Om værktøjer til masseadministration af videokampagner

Bemærk! Hvis du har en managerkonto på øverste niveau med flere undermanagerkonti med forskellige kundekonti, kan massehandlinger, som ejes af managerkontoen på øverste niveau, kun ses af den pågældende konto og ikke af nogen undermanager- eller kundekonti.

Hvis du bruger værktøjer til masseadministration i Google Ads, kan du effektivisere oprettelsen, rapporteringen og administrationen af dine videokampagner og -annoncer. Vi tilbyder bl.a. følgende værktøjer:

• Masseuploads: Opret og rediger hundredvis af videokampagner samtidig i stedet for én ad gangen. Hvis du downloader et regneark med dine kampagner, annoncegrupper eller annoncer, kan du redigere dem offline og derefter uploade regnearket til din konto igen.
  • Direkte masseredigering: Brug rullemenuen Rediger på siderne Kampagner, Annoncegrupper og Annoncer til at justere mere end ét element på din konto ad gangen. Når du bruger masseredigering, sparer du tid ved at opdatere flere elementer i én kampagne eller på tværs af flere kampagner samtidig. Du kan se de ændringer, der er foretaget på din konto i løbet af de seneste 90 dage, hvis du klikker på Nylige masseredigeringer i menuen.
  • Automatiserede regler: Automatiser ændringer på din konto (f.eks. bud, budgetter og status) ud fra kriterier, du angiver. Du kan f.eks. automatisere ændringer af status for dine videoannoncer og dine CPV-bud (cost-per-view) ud fra betingelser, du vælger.
  • Managerkontorapportering: I Rapporter-indstillingen under rapporteringsikonet  på en managerkonto kan du oprette, downloade og administrere en række effektivitetsrapporter på alle dine managerstyrede konti. Du ser, hvordan dine videokampagner klarer sig, ved at tilføje metrics som visninger og visningsrate til rapporterne. Hvis du vil begrænse omfanget af rapporterne yderligere, kan du filtrere med kampagnetypen "Video".
  • Google Ads Editor: Du kan oprette og redigere dine videokampagner med Google Ads Editor.
  • Google Ads-scripts: Du kan automatisere handlinger på din Google Ads-konto ved hjælp af JavaScript-kode. Du kan bruge scripts til at ændre bud, sætte annoncegrupper på pause, administrere elementer på din konto og meget mere. Få flere oplysninger

Masseuploads

Hvis du downloader et regneark, der indeholder alle elementer af dine kampagner, annoncegrupper eller annoncer, kan du hurtigt oprette, redigere, tilføje eller fjerne ethvert af disse elementer alle de steder, hvor det er relevant. Når du uploader dit opdaterede regneark igen, kan du se ændringerne direkte på din konto. Få flere oplysninger om at foretage ændringer med masseuploads.

Direkte masseredigering

Foretag omfattende ændringer på tværs af dine videokampagner, annoncegrupper og annoncer.

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
Foretag direkte masseredigering af videokampagner, -annoncer eller -indstillinger
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner på sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner, Annoncegrupper eller Annoncer for at få flere oplysninger.
Bemærk!Du finder dine videokampagner på rullemenuen "Alle kampagner" sammen med dine eventuelle øvrige kampagnetyper. Du kan bruge denne rullemenu til kun at se dine videokampagner, hvis du vælger Videokampagner.
  1. Markér afkrydsningsfelterne ud for de elementer i tabellen, du vil redigere, og klik på Rediger.
  2. Vælg de relevante muligheder (f.eks. bud, annoncer eller målretningsmetoder) i menuen "Rediger" for de elementer, du vil redigere.

Bemærk!Du kan se de ændringer, der er foretaget på din konto i løbet af de seneste 90 dage, hvis du klikker på Nylige masseredigeringer i menuen. Muligheden "Nylige masseredigeringer" vises kun i menuen "Rediger" på siderne "Kampagner", "Annoncegrupper" og "Annoncer".

Automatiserede regler

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Hvis du bruger automatiserede regler, sparer du tid, fordi du reducerer behovet for at overvåge dine videokampagner og foretage hyppige, manuelle ændringer. Du kan bl.a. bruge automatiserede regler til følgende:

• Oprette en tidsplan, så dine videoannoncer vises på bestemte tidspunkter af dagen.
  • Tilpas dine bud ud fra tidspunktet på dagen, årstiden eller andre skiftende forhold.

Husk!

Systemet er ikke helt så klogt som dig, så angiv passende grænser for dine regler, og gennemgå jævnligt dine logfiler, så du kan være sikker på, at de handlinger, der foretages iht. reglerne, sker på baggrund af tilstrækkelige data.

Sådan opretter du automatiserede regler for dine videokampagner, annoncegrupper og annoncer
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner på sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner, Annoncegrupper, Annoncer. og derefter klikke på rullemenuen Automatiser.
  4. Vælg en af reglerne på menuen "Automatisering".
  5. Angiv dit regelkriterium og eventuelle krav til, hvordan reglen skal udløses.
  6. Vælg, hvor ofte reglen skal køre (f.eks. dagligt eller kun én gang på en bestemt dato og et bestemt tidspunkt), i menuen "Hyppighed", og angiv den tidsperiode, reglen skal evaluere data fra. Herefter indtaster du et navn til din regel og vælger, hvordan du gerne vil underrettes, når din regel kører.
  7. Klik på knappen Vis eksempel på resultater for at verificere, at du har konfigureret reglen på den måde, du vil have den til at køre. Formålet med forhåndsvisningen er udelukkende at verificere reglen. Der foretages ingen permanente ændringer på din konto.
  8. Klik på Gem.
  9. Når du har oprettet din regel, er det vigtigt at holde øje med den, så du er sikker på, at den fungerer, som den skal. Du administrerer dine regler ved at vælge Administrer regler i rullemenuen "Automatisering". Det giver dig en liste over dine regler. Du kan sætte dem på pause, aktivere eller fjerne dem (i kolonnen "Status") eller redigere dem (i kolonnen "Handlinger").
  10. Hver gang en regel kører, vises der en post i logtabellen. Klik på Se detaljer for at få specifikke oplysninger om, hvad hver enkelt regel har ændret.

Managerkontorapportering

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

På en managerkonto kan du køre en effektivitetsrapport på tværs af alle dine administrerede videokonti.

Sådan opretter du en rapport om videokampagneeffektivitet på tværs af konti på en managerkonto:
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Indsigt og rapporter i sektionsmenuen.
  3. Klik på Værktøj til rapportredigering.
  4. Klik på rapporteringsikonet  og derefter på Foruddefinerede rapporter > Grundlæggende > Kampagne.
  5. Klik på filterikonet Filterikon ud for Kampagnetype, og vælg Video.
  6. Klik på Anvend.
  7. Klik på downloadikonet Download, og vælg derefter den ønskede filtype.

Din rapport downloades nu til din computer.

Brug Google Ads Editor til at oprette og redigere dine videokampagner

Google Ads Editor giver dig mulighed for at oprette og administrere videokampagner samt redigere indstillingerne for dine videokampagner. TrueView- og bumpervideoannoncer giver dig mulighed for at engagere dine kunder på YouTube og forskellige steder på internettet på en spændende og interaktiv måde. Husk! TrueView til Shopping-kampagner og TrueView til kampagner for installationer af mobilapps samt overlejringer med opfordring til handling understøttes ikke.

Opret en videokampagne

1. Vælg den konto, hvor videokampagnen skal vises, i kontotræet.
  2. Vælg Kampagner på typelisten.
  3. Klik på Tilføj kampagne over datavisningen.
  4. Vælg den nye kampagne i datavisningen.
  5. Vælg Video på rullemenuen Kampagnetype i redigeringspanelet.

Rediger en videokampagne

1. Vælg den konto, der indeholder den kampagne, du ønsker at redigere, i kontotræet.
  2. Vælg Kampagner på typelisten.
  3. Vælg den kampagne, som du vil redigere.

Du kan nu ændre dine indstillinger, f.eks. tilføje indholdsudelukkelser, hvilket giver dig mulighed for at angive, hvor du ikke ønsker at vise dine annoncer.

1. Klik på "Rediger" under sektionen "Indholdsudelukkelser" for at tilføje indholdsudelukkelser.
  2. Vælg de kategorier af websites, indhold eller annonceplaceringer, hvor du ikke ønsker at vise dine annoncer.
  3. Klik på OK.

Du kan ændre dine netværksindstillinger ved at klikke på Videoindstillinger og vælge YouTube-søgning, YouTube-videoer eller Inkluder videopartnere. Du kan også ændre din budstrategi til "Manuel CPV" ved hjælp af rullemenuen under sektionen "Budstrategi".

Opret eller rediger annoncegrupper

1. Vælg den konto, der indeholder den kampagne, du ønsker at redigere, i kontotræet.
  2. Vælg Annoncegrupper på typelisten.
  3. Klik på Tilføj annoncegrupper for at oprette en ny annoncegruppe, eller vælg en eksisterende annoncegruppe for at redigere den.

Du kan herefter redigere de forskellige felter, herunder budjusteringen for indhold på topniveau. Dette giver dig mulighed for at angive budjusteringer for indhold, der af vores system er blevet vurderet som mere populært, som ser ud til at opnå et større antal eksponeringer pr. dag, og som opnår højere niveauer af trafik og seerengagement.

Hvis du opretter en ny annoncegruppe, kan du vælge to forskellige annoncetyper: In-stream eller In-display.

Opret og rediger annoncer

1. Vælg den konto, der indeholder den kampagne, du vil redigere, i kontotræet.
  2. Vælg Annoncer og aktiver på typelisten.
  3. Hvis din annoncegruppes formatindstilling er "In-stream", skal du vælge TrueView In-stream-videoannoncer. Hvis din annoncegruppes formatindstilling er "In-display", skal du vælge TrueView In-display-videoannoncer.
  4. Du kan redigere felterne, f.eks. video-id, endelig webadresse og status, i redigeringspanelet. Du kan også uploade et billede til din annoncer ved at klikke på Vælg billede i sektionen "Tillægsbanner".

Husk! Dit annonceformat skal matche annoncegruppetypen. Hvis du f.eks. har en In-stream-annoncegruppe, kan du kun have In-stream-annoncer i den pågældende annoncegruppe.