Sisältöjen poissulkemiset

Jotta voit saada kattavan ja yhdistetyn näkymän yleisökohdistukseesi ja jotta sisältökohdistuksen hallinta ja optimointi olisi entistä yksinkertaisempaa, olemme tehneet seuraavia parannuksia Google Adsiin:

Kaikki sisältökohdistustyypit löytyvät reunassa olevasta navigointipaneelin Sisältö-kohdasta

•  Sisältökohdistustyyppien Aiheet, Sijoittelut, Display-/Videomainosten avainsanat ja Poissuljetut on nyt jaoteltu reunassa olevan navigointivalikon Sisältö-välilehdelle. Jos haluat sulkea pois aiheita, sijoitteluita tai Display-/Videomainosten avainsanoja, klikkaa avausnuolta Alanuoli Poissuljetut-termin oikealta puolelta ja valitse poissuljettavat kohteet.

Sisällön poissulkemisasetusten avulla voit estää mainostesi näkymisen sellaisten verkkosivustojen, videoiden ja mobiilisovellusten yhteydessä, jotka eivät sovi yhteen brändisi kanssa tai edistä mainontatavoitteitasi. Tässä artikkelissa kerrotaan sisällön poissulkemisvaihtoehdoista, jotka ovat käytettävissä Video‑, Display‑ ja Maksimitulokset-kampanjoissa sekä Älykkäissä Shopping-kampanjoissa.

Kampanjoissa voi sulkea pois monenlaista sisältöä, esimerkiksi livestriimivideot, arkaluontoiset yhteiskunnalliset aiheet ja vain aikuisille tarkoitetun sisällön. Näin voit hallita tarkasti sitä, missä mainoksesi näkyvät Display-verkostossa ja YouTubessa. Voit määrittää sisällön poissulkemisia yksittäiselle kampanjalle kampanjan asetuksissa tai kaikille ehdot täyttäville kampanjoille Google Ads ‑tililläsi.

Googlen käytännöissä määritellään, minkätyyppistä sisältöä Display-verkostossa ja YouTubessa näkyvillä mainoksilla voidaan kaupallistaa. Tässä luetellut sisältöasetukset tarjoavat sinulle lisää valinnanvaraa, sillä voit sulkea pois sisältötyyppejä, jotka ovat käytäntöjemme mukaisia mutta jotka eivät välttämättä sovi yhteen brändisi tai liiketoimintasi kanssa.

Suosittelemme lukemaan myös YouTuben mainontaan sopivan sisällön säännöt.

Sisällön poissulkemisvaihtoehdot

Videokampanjat

Videokampanjoiden sisällön poissulkemisvaihtoehdot löytyvät kampanja-asetuksista. Käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat tässä:

Mainosinventaarityypit

Mainosinventaarityyppien avulla voit sulkea pois arkaluontoiset sisältökategoriat, jotka eivät sovi brändiisi tai kampanjasi viestiin.

Voit valita seuraavista mainosinventaarityypeistä. Voit myös katsoa lisätietoja siitä, mitä sisältötyyppejä kukin mainosinventaarityyppi sisältää.

Laajennettu mainosjakauma

Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit näyttää mainoksia kaikkien sellaisten YouTubessa ja Googlen videokumppaneiden sivustoilla näytettävien videoiden yhteydessä, jotka noudattavat tuloutusta koskevia vaatimuksiamme. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto brändeille, jotka haluavat näyttää mainoksiaan mahdollisimman laajasti kaikkien sellaisten videoiden yhteydessä, joissa voidaan näyttää mainoksia. Tällaisia ovat esimerkiksi videot, joissa käytetään voimakkaita kirosanoja komediallisessa tai dokumentaarisessa kontekstissa tai joissa esiintyy voimakasta väkivaltaa (kuten videopeleissä).

Vakiomainosjakauma (suositeltu)

Tämä mainosjakaumatyyppi on oletusarvoisesti käytössä kaikilla Google Ads ‑tileillä. Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit näyttää mainoksia monipuolisesti sellaisen sisällön yhteydessä, joka sopii useimmille brändeille. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi suositut musiikkivideot, dokumentit ja elokuvatrailerit. Sisältö, jonka yhteydessä mainoksia voidaan näyttää, on määritelty mainostajille sopivaa sisältöä koskevissa ohjeissamme. Niissä otetaan huomioon esimerkiksi kirosanojen voimakkuus ja toistuvuus sekä käsiteltävän asian, kuten arkaluontoisten tapahtumien, sopivuus. Mainoksia ei näytetä esimerkiksi sellaisen sisällön yhteydessä, joka sisältää toistuvaa voimakasta kiroilua, vahvasti seksuaalista sisältöä tai järkyttävää väkivaltaa.

Rajoitettu mainosjakauma

Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit näyttää mainoksia rajatun sisällön yhteydessä. Tämä sopii brändeille, joilla on tarkat ohjeet sopimattoman kielenkäytön ja seksuaalisesti vihjailevan sisällön suhteen. Sisältö on rajatumpaa kuin mitä mainostajille sopivaa sisältöä koskevissa ohjeissamme on määritelty. Tässä mainosjakaumatyypissä hyväksytyt videot täyttävät tiukat vaatimukset etenkin sopimattoman kielenkäytön ja seksuaalisesti vihjailevan sisällön suhteen. Mainoksiasi ei esimerkiksi näytetä joidenkin YouTuben suosituimpien musiikkivideoiden tai muun popkulttuurisisällön yhteydessä YouTubessa ja Googlen videokumppaneiden sivustoilla.

Digitaalisen sisällön tunnisteet

• DL-G: Sisältö soveltuu kaikille yleisöille (valittavana myös "Koko perheelle soveltuva sisältö").
  • DL-PG: Sisältö soveltuu useimmille yleisöille vanhempien harkinnan mukaan.
  • DL-T: Sisältö soveltuu teini-ikäisille ja sitä vanhemmille.
  • DL-MA: Sisältö soveltuu vain aikuisille.
  • Ei vielä luokiteltu: Sisältöä ei ole vielä luokiteltu, koska tarkistusprosessi on kesken.

Sisältötyyppi

• Upotetut YouTube-videot: Videot, jotka on upotettu YouTube.comin ulkopuolisille verkkosivustoille.
  • Suoratoistovideot: Internetin kautta suoratoistettu video live-tapahtumista.

Display-kampanjat

Arkaluontoinen sisältö

• Tragediat ja konfliktit: Sulkee pois taisteluita tai sotatilanteita esittävän järkyttävän sisällön.
  • Arkaluontoiset yhteiskunnalliset kysymykset: Sulkee pois videot, joiden tarkoituksena on aiheuttaa reaktio kiistanalaiseen asiaan.
  • Hävyttömyydet ja karkea kielenkäyttö: Sulkee pois satunnaisia tai lieviä kirosanoja käyttävän sisällön sekä viihde‑, komedia‑, satiiri‑ ja musiikkisisällön, jossa käytetään kirosanoja.
  • Seksiin vihjaava sisältö: Sulkee pois seksiä tai seksiin liittyviä tuotteita sisältävät materiaalit.
  • Sensaatiohakuinen ja järkyttävä sisältö: Sulkee pois sisällön, jossa näytetään katastrofeissa tai onnettomuuksissa loukkaantuneita tai kuolleita henkilöitä.

Digitaalisen sisällön tunnisteet

• DL-G: Sisältö soveltuu kaikille yleisöille (valittavana myös "Koko perheelle soveltuva sisältö").
  • DL-PG: Sisältö soveltuu useimmille yleisöille vanhempien harkinnan mukaan.
  • DL-T: Sisältö soveltuu teini-ikäisille ja sitä vanhemmille.
  • DL-MA: Sisältö soveltuu vain aikuisille.
  • Ei vielä luokiteltu: Sisältöä ei ole vielä luokiteltu, koska tarkistusprosessi on kesken.

Videosisällön tyypit

• YouTube‑suoratoistovideo: YouTuben kautta suoratoistettu video live‑tapahtumasta.
  • Upotetut YouTube-videot: Videot, jotka on upotettu YouTube.comin ulkopuolisille verkkosivustoille.
  • Sivun alaosa: Sivun osa, joka on vieritettävä näkyviin.
  • Varatut verkkotunnukset: Rekisteröidyt verkkotunnukset, joihin ei ole vielä lisätty sivustoja.
  • Videon sisäinen: Video, jossa mainokset näytetään videosoittimessa.

Älykkäät Shopping ‑kampanjat

Mainosinventaarityypit

Mainosinventaarityyppien avulla voit sulkea Google Display ‐verkostosta pois arkaluontoiset sisältökategoriat, jotka eivät sovi brändiisi tai kampanjasi viestiin. Näitä poissulkemisia sovelletaan Googlen julkaisijakäytäntöjen ja Googlen julkaisijarajoitusten mukaisten suojausten lisäksi. Voit valita alla olevista mainosinventaarityypeistä.

Laajennettu mainosinventaari

Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit mainostaa koko Display-inventaarissa, joka täyttää Googlen julkaisijakäytäntöjen ja Googlen julkaisijarajoitusten kaupallistamisvaatimukset. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto brändeille, jotka haluavat mainostaa mahdollisimman laajasti koko mainosinventaarissa. Mainokset voivat näkyä esimerkiksi sellaisen sisällön yhteydessä, jossa on voimakasta kiroilua komediallisessa kontekstissa tai kappaleiden sanoituksissa tai joissa esiintyy voimakasta väkivaltaa (kuten videopeleissä).

Vakiomainosinventaari

Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit mainostaa monipuolisesti sellaisen sisällön yhteydessä, joka sopii useimmille brändeille. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi uutiset sekä ruokaan ja juomaan tai urheiluun liittyvä sisältö. Sopivan sisällön määrittelyssä otetaan huomioon esimerkiksi kiroilun voimakkuus ja toistuvuus sekä käsiteltävän asian, kuten arkaluontoisten tapahtumien, sopivuus. Mainokset eivät näy esimerkiksi sellaisen sisällön yhteydessä, jossa on toistuvaa voimakasta kiroilua, vahvasti seksuaalista sisältöä tai järkyttävää väkivaltaa.

Rajoitettu mainosinventaari

Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit mainostaa rajatun sisällön yhteydessä. Tämä sopii brändeille, joilla on tarkat ohjeet arkaluontoisen sisällön suhteen. Tässä inventaarityypissä käytettävissä oleva mainosinventaari täyttää tiukat vaatimukset etenkin sopimattoman kielenkäytön, väkivallan ja seksiin viittaavan sisällön osalta.

Arkaluontoinen sisältö

• Tragediat ja konfliktit: Sulkee pois taisteluita tai sotatilanteita esittävän järkyttävän sisällön.
  • Arkaluontoiset yhteiskunnalliset kysymykset: Sulkee pois videot, joiden tarkoituksena on aiheuttaa reaktio kiistanalaiseen asiaan.
  • Hävyttömyydet ja karkea kielenkäyttö: Sulkee pois satunnaisia tai lieviä kirosanoja käyttävän sisällön sekä viihde‑, komedia‑, satiiri‑ ja musiikkisisällön, jossa käytetään kirosanoja.
  • Seksiin vihjaava sisältö: Sulkee pois seksiä tai seksiin liittyviä tuotteita sisältävät materiaalit.
  • Sensaatiohakuinen ja järkyttävä sisältö: Sulkee pois sisällön, jossa näytetään katastrofeissa tai onnettomuuksissa loukkaantuneita tai kuolleita henkilöitä.

Digitaalisen sisällön tunnisteet

• DL-G: Sisältö soveltuu kaikille yleisöille (valittavana myös "Koko perheelle soveltuva sisältö").
  • DL-PG: Sisältö soveltuu useimmille yleisöille vanhempien harkinnan mukaan.
  • DL-T: Sisältö soveltuu teini-ikäisille ja sitä vanhemmille.
  • DL-MA: Sisältö soveltuu vain aikuisille.
  • Ei vielä luokiteltu: Sisältöä ei ole vielä luokiteltu, koska tarkistusprosessi on kesken.

Poissuljetut sijoittelut

Sijoittelujen poissulkemisia käsittelevässä artikkelissa kerrotaan, miten voit sulkea pois tiettyjen sivujen, sivustojen, mobiilisovellusten ja videoiden sijoitteluita, joissa et halua mainostesi näkyvän. Kannattaa sulkea pois esimerkiksi sellaiset verkkosivustot ja mobiilisovellukset, jotka eivät sovi yhteen brändisi kanssa.

Maksimitulokset-kampanjat

Mainosinventaarityypit

Mainosinventaarityyppien avulla voit sulkea videoverkoston ja Google Display ‐verkoston mainosinventaarista pois arkaluontoiset sisältökategoriat, jotka eivät sovi brändiisi tai kampanjasi viestiin. Näitä poissulkemisia sovelletaan Googlen julkaisijakäytäntöjen ja Googlen julkaisijarajoitusten mukaisten suojausten lisäksi. Voit valita alla olevista mainosinventaarityypeistä.

Laajennettu mainosinventaari

Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit mainostaa kaiken kaupallistamisvaatimukset täyttävän verkko- ja mobiilisovellussisällön yhteydessä YouTubessa ja Google Display ‐verkostossa. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto brändeille, jotka haluavat mainostaa mahdollisimman laajasti koko mainosinventaarissa. Mainokset voivat näkyä esimerkiksi sellaisen sisällön yhteydessä, jossa on voimakasta kiroilua komediallisessa kontekstissa tai kappaleiden sanoituksissa tai jossa esiintyy voimakasta väkivaltaa (esimerkiksi videopeleissä).

Vakiomainosinventaari

Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit mainostaa monipuolisesti sellaisen sisällön yhteydessä, joka sopii useimmille brändeille. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi uutiset sekä ruokaan ja juomaan tai urheiluun liittyvä sisältö. Sopivan sisällön määrittelyssä otetaan huomioon esimerkiksi kiroilun voimakkuus ja toistuvuus sekä käsiteltävän asian, kuten arkaluontoisten tapahtumien, sopivuus. Mainokset eivät näy esimerkiksi sellaisen sisällön yhteydessä, jossa on toistuvaa voimakasta kiroilua, vahvasti seksuaalista sisältöä tai järkyttävää väkivaltaa.

Rajoitettu mainosinventaari

Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit mainostaa rajatun sisällön yhteydessä. Tämä sopii brändeille, joilla on tarkat ohjeet arkaluontoisen sisällön suhteen. Tässä inventaarityypissä käytettävissä oleva mainosinventaari täyttää tiukat vaatimukset etenkin sopimattoman kielenkäytön, väkivallan ja seksiin viittaavan sisällön osalta.

Arkaluontoinen sisältö

• Tragediat ja konfliktit: Sulkee pois taisteluita tai sotatilanteita esittävän järkyttävän sisällön.
  • Arkaluontoiset yhteiskunnalliset kysymykset: Sulkee pois videot, joiden tarkoituksena on aiheuttaa reaktio kiistanalaiseen asiaan.
  • Hävyttömyydet ja karkea kielenkäyttö: Sulkee pois satunnaisia tai lieviä kirosanoja käyttävän sisällön sekä viihde‑, komedia‑, satiiri‑ ja musiikkisisällön, jossa käytetään kirosanoja.
  • Seksiin vihjaava sisältö: Sulkee pois seksiä tai seksiin liittyviä tuotteita sisältävät materiaalit.
  • Sensaatiohakuinen ja järkyttävä sisältö: Sulkee pois sisällön, jossa näytetään katastrofeissa tai onnettomuuksissa loukkaantuneita tai kuolleita henkilöitä.

Digitaalisen sisällön tunnisteet

• CSF: Lapsille tehty YouTube-sisältö. Tällaista on esimerkiksi koko perheen katsottavaksi tarkoitettu sisältö. Lue lisää lapsille tehdystä sisällöstä.
  • DL-G: Sisältö soveltuu kaikille yleisöille (valittavissa myös "Koko perheelle soveltuva sisältö").
  • DL-PG: Sisältö soveltuu useimmille yleisöille vanhempien harkinnan mukaan.
  • DL-T: Sisältö soveltuu teini-ikäisille ja sitä vanhemmille.
  • DL-MA: Sisältö soveltuu vain aikuisille.
  • Sisältöä ei ole vielä merkitty tunnisteella: Sisältöä ei ole vielä merkitty tunnisteella, koska tarkastusprosessi on kesken.

Poissuljetut sijoittelut

Sijoittelujen poissulkemisia käsittelevässä artikkelissa kerrotaan, miten voit sulkea pois tiettyjen sivujen, sivustojen, mobiilisovellusten ja videoiden sijoitteluita, joissa et halua mainostesi näkyvän. Kannattaa sulkea pois esimerkiksi sellaiset verkkosivustot ja mobiilisovellukset, jotka eivät sovi yhteen brändisi kanssa.