Mitä mainosten ajoitus tarkoittaa?

Mainosten ajoituksen avulla voit valita päivät ja kellonajat, jolloin Google Ads ‑kampanjoidesi mainoksia näytetään.

Mainoksia voidaan yleensä näyttää ympäri vuorokauden. Mainosten ajoituksella voit kuitenkin määrittää mainokset näkymään ainoastaan haluttuina kellonaikoina tai viikonpäivinä. Mainoksia voidaan näyttää esimerkiksi vain tiistaisin tai päivittäin klo 15–18. Mainosten ajoituksen avulla kampanja voidaan pitää käynnissä kaiken aikaa tai vaikkapa vain 15 minuuttia viikossa.

Sinun on helpompi päättää, milloin haluat mainostesi näkyvän, kun luot tuntiraportin. Siitä näet, mihin aikaan päivästä mainoksesi saavat arvokkainta liikennettä.

Mainokset ajoitetaan kampanjatasolla Muokkaa kampanja-asetuksia ‑sivulla. Ainutlaatuisen mainosten ajoitustyökalun avattavista luetteloista voit valita kellonajat, joina mainokset näkyvät. Joukkomuokkauksen avulla voit halutessasi tehdä kaikkia päiviä, arkipäiviä tai viikonloppuja koskevat muutokset yhdellä kertaa.

Mainosten ajoitukseen kuuluu myös lisäasetus, jonka avulla voit muuttaa mainosten hinnoittelua kellonajan mukaan. Jos esimerkiksi huomaat, että mainoksesi toimivat parhaiten klo 8–11, voit tarjota korkeamman hinnan tuona aikana tapahtuvista näyttökerroista tai klikkauksista. Lue lisää Tarkennettu-tilasta.

Ajanjakson valitseminen tarkoittaa, että mainokset ovat näytettävissä kyseisenä aikana, mutta tämä ei ole tae siitä, että ne saavat näyttökertoja tai klikkauksia. Google Adsin tavanomaiset säännöt ovat edelleen voimassa, ja mainoksesi kilpailevat näyttökerroista muiden mainosten kanssa normaaliin tapaan.

Huomioitavaa raportoinnista: Mainoksen näyttäminen päättyy sille määrittämäsi aikataulun mukaan. Koska klikkausten raportointi voi kuitenkin viivästyä, klikkauksia saatetaan tallentaa vielä tunti mainoksen näyttöajan päättymisen jälkeen. Nämä klikkaukset eivät ole virheitä, vaan ne on tehty ajoitetun jakson aikana.

Mainosten ajoitusta voidaan käyttää kaikissa Google Ads ‑kampanjoissa. Jos lisäasetus on käytössä, hintatarjouskerroin vaikuttaa sekä klikkauskohtaisiin hintoihin (CPC) että tuhannen näyttökerran hintoihin (CPM).

Mainosten ajoitus ei nosta eikä laske käytettävää budjettia. Google Ads ‑järjestelmä pyrkii käyttämään normaalin päiväbudjettisi niiden tuntien aikana, jolloin mainoksiasi näytetään. Lue lisää mainosten ajoituksesta ja Google Ads ‑budjetista.

Kampanjan mainosaikataulu määritetään kahdessa vaiheessa. Aluksi kampanjassa otetaan käyttöön mainosten ajoitus, ja vasta sen jälkeen määritetään kellonajat, jolloin mainoksen halutaan näkyvän. Lue lisää mainosten ajoituksen käyttöönotosta ja käytöstä.

Mainosten ajoitus on käytettävissä vain Google Adsin vakioversiossa. Jos sinulla on aloitusversio, sinun on päivitettävä vakioversioon, ennen kuin voit ottaa käyttöön mainosten ajoituksen.