Importar conversions de Google Ads manualment des de Salesforce

Google Ads permet importar automàticament les conversions des de Salesforce. Ara bé, si creieu que aquesta solució no és adequada per a la vostra empresa, també podeu importar-les manualment.

En aquest article s'explica com podeu configurar el compte de Salesforce i importar manualment les conversions a Google Ads.

Abans de començar

Per utilitzar aquesta funció, cal que compliu els requisits següents:

• Poder iniciar la sessió en un compte de Sales Cloud®, de Salesforce.
  • Tenir activat l'etiquetatge automàtic als comptes de Google Ads.
  • Poder editar el codi del lloc web. Haureu d'editar el codi per capturar l'identificador de clic de Google (GCLID) o bé demanar al desenvolupador web que ho faci.
  • Poder fer canvis al compte de Salesforce®, com ara crear camps personalitzats i activar el seguiment de l'historial de camps.
  • Tenir un cicle de clic fins a la conversió inferior als 90 dies. Google Ads no importarà les conversions que s'hagin penjat passats 90 dies des del darrer clic associat i, per tant, no les inclourà a les estadístiques de conversions.
  • Utilitzar la funció web-to-lead de Salesforce o una altra solució per enviar contactes a Salesforce.

Com funciona

No hi ha dues empreses iguals. A més, hi ha infinites maneres de definir les fases de contacte i d'oportunitat. Tanmateix, el millor és que només n'importeu algunes com a conversions de Google Ads.

Utilitzarem el cas de mostra que hi ha a continuació per mostrar-vos com funciona la integració i més avall en aquest article us explicarem algunes maneres de personalitzar-la segons la vostra situació.

Aquest és el procés de vendes de mostra:

1. Un client potencial fa clic al vostre anunci, que el dirigeix al vostre lloc web.
  2. El client potencial navega per les vostres pàgines web: llegeix les descripcions, mira els vídeos i baixa llibres blancs. Durant aquesta sessió, o en una altra de posterior, introdueix les seves dades personals al formulari d'enviament de contactes que utilitza la solució web-to-lead de Salesforce.
  3. Es crea un contacte a Salesforce.
  4. Quan el contacte esdevé "qualificat", es converteix en una oportunitat. Llavors es crea un registre d'oportunitats amb la fase inicial "Prospecting" (Client potencial).
  5. Quan l'oportunitat s'aconsegueix i es tanca, la fase d'oportunitat canvia a "Closed Won" (Guanyada i tancada).
  6. Per últim, és recomanable mesurar quan un clic genera tant un contacte qualificat com una venda final.

Consulteu els detalls tècnics d'aquest procés
Canal Esdeveniment clau Detalls tècnics
En línia Un client potencial fa clic al vostre anunci, que el dirigeix al vostre lloc web. Google transfereix el GCLID al lloc web.
En línia El client potencial navega per les vostres pàgines web: llegeix les descripcions, mira els vídeos i baixa llibres blancs. Durant aquesta sessió, o en una altra de posterior, introdueix les seves dades personals al formulari d'enviament de contactes que utilitza la solució web-to-lead de Salesforce. Mitjançant els exemples de codi JavaScript que hi ha a continuació, el lloc web emmagatzema el GCLID en una galeta i després en transfereix el valor (juntament amb la informació del contacte introduïda al formulari) a Salesforce.com. Nota: si voleu fer un seguiment d'aquest enviament de contacte com a conversió, podeu utilitzar el seguiment de conversions de Google Ads per fer un seguiment de les conversions d'un lloc web.
Sense connexió Es crea un contacte a Salesforce. Salesforce.com crea un contacte que emmagatzema la informació de contacte i el GCLID corresponent.
Sense connexió Quan el contacte esdevé "qualificat", es converteix en una oportunitat. Llavors es crea un registre d'oportunitats amb la fase inicial "Prospecting" (Client potencial). Salesforce guarda aquest esdeveniment de conversió a l'historial d'oportunitats de manera que Google Ads més tard pot recuperar exactament quan el clic va passar a ser una nova oportunitat (és a dir, un contacte qualificat).
Sense connexió Quan l'oportunitat s'aconsegueix i es tanca, la fase d'oportunitat canvia a "Closed Won" (Guanyada i tancada). Salesforce emmagatzema aquest esdeveniment de conversió a l'historial d'oportunitats perquè més tard Google Ads pugui recuperar el moment exacte en què el clic s'ha convertit en una venda final o "s'ha guanyat".

Configuració

A continuació us ensenyem com un administrador de Sales Cloud pot fer les accions següents:

• Configurar camps personalitzats per emmagatzemar el GCLID i la informació relacionada.
  • Capturar l'ID de clic de Google Ads ("GCLID").
  • Modificar el vostre formulari HTML web-to-lead per transferir el GCLID a cada registre de contacte nou.
  • Baixar les dades rellevants perquè pugueu penjar les conversions a Google Ads.
Pas 1: configureu el compte de Salesforce
  1. Creeu un camp personalitzat amb el nom "GCLID" (el nom de l'API és GCLID__c) a l'objecte de contacte i al d'oportunitat. La longitud del camp és de 255 caràcters. Feu que el camp sigui només de lectura, ja que s'emplenarà automàticament.
  2. Creeu un camp personalitzat de fórmula de text anomenat "Google Ads Action" tant a l'objecte de contacte com al d'oportunitat. El nom de l'API és Google Ads_Action__c. Introduïu la fórmula simple "add". Aquest camp inclourà sempre el valor estàtic "add" i s'utilitzarà més tard per simplificar la creació del fitxer de dades que l'administrador proporciona a Google Ads.
  3. A la pantalla Lead Custom Field Mapping (Assignació de camp personalitzat de contacte), assigneu el GCLID del camp de contacte al GCLID del camp d'oportunitat. D'aquesta manera, el GCLID es transferirà automàticament del contacte a l'oportunitat quan un contacte es converteixi en una oportunitat.
Pas 2: editeu el lloc web per desar l'identificador de clic en una galeta

Si un visitant fa clic al vostre anunci, Google Ads afegirà el paràmetre d'URL "gclid" a l'URL que dirigeix a la pàgina de destinació.

Haureu d'emmagatzemar el valor d'aquest paràmetre en una galeta per recuperar-lo més tard quan un client potencial introdueixi les seves dades al formulari web-to-lead.

Si inseriu el codi de JavaScript següent just abans de l'etiqueta de tancament </body> de les vostres pàgines de destinació, el valor GCLID es desarà en una galeta.
<script type="text/javascript">
function setCookie(name, value, days){
    var date = new Date();
    date.setTime(date.getTime() + (days*24*60*60*1000));
    var expires = "; expires=" + date.toGMTString();
    document.cookie = name + "=" + value + expires;
}
function getParam(p){
    var match = RegExp('[?&]' + p + '=([^&]*)').exec(window.location.search);
    return match && decodeURIComponent(match[1].replace(/\+/g, ' '));
}
var gclid = getParam('gclid');
if(gclid){
    var gclsrc = getParam('gclsrc');
    if(!gclsrc || gclsrc.indexOf('aw') !== -1){
	    setCookie('gclid', gclid, 90);
	}
}
</script>

És molt recomanable que inseriu aquest codi en totes les pàgines del lloc web. D'aquesta manera, no caldrà que l'afegiu cada cop que creeu anuncis amb noves pàgines de destinació. Tampoc no us haureu de preocupar de perdre els GCLID en cas que comenceu a dirigir el trànsit dels anuncis a diferents pàgines de destinació. Per tant, fins i tot podeu afegir el codi a la plantilla de la vostra pàgina web o a un element de pàgina compartit, com ara el peu de pàgina. D'aquesta manera, totes les pàgines noves tindran aquest codi automàticament.

Pas 3: ajusteu el formulari web-to-lead de Salesforce

Per relacionar i emmagatzemar el GCLID amb la informació del contacte, cal que modifiqueu els formularis d'enviament web-to-lead que tingueu per tal que tots els contactes nous incloguin el valor GCLID.

Això vol dir que després de desar el GCLID en una galeta, afegireu un camp ocult als formularis de contacte i escriureu el valor de la galeta en aquest camp perquè es pugui enviar a Salesforce.

Recordeu que el formulari web-to-lead s'ha d'ubicar al mateix domini que la resta de pàgines web perquè les galetes estiguin disponibles.

1. Genereu un formulari web-to-lead estàndard i incloeu-hi tots els camps que voleu que enviïn els clients potencials. Incloeu-hi també el camp de contacte "GCLID". L'HTML que Salesforce generi inclourà aquest codi (en què xxxx fa referència a l'identificador del camp GCLID que hàgiu creat):

GCLID:<input id="xxxx" maxlength="255" name="xxxx" size="20" type="text" />

2. Canvieu aquest codi per: <input id="xxxx" name="xxxx" type="hidden" />

Aquests canvis volen dir que traieu els atributs "maxlength" i "size", i substituïu el valor de l'atribut de tipus per "hidden". Deixeu els atributs "id" i "name" tal com estan (són diferents en cada organització de Salesforce).

3. Un cop hàgiu creat aquest nou camp d'entrada ocult, afegiu-lo al formulari HTML entre les etiquetes <form>. A la mateixa pàgina HTML d'enviament de contacte, afegiu el codi següent entre les etiquetes de capçalera:
            <script>
            window.onload = function getGclid() {
                 document.getElementById("xxxx").value = (name = new
            RegExp('(?:^|;\\s*)gclid=([^;]*)').exec(document.cookie)) ?
            name.split(",")[1] : ""; }
            // És possible que no tots els navegadors admetin el codi window.onload().
            // Si teniu algun problema per enviar el GCLID com a
            // camp ocult, us recomanem que utilitzeu un mètode alternatiu per
            // cridar aquesta funció durant la càrrega de la pàgina.
            </script>

En aquest codi substituïu "xxxx" per l'identificador del camp nou.

Les vostres pàgines web i Salesforce ja estan preparats per recollir totes les dades. Aquest script emplenarà el camp ocult amb el valor GCLID i el camp Lead.GCLID__c quan s'enviï el formulari web-to-lead. De nou, heu de tenir en compte que els camps "id" i "name" seran diferents a la vostra organització.

Pas 4: exporteu les dades d'esdeveniment clau

Per poder dur a terme aquest pas, suposem que exporteu i pengeu les vostres dades d'esdeveniment clau cada tres dies.

1. Utilitzeu Apex Data Loader o Lexi Loader per exportar els registres de l'historial d'oportunitats amb aquesta consulta:
            SELECT Opportunity.Google Ads_Action__c, Opportunity.GCLID__c,
            StageName, ExpectedRevenue, CreatedDate FROM OpportunityHistory
            WHERE Opportunity.GCLID__c != null AND (StageName =
            'Prospecting' OR StageName = 'Closed Won') AND CreatedDate =
            LAST_N_DAYS:3

Això crearà una fila per cada GCLID associat a una oportunitat que s'hagi establert en les fases "Prospecting" (Client potencial) o "Closed Won" (Guanyada i tancada). Cada fila inclourà tots els camps necessaris (i en l'ordre correcte) per crear ràpidament un fitxer CSV que contingui la importació de conversions de Google Ads. D'altra banda, si voleu automatitzar el procés d'importació a través de l'API de Google Ads (API d'AdWords), ometeu els dos passos següents i consulteu directament la nostra guia de l'API per a la importació de conversions.

2. Quan tingueu el fitxer d'exportació, substituïu la primera fila del fitxer per aquestes dues files:
           Parameters:EntityType=OFFLINECONVERSION;TimeZone=HHMM;
           Action,Google Click Id,Conversion Name,Conversion
           Value,Conversion Time

3. Per últim, modifiqueu el valor de "TimeZone" perquè mostri la zona horària del vostre compte de Google Ads, per exemple, -0800 per a l'hora del Pacífic (EUA). Per conèixer la zona horària en què s'ha establert el compte, inicieu la sessió al compte de Google Ads i consulteu el peu de pàgina.

El fitxer ja està preparat per pujar-lo a Google Ads. Si us cal ajuda per penjar els fitxers, llegiu aquest article sobre el seguiment de conversions fora de línia.

Consell

Com que els noms de conversió que exportem són valors en fase d'oportunitat, pot ser interessant configurar les accions de conversió de Google Ads perquè tinguin el mateix nom. Per exemple, si "IS Lead Qualified" s'utilitza a Salesforce per mostrar que el contacte ha esdevingut qualificat, us recomanem que creeu un tipus de conversió a Google Ads amb el nom "IS Lead Qualified".

Si no ho feu, haureu d'obrir el fitxer d'exportació CSV de Salesforce i substituir tots els valors de nom de conversió pel nom d'acció de conversió que hàgiu definit a Google Ads.

Personalitzar l'exemple per a la vostra empresa

El vostre model d'empresa i procés de vendes podria ser diferent de l'exemple que us hem mostrat en aquest article. Si és així, proveu de fer aquestes modificacions:

• Si només voleu tenir en compte un subconjunt d'oportunitats (per exemple, només un tipus de registre concret), afegiu clàusules addicionals a la part WHERE (ON) de la consulta SOQL (per exemple, ...AND RecordType.Name = 'Electrònica' )
  • Si voleu modificar les dades del seguiment de conversions més o menys sovint que cada tres dies, modifiqueu la consulta SOQL respectivament (per exemple, CreatedDate = LAST_N_DAYS:7) i genereu i pengeu el fitxer CSV dins del període de temps que preferiu.
  • Si trobeu altres esdeveniments en el vostre procés de vendes (per exemple, fases d'oportunitat) que siguin útils per a l'optimització de les vostres campanyes (per exemple, "Paperwork Out"), us recomanem que feu aquestes modificacions:
    • Afegiu accions de conversió a Google Ads que tinguin exactament el mateix nom que les fases d'oportunitat addicionals que trobeu rellevants.
    • Modifiqueu la consulta SOQL i afegiu-hi clàusules addicionals dintre del parèntesi (per exemple, …OR StageName = 'Paperwork Out')
  • Si els esdeveniments addicionals no només són a l'oportunitat sinó també a l'objecte de contacte, us recomanem que feu aquestes modificacions:
    • Afegiu accions de conversió a Google Ads que tinguin el mateix nom que els estats de contacte que trobeu rellevants.
    • Feu una consulta de l'objecte LeadHistory per obtenir els noms i les marques de temps (CreatedDate) de quan el valor del camp "Status" va canviar pel valor que trobeu rellevant. Us recomanem que uniu el conjunt de resultats obtinguts de totes dues consultes en un fitxer CSV. Assegureu-vos que les columnes coincideixin amb el format especificat.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now