiä, kuten suosituimman sisällön hintatarjouksen muokkauskenttää. Sen avulla voit asettaa hintatarjousmuokkauksia sisällölle, joka on järjestelmämme laskelmien mukaan keskimääräistä suositumpaa, jolla on keskimääräistä enemmän impressioita päivässä ja keskimääräistä enemmän liikennettä ja joka aktivoi katsojia muuta sisältöä paremmin.

Jos olet luomassa uutta mainosryhmää, valittavanasi on kaksi mainostyyppiä: In-Stream ja In-Display.

Mainosten luominen ja muokkaaminen

1. Valitse tilin puunäkymästä muokattavan kampanjan sisältävä tili.
  2. Valitse tyyppilistasta Mainokset ja elementit.
  3. Jos mainosryhmäsi muotoasetus on In‑Stream, valitse TrueView In‑Stream ‑videomainokset. Jos mainosryhmäsi muotoasetus on In‑Display, valitse TrueView In‑Display ‑videomainokset.
  4. Voit muokata muokkauspaneelin kenttiä, kuten videotunnusta, lopullista URL‑osoitetta ja tilaa. Voit myös ladata kuvan mainostasi varten valitsemalla Täydentävä banneri ‑osiosta Valitse kuva.

Muista: Mainosmuodon on vastattava mainosryhmän tyyppiä. Jos sinulla on esimerkiksi In‑Stream-mainosryhmä, kyseisessä mainosryhmässä voi olla vain In‑Stream-mainoksia.