Tietoja sisällön poissulkemisista ja sivustoluokkavaihtoehdoista

Sisällön poissulkemisasetusten avulla voit estää mainostesi näyttämisen sellaisten verkkosivustojen, videoiden ja mobiilisovellusten yhteydessä, jotka eivät välttämättä sovi yhteen brändisi kanssa tai edistä mainontatavoitteitasi. Tässä artikkelissa kerrotaan sisällön poissulkemisvaihtoehdoista, jotka ovat käytettävissä Video‑ ja Display‑kampanjoissa.

Sisällön poissulkemiset voidaan toteuttaa kampanjoissa monella eri tavalla. Voit esimerkiksi sulkea pois suoratoistovideot, arkaluontoiset yhteiskunnalliset aiheet ja vain aikuisille tarkoitetun sisällön. Näin voit hallita tarkasti sitä, missä mainoksiasi näytetään Display-verkostossa ja YouTubessa. Voit määrittää sisällön poissulkemisia yksittäiselle kampanjalle kampanjan asetuksissa tai kaikille kelvollisille kampanjoille Google Ads ‑tililläsi.

Googlen käytännöt määrittävät, minkä tyyppistä sisältöä Display-verkostossa ja YouTubessa näytettävillä mainoksilla voidaan kaupallistaa. Tässä luetellut sisältöasetukset tarjoavat sinulle lisää valinnanvaraa, sillä voit sulkea pois sisältötyyppejä, jotka ovat käytäntöjemme mukaisia mutta jotka eivät välttämättä sovi yhteen brändisi tai liiketoimintasi kanssa.

Suosittelemme lukemaan myös YouTuben ohjeet mainostajille sopivan sisällön luomiseen.

Sisällön poissulkemisvaihtoehtojen luettelo

Videokampanjat

Videokampanjoiden sisällön poissulkemisvaihtoehdot löytyvät kampanja-asetuksista. Käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat tässä:

Mainosjakaumatyypit

Mainosjakaumatyyppien avulla voit sulkea pois arkaluontoiset sisältöluokat, jotka eivät sovi brändiisi tai kampanjasi viestiin.

Voit valita seuraavista mainosjakaumatyypeistä. Voit myös katsoa lisätietoja siitä, mitä sisältötyyppejä kukin mainosjakaumatyyppi sisältää.

Laajennettu mainosjakauma

Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit näyttää mainoksia kaikkien sellaisten YouTubessa ja Googlen videokumppaneiden sivustoilla näytettävien videoiden yhteydessä, jotka noudattavat tuloutusta koskevia vaatimuksiamme. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto brändeille, jotka haluavat näyttää mainoksiaan mahdollisimman laajasti kaikkien sellaisten videoiden yhteydessä, joissa voidaan näyttää mainoksia. Tällaisia ovat esimerkiksi videot, joissa käytetään voimakkaita kirosanoja komediallisessa tai dokumentaarisessa kontekstissa tai joissa esiintyy voimakasta väkivaltaa (kuten videopeleissä).

Vakiomainosjakauma (suositeltu)

Tämä mainosjakaumatyyppi on oletusarvoisesti käytössä kaikilla Google Ads ‑tileillä. Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit näyttää mainoksia monipuolisesti sellaisen sisällön yhteydessä, joka sopii useimmille brändeille. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi suositut musiikkivideot, dokumentit ja elokuvatrailerit. Sisältö, jonka yhteydessä mainoksia voidaan näyttää, on määritelty mainostajille sopivaa sisältöä koskevissa ohjeissamme. Niissä otetaan huomioon esimerkiksi kirosanojen voimakkuus ja toistuvuus sekä käsiteltävän asian, kuten arkaluontoisten tapahtumien, sopivuus. Mainoksia ei näytetä esimerkiksi sellaisen sisällön yhteydessä, joka sisältää toistuvaa voimakasta kiroilua, vahvasti seksuaalista sisältöä tai järkyttävää väkivaltaa.

Rajoitettu mainosjakauma

Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit näyttää mainoksia rajatun sisällön yhteydessä. Tämä sopii brändeille, joilla on tarkat ohjeet sopimattoman kielenkäytön ja seksuaalisesti vihjailevan sisällön suhteen. Sisältö on rajatumpaa kuin mitä mainostajille sopivaa sisältöä koskevissa ohjeissamme on määritelty. Tässä mainosjakaumatyypissä hyväksytyt videot täyttävät tiukat vaatimukset etenkin sopimattoman kielenkäytön ja seksuaalisesti vihjailevan sisällön suhteen. Mainoksiasi ei esimerkiksi näytetä joidenkin YouTuben suosituimpien musiikkivideoiden tai muun popkulttuurisisällön yhteydessä YouTubessa ja Googlen videokumppaneiden sivustoilla.

Digitaaliset sisältötunnisteet

• DL-G: Sisältö soveltuu kaikille yleisöille (valittavana myös "Koko perheelle soveltuva sisältö").
  • DL-PG: Sisältö soveltuu useimmille yleisöille vanhempien harkinnan mukaan.
  • DL-T: Sisältö soveltuu teini-ikäisille ja sitä vanhemmille.
  • DL-MA: Sisältö soveltuu vain aikuisille.
  • Ei vielä luokiteltu: Sisältöä ei ole vielä luokiteltu, koska tarkistusprosessi on kesken.

Sisältötyyppi

• Upotetut YouTube-videot: Videot, jotka on upotettu YouTube.comin ulkopuolisille verkkosivustoille.
  • Suoratoistovideot: Internetin kautta suoratoistettu video live-tapahtumista.

Display-kampanjat

Arkaluontoinen sisältö

• Tragediat ja konfliktit: Sulkee pois taisteluita tai sotatilanteita esittävän järkyttävän sisällön.
  • Arkaluontoiset yhteiskunnalliset kysymykset: Sulkee pois videot, joiden tarkoituksena on aiheuttaa reaktio kiistanalaiseen asiaan.
  • Hävyttömyydet ja karkea kielenkäyttö: Sulkee pois satunnaisia tai lieviä kirosanoja käyttävän sisällön sekä viihde‑, komedia‑, satiiri‑ ja musiikkisisällön, jossa käytetään kirosanoja.
  • Seksiin vihjaava sisältö: Sulkee pois seksiä tai seksiin liittyviä tuotteita sisältävät materiaalit.
  • Sensaatiohakuinen ja järkyttävä sisältö: Sulkee pois sisällön, jossa näytetään katastrofeissa tai onnettomuuksissa loukkaantuneita tai kuolleita henkilöitä.

Digitaaliset sisältötunnisteet

• DL-G: Sisältö soveltuu kaikille yleisöille (valittavana myös "Koko perheelle soveltuva sisältö").
  • DL-PG: Sisältö soveltuu useimmille yleisöille vanhempien harkinnan mukaan.
  • DL-T: Sisältö soveltuu teini-ikäisille ja sitä vanhemmille.
  • DL-MA: Sisältö soveltuu vain aikuisille.
  • Ei vielä luokiteltu: Sisältöä ei ole vielä luokiteltu, koska tarkistusprosessi on kesken.

Videosisällön tyypit

• YouTube‑suoratoistovideo: YouTuben kautta suoratoistettu video live‑tapahtumasta.
  • Upotetut YouTube-videot: Videot, jotka on upotettu YouTube.comin ulkopuolisille verkkosivustoille.
  • Sivun alaosa: Sivun osa, joka on vieritettävä näkyviin.
  • Varatut verkkotunnukset: Rekisteröidyt verkkotunnukset, joihin ei ole vielä lisätty sivustoja.
  • Videon sisäinen: Video, jossa mainokset näytetään videosoittimessa.